Igen, Lefkadán főleg kavicsos partok vannak. Úgy emlékszem, Egremninél homokos a strand, meg talán a Pefkoulia Beach is, viszont ott meg a vízben nagy kövek voltak, párom bele is rúgott egybe, szóval fürdőcipő ajánlott!
Nyugati oldalra kanyargós utak vezetnek a hegyekben, de nagyon jó minőségűek az utak.
Úgy látom a képek alapján már Te is nagyon készülsz. Megértelek, mi most megyünk 4.alkalommal Lefkadára, de még mindíg izgulok.
Momóka !
Bizony elég nehéz választani a két hely közül. Ráadásul véleményem szerint mindkét sziget augusztusban egy kicsit zsufolt, a szállás árak ekkor a legdrágábbak. Nem tudom nézted -e már a familyhotels.gr alatt a szállást, itt azért vannak olcsóbb kategóriák,amik teljesen normális apartmanok, és alkudni is jócskán lehet, ha még nem foglalt. Egyet tudok, ahonnan válaszoltak a studioskatina.com /ez Perigialiban van és közvetlen parton/ június vége, július eleje 25 euro/éj 2 fő részére. Az augusztusi árakat nem tudom, de 1-2 órán belül válaszoltak.
Mi mindíg a homokos partokat kedveltük, de amióta megláttam Lefkadát, egyáltalán nem érdekelnek a kavicsok és a kövek. Az biztos, hogy vizicipőt használunk, így egy kicsit kényelmesebb.
Vásárlás szempontjából semmivel nem drágább a sziget, mint bármelyik szárazföldi részen. Van Champion áruház, a Lidl a fővárosban van, a kikötőtől Nikiána, Nidri... felé indulva jobb oldalon található. De számtalan nagyobb szupermarket és pékség is van mindenhol. Nidriben nagyon sok lehetőség van gyümölcs, pékáru vásárlásra, de mivel szinte minden nap másfelé megyünk, mindíg ott vásárolunk ahol kedvezőbbek az árak. Mi azért Nidri mellett döntöttünk szállásilag, mert este szeretjük a nyüzsit, nappal pedig úgyis mindíg különböző partokra járunk.
Ha valamiben tudok szivesen segítek.
Már igencsak készülök!
Péntek után meg 100%-osan csak ezzel foglalkozunk. (szigorlatozunk, drukkoljatok)
És nagyon jó utat kívánok nektek!!
Mennyi időre is mentek?
Süni | #105000 | 2009-06-17 18:20:17 | Válasz a #104973. hsz-ra
Szia Firkamano !
2 hétre megyünk, 12.-én jövünk haza. Természetesen szurkolok Neked, ügyi legyél, utána teljes gőzzel koncentrálj az útra ! Ja és ha még július 7.-én kint lesztek, gyertek Nidribe, akkor lesz az Agia Kyriaki ünnep, helyileg Nidri és Vliho között. Este elég jó hangulat szokott lenni, zene, tánc, és sok-sok kaja.
üdv. süni
Én is néztem tegnap, elvileg 25 fok és esik az eső.
Viszont Skiathsosn 30 fog és süt a nap egy felhő sincs. (ismerősömék odamentek tegnap)
Remélem hétfőtől már jó idő lesz, mert nem készültem fel lelkileg, hogy akár csak egy napunk elmenjen esővel...
Nem is értem, júniusban már elvileg nem szokott gond lenni az időjárás... vagy tévedek??
amikor mi voltunk (aug.vége-szept.eleje) akkor is becsúszott néhány esős nap a három hét alatt...Nem örültem, viszont olyankor lehet a legszebb fényképeket készíteni...:
A harmadik képed ... hát nem mondom, hihetetlenül szép... de ha az az ára hogy ne csináljak ilyet, hogy ezerrel süt a nap, akkor inkább nem vágyom ilyen képre
Ígyis most azon gondolkodom hogy elég lesz egy vastag pulcsi és egy vékony, vagy vigyek többet...