Lesvos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 44 45 46   >
Üzenet
  Geot | #66640 Üzenet | 2008-06-15 20:02:47 | Válasz a #66467. hsz-ra
Ha jól tudom, a görög β az ógörög nyelvben volt "b" (amit matek órán is bétának mondtunk), az újgörög nyelvben viszont már [víta]-ként nevezik és v-nek ejtik, úgyhogy ha egészen szakszerûek akarunk lenni, akkor Λέσβος-t v-vel ejtjük. icon_lol.gif icon_smile.gif

Itt meg is leshetitek: https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_alphabet
  Vojandi | #66654 Üzenet | 2008-06-15 20:59:38 |
Köszi geot!
  Atosz | #66668 Üzenet | 2008-06-15 22:45:14 | Válasz a #66627. hsz-ra Előzmény #66627
Válaszod látom elmaradt.Nyista reakció.

Sebaj majd valaha máskor.

Üdv: : Atosz icon_wink.gif
  Vojandi | #66741 Üzenet | 2008-06-16 15:04:39 |
Szia Atosz!
Nekem írtad? Bocsika, de nem lapoztam vissza, azt hittem az elõzõ oldalra már nem írtak többet, csak geot beírását láttam. Azért Afrikátólparázunk ám, nem hiszem, hogy elég bátrak vagyunk hozzá. icon_smile.gif Egyelõre még semmit semtudunk, sem Lesvosról, sem másról, de abban biztos lehetsz, hogy idõben megosztom veletk, ha valami jó szállást találtam stb...
  Atosz | #67202 Üzenet | 2008-06-18 22:34:09 |
Maradjunk "tagtársak" abban,hogy jövõre irány Lesvos/ha még birjuk anyagilag/ és minden odajövõ addig keres, kutat="mata t a hari" icon_lol.gif
Fogcsikorgatva, még akkor is ha csak két fogunk van... icon_rolleyes.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

To be,or not to be...Mindenki maga tudja hány van... icon_cry.gif icon_lol.gif
  Atosz | #68219 Üzenet | 2008-06-25 17:17:11 |
Szervusz Andi!

Nem látlak nyüzsögni a Hellaszon.A szó nemes értelmében írom, mielõtt durcás lennél... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Úgy veszem észre sok a fórum,de mégis kevés.(??) Ezt kérdést rossz topikba tettem fel,egy kis off...és nem hittem szememnek még Csuteket is láttam.Õ senem sûrû.... icon_smile.gif Úgy "magyarúl".
De evvel most én is így vagyok.

Csausz:Atosz icon_wink.gif
  Vojandi | #68226 Üzenet | 2008-06-25 18:00:03 |
Szia Atosz!
Köszi érdeklõdésed, minden nap olvasok mindent, csak nem mindenhez tudok vagy akrok hozzászólni icon_smile.gif Szóval nem vesztem el, bár ma éppen el akartak tenni lábalól icon_smile.gif még azt is túléltem. Lesvos továbbra is cél jövõre. Ezügyben egészen biztosan elkezdünk úgy év vége felé komolyabban értekezni.
Andi
  Atosz | #68229 Üzenet | 2008-06-25 18:10:38 | Válasz a #68226. hsz-ra Előzmény #68226
"El akartak tenni lábalól", ezt nem értem kristálytisztán... icon_rolleyes.gif icon_confused.gif
Ha magán ügy akkor vedd semmisnek.
  Vojandi | #68230 Üzenet | 2008-06-25 18:25:43 | Válasz a #68229. hsz-ra Előzmény #68229
Ez off,amúgy meg leírtam a blogba, csak egy fogászati merénylet volt, de nekem felért egy gyilkossági kísérlettel icon_smile.gif icon_smile.gif szóval semi komoly. Bocs a többiektõl, befejezem az offolást.
  Atosz | #68232 Üzenet | 2008-06-25 18:38:54 | Válasz a #68230. hsz-ra Előzmény #68230
Szerintem megbocsájtanak neked... icon_wink.gif Agatha Christi: Merénylet a fogászaton... icon_lol.gif icon_cry.gif

Szassz! icon_wink.gif

Nem olvastam a blogot...I'm sorry icon_wink.gif
  Tischner | #69395 Üzenet | 2008-07-02 18:43:53 |
Sziasztok, megjöttünk! Elõször is: tervezgessétek csak a jövõ évi utat, mert Lesvos gyönyörû! Még nem túl turistás, még látni bácsit szamaragolni a falvakban, s nem csak az idegenek kedvéért, és még találni kihalt öblöket. Molivos pedig a legszebb görög város, amit valaha is láttam, pedig már tizenvalahány éve járjuk az országot ill. a szigeteket.
Fogok írni hosszabb beszámolót, ahogy ígértem jegyzeteltem, családom nem kis derültségére. Bár az is igaz, hogy számunkra ez a hely lett a MEG NEM TALÁLT HELYEK szigete. Nem nagyon táblázzák ki a látványosságokat. Na jó, a monostorokon meg a templomokon kívül.
De ez arra jó legalább, hogy van még miért visszamenni! Addigra ti is bejárjátok majd, s összeadjuk a tapasztalatokat, s már nem lesz Lesvos fehér folt a magyar turisták térképén! icon_smile.gif
Szóval elõbb-utóbb lesz hosszabb összefoglaló is, amint az idõm engedi, de ha valakinek konkrét kérdése van, mert most fog utazni, szívesen válaszolok!
  Kristi | #69401 Üzenet | 2008-07-02 19:23:48 | Válasz a #69395. hsz-ra Előzmény #69395
Szia!

Minden érdekel minket icon_wink.gif Mesélj!
És képeket is kérünk légysziiiiiii icon_lol.gif
Engem konkrétan érdekelne,hogy árban milyen a sziget?A tenger,és a partok milyenek?A vízben mennyire volt élõvilág?Béreltetek valamiyen jármûvet?Ha igen mit és mennyiért?
Mi az ami a legjobban tetszett,és mi a legkevésbé?Ételek milyenek?Ettetek valami helyit?
  Atosz | #69402 Üzenet | 2008-07-02 19:38:02 | Válasz a #69395. hsz-ra Előzmény #69395
Hello Tischner!

Üdvözlünk itthon.Végre megérkezett az a személy, akit mi pár Lesvosra vágyó "gúvadt" szemekkel,információra éhezve várunk icon_eek.gif icon_smile.gif
Ahogy bevezetted a dolgokat most már "hajtunk" mint a Mira-víz... icon_biggrin.gif Mostantól minden leirásodon lógunk,mint a makákók a fán.De hülyeséget félretéve tényleg nagyon várjuk majd a leírásodat a lesvosi élményeidrõl!!

Üdv: Atosz icon_wink.gif
  Vojandi | #69406 Üzenet | 2008-07-02 20:03:00 |
Szia Tischner!
Nekem is elkezdett zakatolni a szívem, hogy megérkezett az elsõ vérbeli hírnökünk! Mint Kristi is írta, engem is minden érdekel. Beleértve, hogy autóbérlés mennyibe kerül, divat-e, azaz van-e elég autókölcsönzõ? Valóban nagyon drága sziget-e?
Ami leginkább érdekel, hogy a valóságban a méreteit tényleg olyan nagynak érezted, mint a térkép sejteti? Elég-e két hét, minden zugát bejárni? Milyenek az utak, vanak-e egyáltalán mindenhol utak? Mennyire ütközik nehézségekbe, ha a "lepke" egyik szárnyának csücskén laksz, a másik szárnyara elmenni - nagyon hosszúvá teszik-e az utat az esetleges rossz utak vagy szerpentinek a sziget egyik felébõl a másikba?????
  Atosz | #69413 Üzenet | 2008-07-02 20:45:06 |
Szia Tischner!

Ahogy elnézem kedves moderátorunk,mindjárt,mindent és melegibe szeretne tudni.Egyszere:aggy Uram de rögtön!
Szerintem ha szép lassan leírod majd az élményeid,az utazást,az árakat,az ottani körülményeket,meg úgy általában a szerinted legfontosabbakat mi annak is nagyon fogunk örülni és nem rögtön elsõ szám elsõ személybe kérdezek,holott azt én is megtehetném,de moderálom magam.Várjuk a szigetrõl a leírásodat ha már kipihentétek magatokat.

Üdv:Atosz icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu