Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Zenu | #13508 Üzenet | 2006-08-08 12:28:17 |
Annyi kiegészítést még mindenképpen meg kell írnom, hogy a kint dolgozó magyar pincérek elõtt viszont le a kalappal! Õk igazán kedvesek és segítõkészek voltak! Sajnos épp szemtanuja voltam, hogy az egyik görög elhajtotta a magyar pincérgyereket, mert az ki akarta neki tölteni a sört az üvegbõl - ahogy azt minden normális helyen megteszik - de úgy elkülde az ember a pincért mint az állat! Nagyon sajnáltuk a gyereket! Megkérdeztük tõle, hogy bírod! Hát a pénz az nagy úr, volt a válasz!

TEHÁT MINEN TISZTELETEM A KINT DOLGOZÓ MAGYAROKNAK!
  Rebeka | #13513 Üzenet | 2006-08-08 13:15:27 |
zenu!
Nagyon sajnálom, hogy ennyi negatív tapasztalatot szereztél. Velünk az elmúlt 6 év során együtt sem történt ennyi negatív dolog. Nyílván nem írtad volna le, ha nem így történtek volna a dolgok, csak kicsit csodálkozom. A görög emberek hozzáállásáról nekem gyökeresen más tapasztalataim vannak. Sajnálom a veletek történteket. icon_cry.gif
A kint dolgozó magyarok tényleg nagyon segítõkészek, de nem sokukat hallottam még dicsérni a munkaadójukat, sõt. De nagyon rossz sem lehet, hisz megéri nekik évrõl évre kimenni.
  Zenu | #13514 Üzenet | 2006-08-08 13:38:54 |
Rebeka!
Természetesen azért írtam le a dolgokat mert mélyen felháborítottak. Sõt le se írtam mindent, mert a Relaxban is a magyar tulaj felszólított, ha vizes a fürdõruhánk ne üljünk le!
Elhiszem, hogy van olyan hely azért ahol nem igy viselkednek, mert természetesen nem ültem be az összes tavernába sõt ezek után nagyon rossz szájízzel ültünk be akárhova is. Bár amelyik étteremmel meg voltam elégedve, az az AVRA volt! Ott minden gördülékenyen és rutinosan zajlik! Azért jól éreztük magunkat a két hét során, mivel társasággal mentünk és jól szórakoztattuk egymást! icon_smile.gif
  Jox | #13516 Üzenet | 2006-08-08 13:44:42 |
A szezon derekán már nagyon unhatják a helyikek a turistákat, dehát belõlük élnek... Többek közt ezért is jó, elkerülni a nagy turistacentrumokat.

Többnyire mindenki csak a szép emlékeket írja le (arra emléxik szivesen), ezért olvasni sokkal kevesebb negatívumot.
  Zenu | #13520 Üzenet | 2006-08-08 13:57:35 |
Jox természetesen igazad van! Ezért is mentünk utána el mindenféle öblöket felfedezni, ahol többnyire Üvegtigrisekbõl árulják a piát!
De tõlem függetlenül Toroniban - ami negy egy hatalmas centrum - tartózkodott feleségem (fodrász) két vendége és a görögökrõl akotott véleményünk megegyezik.
  HJudit | #13527 Üzenet | 2006-08-08 19:23:38 |
Érdekes, amiket írsz, Zenu!
Voltál már máshol is Görögországban? Sajnálom, hogy ennyi rossz élményed van. Mi eddig még csak kétszer voltunk, és mindkét alkalommal Sartin. Amit leírtál, abból az öblökben hiányzó tisztálkodási lehetõség hiányán kívül semmit nem tapasztaltunk. A mostani két hetünk alatt öt különbözõ étteremben és egy koktélbárban voltunk, mindenhol kedvesek voltak, kaptunk grátisz gyümölcsöt, a gyerekek cukorkát, rágcsálnivalót az italokhoz, grátisz ouzót és sehol nem voltak bunkók. Négy éve kipróbáltuk az Ovelixet is, ott csak a 10 eurós vegyes tál nem tetszett, de a kiszolgálás jó volt. Most a parton két étteremben, a Pirofáni nevû helyen a fõutcán, Beachen az Evrosban és a Paradise étteremben jártunk, a fõtéren meg a Karaméla koktélbárban. 2 eurónál drágább sört csak a Goa beachen vettünk, dehát ott az infrastruktúra messzesége miatt persze, hogy jóval drágább. A két sör kifizetéséért cserébe viszont tizedmagammal egész délután a napernyõk alatt, napozóágyakon heverészhettem kedvemre. Ezért Olaszországban például komoly strandszervíz árat kérnek. De ez már nem ide tartozik. Az off topik rovatban van az egyéb utazásaink fórum, jó lenne, ha írnál Montenegróról oda is. Kíváncsi vagyok az ottani tapasztalataidra!
  Zenu | #13547 Üzenet | 2006-08-09 09:01:04 |
Szia HJudit!
Örülök, hogy neked nem voltak ilyen élményeid! Máshol Görögországban én 16 éve voltam utoljára Kamena Vourla-ban osztálykiránduláson! most csak azért mentem oda, mert a feleségem még soha nem volt!
Én a part menti éttermek közül 4-at próbáltam ki! közülük kettõben ettünk is a többiben meg csak ittunk! A nevüket sajnos nem tudom, mert túlzottan nem érdekelt! A 4,5 eurós sört ahol ittuk az valahol a "Hasselhof" magaslesének a vonalában van. Nem a kerthelységében hanem söntésnél ittunk! Ismertetõje, hogy mindjárt az ajtóban van egy Heineken-es csapoló! Grátiszokat a 10 %-on kívül sehol nem kaptam. Most ez tudom hülyén hangzik, de ezek pontos részleteit nem tudom, hogy hol lehet és hol nem lehet igénybe venni a magyar utasoknak, mert egyénileg utaztam és a Sithon-os Leo gyerek tíz perc alatt lerázott minket, amikor megérkeztünk és felhívtuk, mondván csoportot kell körbe kísérnie! Többet nem találkoztunk vele a nyaralás alatt! Mivel mi Nikiti elõtt belefutottunk egy 2 órás dugóba dél környékén - ami nagyon felidegesítette már az embert és fõleg a gyerekeket, hogy mikor érünk már oda - senkinek nem volt kedve sem ereje a csoport után menni koszosan. A 2 euron felüli sörökkel kapcsolatban még azt mondhatom, hogy bent a központban a buszmegállóval szemben van egy bár ami színes székekkel van körberakva, ott 2 kisüveges sör 5 Euro! A Goa Beach-es dolgot meg ismerem és nincs is vele kapcsolatban semmi problémám! Jogos a dolog! Mondjuk én a Porto Paradiso Beachet próbáltam ki, ahol egy kisüveges Amstel és 2 üdítõ került 11 Euróba. Itt kaptam az ital mellé Chipset, de mondjuk ennyiért járt is! icon_smile.gif
Máshol valóban csak a két napágyért és a napernyõért kell fizetni 5-6 Eurót! Úgyhogy ez az én részemrõl teljesen rendben is van! Jó most mondhatod, ha sokallom az árat ne menjek oda. Ez jogos is! Így is tettem! Ahol úgy éreztem nincs meg az ár-érték arány oda nem is mentem. Természetesen én is megtaláltam a kedvenc sörözõ helyemet ahol meg voltam elégedve a kiszolgálással is! Azért mint minden hozzászólásom végére odaírtam nem éreztük magunkat rosszul kint, de úgy éreztem ezeket a negatívumokat meg kellett hogy írjam itt, mert ilyeneket nem olvastam ezen az oldalon ezért hatalmas várakozással érkeztem meg Sartiba és ehhez képes volt nagy a pofára esés! Itthon ha megkérdezték milyen volt! Azt válaszoltam/ válaszolom, hogy a két hét alatt megittunk 1 hektó sört, elfogyott 4 tekercs WC papír, olyan nagyon rossz nem lehetett!icon_smile.gif A környék a csodálatos öblök, valamint a kristálytiszta víz miatt mindenkinek ajánlom azért ezt a helyet!
  Zenu | #13548 Üzenet | 2006-08-09 09:04:40 |
----- OFF START ---------

Ha valóban érdekel Montenegró akkor írok egy rövidke tájékoztatót róla a megadott topicba. Én 5 éve oda járok és szeptemberben levezetésként vissza is megyek egy pár napra. icon_smile.gif

------OFF END -----------
  Rebeka | #13552 Üzenet | 2006-08-09 10:07:46 |
Engem is érdekel, de ha nem rövidke lesz az sem baj! icon_wink.gif icon_lol.gif
  Gombi | #13753 Üzenet | 2006-08-12 10:33:03 |
Sziasztok,

szeptember 15-en indulunk Sartira autoval.
Ha valaki szinten ekkor menne az jelezze es akar mehetnenk egyutt.

A parommal mar nagyon varjuk azt az egy hetet amit kint fogunk tolteni, sajnos csak ennyit, mert idohianyban szenvedunk.
Raadasul elso Sarti utunk lesz, ezert ugyis fogalmazhatok, hogy Sarti-szuzek vagyunk icon_biggrin.gif.

Velemenyetek szerint, milyen ido szokott lenni ebben a regioban szeptember kozepen? Tudom-tudom esni barmikor eshet es estere mar jo ha az ember visz magaval melegebb ruhat is, vagy nem?
  Miskolciutas | #13834 Üzenet | 2006-08-13 19:27:26 | Kberecz
Szia Kberecz! Most néztem meg a Sarti nyaralásról feltett képeket.Valami csodálatos! Azért nem a képek mellé irtam az üzenetet,mert mindhez lehetett volna!Fõleg az 53,63,73 képektõl ájultam el!5 évvel ezelõtt voltunkl Sartin,azóta más görög és nem görög tájakon,de egyre inkább érik az elhatározás,hogy jövõre visszamegyünk.Még egyszer kösz a csodálatos élményért,amit a képek jelentettek!
  HJudit | #13837 Üzenet | 2006-08-13 19:34:23 |
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Kedves Kberecz!
Jó volt újra Sartin járni a képeidet nézegetve! Köszi!
Üdv
Judit
  Vadevezõs | #13908 Üzenet | 2006-08-15 01:56:06 | zenu
szia zenu.Sajnálom hogy ennyi negatív dolgot írtál sartiról 7éve rendszeresen nyaralok és nekem nem volt semmi rossz tapasztalom,pedig voltam a relaxban is ott már becenevem is van,egy két tavernában is megfordultam,de ott is udvariasak voltak.Az Avrában is megfordulok többször ha lennt vagyok mindig kapok valami gratiszt.A magyar srác tök udvarias nagyon jó fej.Az igaz hogy a lent dolgozókkal kicsit bunkók de 4szeresét is megkeresik amit itthon kapsz.Szóval én csak jót tudok mondani nem lehet a kedvem elvenni a jövõ nyári saqrtiról.szia vadevezõs.Nem tudom mit rontottál el de velem a boltban is udvariasak voltak.
  Zenu | #13912 Üzenet | 2006-08-15 07:43:43 |
Szia Vadevezõs!

Szerintem nem rontottam el semmit! Mondjuk ez az én szubjektív véleményem. De mivel reagáltál az írásomra akkor gondolom végig is olvastad. Tehát láttál benne olyat is ami nem velem történt meg, hanem a szomszéd családdal aki abban az idõpontban szintén a Paris apartman vendége volt és nagyon jól elbeszélgettünk velük esténként. Innen gondolom, hogy annyira unszimpatikusak nem lehetünk, ha ilyen jókat tudtunk beszélgetni. Amit meg leírtam elhiheted, hogy mind igaz. A pincér dologgal kapcsolatban, meg nem azt akartam kihozni, hogy mennyit keres- ami mondjuk nagyon nem érdekel illetve mérlegelni tudom, hogy miért járnak ki dolgozni -, hanem az ottani görög ( török?) ember mentalitását. Tisztelet a kivételnek, mert nem tagadom azok is akadnak. De minden ember egyéni megítélése az, hogy mit nevez kedvességnek és mit kényszeredett vigyornak!
  Jox | #13913 Üzenet | 2006-08-15 07:48:20 |
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu