Naxos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 27 28 29   >
Üzenet
  Atosz | #115589 Üzenet | 2009-08-27 12:42:40 |
zsebkuty írta:
Sziasztok!
Balazsbea,köszi,mindent megpróbálok,hogy összejöjjön jövőre az út,ha mégsem,akkor Kefalonia!!!/valszeg...

Hát ennek a valszegnek akkor drukkolok.Hisz ismered a véleményem a valszegről... icon_biggrin.gif ami= Kefalónia.
Tegnap előtt megjöttem, csak én és hétvégén menek vissza.

Üdv: Atosz icon_wink.gif
  Bottakati | #115594 Üzenet | 2009-08-27 13:12:55 | Válasz a #115569. hsz-ra Előzmény #115569
Balazsbea, Zsebkuty és mindenki, aki segített eddig - Misiarcot külön kiemelve a sok privát segítségért - : köszönöm a jókívánságokat és még egyszer a sok jó infót.
Bea, persze, hogy láttam már a beszámolódat. A hétfői strandolás az nagyon valószínű, mert az első napot mindig azzal kezdjük, hogy csak napozunk, úszkálunk és élvezzük az illatokat, a tenger morajlását. Nekem most már csak az a kérdés, hogy egy pici motorral kettesben mennyire messze tudunk menni anélkül, hogy a motor beadná a kulcsot.
A fővárost mindenképpen megnézzük, a többi falu az útviszonyoktól, időjárástól és persze az időhiánytól függ majd. Nem nagyon tervezek, nem baj, ha nem fogok mindent látni, csak ott lehessek. Ahogy már írtam korábban, egy egész napos Paros-i kirándulás a legfőbb vágyam, azt sajnálnám, ha esetleg a szél miatt kimaradna.
Jó, hogy a strandok közel vannak egymáshoz, szeretünk a vízben bandukolva – akár kilométereket is – gyalogolni.

Sziasztok
Bottakati
  -törölt nick 11881 | #115612 Üzenet | 2009-08-27 15:14:44 | Válasz a #115589. hsz-ra Előzmény #115589
Szia Kati!

Nem nagyon merek nyilatkozni motor-ügyben. Ami tény, 2004-ben motorral Vojandiék is bejárták azt az utat, amelyet mi az első autós napunkon. Már korábban írtam, véleményünk szerint az utak elég jó állapotban vannak (Choratól Apollonasig), nem volt komoly szerpentin, az emelkedők sem voltak vészesek. Tavaly, Kefalonián sokkal nehezebb utak voltak. Ti is átszeltétek a hegyet, például amikor mentetek Sami (Antisamos beach) felé. Itt a forgalom is lényegesen kisebb.
CSAK TIPP:
1.motoros nap: Ha mégis felmennétek északra (Apollonasig), a táj arra sokkal szebb lesz. Megállhattok Filotiban egy rövid pihenőre, szerintem érdemes megnézni a főúttól felfelé eső részt. Apollonasban tudtok ebédelni, fürödni. A helyetekben a nyugati parton (írtam, hogy eléggé kihalt; azért jó az út) jönnék vissza, ezen beérkeznétek a Chorába délután. Megejthetnétek a kötelező városnézést. (a kikötői belső sétányon található boltok egyikében vettük a hűtő mágneseket)
2.motoros nap: Agia Annatól délre mennék, legalább Alykoig. Felfedezhetnétek sok-sok strandot. Szinte végig lehetne fürödni azt a nem túl hosszú homokos partszakaszt.
Gondolom, térképet Ti is kaptok a kölcsönzőben.

Végezetül: próbáljátok meg kipihenni magatokat. Szép nyaralást kívánok!

Misi
  Vojandi | #115617 Üzenet | 2009-08-27 15:41:41 |
Szia Kati!

Én is nagyon szép nyaralást kívánok nektek!!!
Nekünk a motorral csak annyi "gond" volt (nem fogtuk fel annak), hogy nagyon kicsi volt a teljesítménye és hegynek felfelé kettőnkkel inkább visszafelé gurult, mint előre haladt icon_smile.gif na jó, ment vagy 10km/h-val felfelé. Így az Apolonnasig tartó út (ami kocsival biztos rövid) nekünk egy végtelen hosszú, több száz km-es szakasznak tűnt. Legközelebb én is autót bérelnék. A két nap bérlés alatt nem sok helyre jutottunk el.
Köszönet Misi és Balázs Bea beszámolóinak, most erősen Naxos lázban vagyok. Nem kizárt, hogy visszamegyünk jövőre egy Parosszal és a Kik-Kikládokkal tervezett kombináció keretében.
  Vojandi | #115640 Üzenet | 2009-08-27 16:18:37 |
Szia Misi!
De volt koktélbár, méghozzá több is egy rakáson. Kissé nehéz lesz ezt így 5 év távlatából elmagyarázni, hogy hol, de viszonylag jól emlékszem még. Az Agios Georgios öböl végében (Chora felé), ahol a hotelünk (Nissaki Beach) állt, mellette ment egy utca a város felé, de nem ezen az utcán, hanem eggyel kintebbin kellett befelé menni és egy kis térhez ért az ember, ahol kávézók és bárok vltak. Mi itt ültünk (egymás után kettőben is) az utolsó esténken, ahol én koktélt, párom meg élete legjobb frappéját itta, ami hihetetlenül krémes volt.
Nagyon megdöbbentő, hogy milyen mértékben elő tudjátok hozni az emlékezést bennem. Csak most döbbentem rá, hogy mennire ritkán gondolok vissza erre a nyralásra. Sajnos akkor még nem volt digitális fényképezőnk, így nem készült sok kép és a scannelés folyamán veszítettek is a minőségükből, de pár kép 2004-ből:

Panagia Drossiani Moni

A "nagy" Kúrosz szobor

Egy Chora-kikötői naplemente

egy chorai macsek
  Balazsbea | #115652 Üzenet | 2009-08-27 16:54:36 | Válasz a #115640. hsz-ra Előzmény #115640
Andi, esetleg erre gondoltál?

Sokkal több képem van, mint amit a honlapra raktam fel, erre külön emlékeztem a leírásod alapján.
  Vojandi | #115655 Üzenet | 2009-08-27 17:00:34 |
Nem, az a koktélbár nem volt a tengerparton, hanem úgy 100 méterre beljebb a házak között egy kis téren. icon_smile.gif
  Balazsbea | #115659 Üzenet | 2009-08-27 17:21:04 | Válasz a #115655. hsz-ra Előzmény #115655
Kár! icon_cry.gif Azt hittem, újabb örömet tudok szerezni... A leírás egyébként stimmel, csak nem befelé, hanem kifelé kell menni, ez kerülte el a figyelmem...

A beszámolóm egyébként kész, sajna végetért az utazás, de majd ha lesz időm, lefordítom angolra, csak azért, hogy még egyszer nyaraljak! icon_smile.gif Ugye, hogy nem vagyok normális? icon_lol.gif
  -törölt nick 11881 | #115678 Üzenet | 2009-08-27 19:41:26 | Válasz a #115640. hsz-ra Előzmény #115640
Szia Andi!

Hangulatos kis tér, mini körforgalommal. Középen járdasziget, szökőkúttal. Két oldalon, egymással szemben kávéházak (koktélozók?). A térre, négy sarkán négy utcácska torkollik. Az öböl felöli sarkán kis kék kupolás templomocska. Esténként sajnos túlzsúfolt. A kikötő felé eső sarka estétől lezárva, a forgalmat a szorgalmasan fütyülő rendőrök nem engedik a kikötői sétány felé.
Küldök képeket, talán ráismersz. Ide nem tudom beszúrni.

Misi
  Sunday | #115690 Üzenet | 2009-08-27 21:32:36 |
Fenomenálisak vagytok! Ennyi mindenre emlékezni a nyaralásból! icon_smile.gif)
Köszi a jókívánságokat, ma foglaltuk le a szállást és a hajójegyeket, szóval indulásra lassan-lassan, görögösen készen állunk.
Hangulatos ez a bár, balázsbea! Hol is van egészen pontosan? icon_smile.gif)
  Balazsbea | #115698 Üzenet | 2009-08-27 22:41:24 | Válasz a #115690. hsz-ra Előzmény #115690
A kikötői sétány déli végén, el sem lehet téveszteni. icon_smile.gif De jó Nektek!!! Mennyi időre mentek? Mit szeretnétek legjobban látni/csinálni?
  Sunday | #115704 Üzenet | 2009-08-28 08:00:42 | Válasz a #115698. hsz-ra Előzmény #115698
Mit szoktunk csinálni? Rólunk mintázták a passzív turista szobrát. Nap, tenger, kaja, aztán pihenés, majd nap, tenger és utána kaja. Ez a módszer eddig mindenhol bevált. icon_smile.gif)
Infót köszi, megkeressük majd ezt a bárt.
  Vojandi | #115738 Üzenet | 2009-08-28 12:24:27 | Re:
balazsbea írta:

A beszámolóm egyébként kész, sajna végetért az utazás, de majd ha lesz időm, lefordítom angolra, csak azért, hogy még egyszer nyaraljak! icon_smile.gif Ugye, hogy nem vagyok normális? icon_lol.gif

Miért? Más emberek meg hobbyból csupa értelmetlen dolgokat gyűjteni vagy raknak össze. Miért ne lehetne nekünk ez a hobbynk??? icon_wink.gif
  Vojandi | #115739 Üzenet | 2009-08-28 12:34:19 |
A piros x-sze jelölt épület volt a mi szállodánk és a piros körrel jelölt területen volt, belüla házak között az a "báros" hely. De nem volt valós tér, csak két utca, Y-alakban való találkozása és a találkozás háromszögében voltak a bárok. Nem volt ilyen nagy kiülős teraszuk, mert az utca miatt nem, volt hely, csak pár asztal és szék.

Amúgy most, hogy tegnap beszélgettünk párommal, hogy visszamennénk, azt mondtuk, hogy nem ebbe a hotelbe. Bár iszonyú szép volt, jó volt a kaja is, és mindennel tökéletesen elégedettek voltunk, de a szoba olyan kicsi volt, hogy nem lehetett sehova sem rendesen kipakolni, alig lehetett megmozdulni benne és nagyon rossz volt, hogy a fele cuccunk a bőröndben kellett hagyni és ágy alá bedugni, kihúzni...
  -törölt nick 11881 | #115740 Üzenet | 2009-08-28 12:57:14 | Válasz a #115739. hsz-ra Előzmény #115739
Andi!

Így viszont már látom, hogy a piros hurok felett, attól szinte karnyújtásnyira haladtunk el minden este a kikötőbe menet az általam említetett kis téren át.
Hihetetlen, hogy mennyire csalóka ez a képeslap. A Chora olyan picinek látszik! Az ember azt gondolhatná, egy óra alatt bejárható! Pedig, ha tudná...

Misi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu