Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Vojandi | #13498 Üzenet | 2006-08-07 20:47:03 |
Ez a "tapasztalatok" témán belül található....
  Henike | #13503 Üzenet | 2006-08-08 10:26:17 |
Sziasztok!
Hát vége a nyaralásnak.icon_sad.gif
Nagyon jó volt. Visszafogunk menni az tuti. Rengeteg látni való van, amit az egy hét alatt nem tudtunk megnézni vagy felfedezni. Minden nagyon tetszett. Az árak tényleg húzósak, mondjuk nekem nincs viszonyítási alapom, csak azt tom mondani, hogy kb. olyan árfekvés mint otthon. ami nagyon kirívó példa volt az a tej, mert egy liter tej kb.500 Ft.
A kabócákról nem mesélt senki. Ez nagyon érdekes dolog volt nekünk.
A görögök nagyon kedvesek voltak, bár néha kellemetlen, hogy lépten nyomon be akartak invitálni minket enni, inni.
Amit még észre vettünk, hogy nem sokan beszélnek németül, inkább az angolt értik meg.
Az apartmanunk jó volt, bár a párom ágya mindig szét akart esni, de ez sem volt komoly probléma. nem volt életveszélyben.
A tenger viszont hideg volt. Az idõ viszont nagyon fincsi volt. rossz volt az esõbe haza jönni. egyik nap sem esett. néha voltak felhõk, de azok gyorsan eloszlottak.
Sajna medúzát nem láttunk. Voltunk vizibiciklizni. a kis szigetnél kicsit búvárkodtunk is, és gyõnyõrû volt a tenger alatt.
a programok között elmentünk epidavroszba, mükénébe, és a korintoszi csatornához. aztán két napra rá elmentünk Athénba. ott láttuk az akropoliszt, és szabad program keretében mehettünk amerre láttunk, és 4 kor megnéztük az õrségváltást. nagyon jól éreztük magunkat. csak mi eltöltöttünk volna több idõt is athénba. szal ha valaki szervezett program keretében megy athénba, akkor mindenképpen ossza be az idejét, mert amit adnak az nagyon kevéske. szerintem...
kirándulni voltunk nafplioba, elmentünk a helyi járattal (1,10 euro). ott megnéztük a piacot (ami szerdán és szombaton van). aztán felmásztunk a Palamidi erõdbe. kb. 900 lépcsõ fok csak felfelé. szar volt a lépcsõzés, de a kilátás mindenért kárpótolt.
Mindennap ittunk frappét (2 euro). Giroszt pitában csak nagy nehezen találtunk, aztán rájöttünk, hogy lehet azért mert itt inkább a szuvlaki volt az elterjett.
Jah még ami fontos lehet. a diákot tényleg minden helyen elfogadják, mi nem váltottuk ki a nemzetközit.
Kb ennyi történt velünk.
nagyon jól éreztük magunkat, de sajnáljuk, hogy csak egy hétre mentünk. és azt tudjuk, hogy ide még legalább egyszer el kell jönnünk.
Puszi: Henike
  Vojandi | #13507 Üzenet | 2006-08-08 12:14:29 |
Szia Henike!

Jó érzés a soraidat olvasni, megdobogtatja a szívem icon_smile.gif Mikor valaki más ír Tolóról így áradozva, úgy érzem, mintha a saját élményeimet olvasnám icon_smile.gif
A kabócákról nem írt senki? Mit nem írt? Én sok mindent írtam róluk, csak nem itt. Én Korfun hallottam õket elõször, de éppen Tolóban nem.
"Tolóban nem hallottam egyetlen kabócát sem, akkor sem, 8 éve. Sõt, az egész argoliszi tartózkodásunk során nem hallottam sehol sem kabócát. Ezt sem tudom hova tenni. Görögországhoz hozzátartozik a kabóca – legalábbis nekem. A Peloponnészosz többi részén mindenhol voltak." icon_smile.gif icon_smile.gif

Andi
  Busaianiko | #13510 Üzenet | 2006-08-08 12:39:44 |
Sziasztok! Csak a kabócák miatt írok, bár nem az én tapasztalatom, hanem ismerõseimé. Most jöttek haza Tolóból és azt mondták, hogy hajnaltól hajnalig szóltak a kabócák. Rengeteg! És már néha idegesítette is õket. Úgyhogy Andi sajna biztos, amikor ott voltál épp nem volt elég meleg nekik, vagy "sztrájkoltak", és azért nem hallottad ott õket. Egyébként én is Korfun hallottam eddig a legtöbbet, sehol máshol.
De Toló az ismerõseimnek is nagyon tetszett, mindennel meg voltak elégedve. Csak ezt akartam leírni.
  Vojandi | #13511 Üzenet | 2006-08-08 13:01:23 |
Én is imádom õket hallgatni, egyszer fel kéne venni magnóra és akkor itthonis hallgathatnam icon_smile.gif
Mi mind a kétszer szeptember végén voltunk. Talán akkora történik velük valami. icon_sad.gif
Andi
  Jox | #13512 Üzenet | 2006-08-08 13:03:39 |
OFF.

Az énekes állatok valamennyien a nyelvüket használják ahhoz, hogy kellemes hangot adjanak, a kabócák azonban a véknyukban képzik mindent túlharsogó énekük. Harmattal táplálkoznak és hajnaltól délig csöndben vannak. Ám ha a nap legforróbb szakába lép, buzgó kórustagok módjára rákezdenek jellegzetes lármájukra: a pásztorok, aratók, vándorok feje fölül száll alá énekük. E daloskedvvel a természet a hímeket áldotta meg. A nõsténykabóca néma: úgy hallgat, mint valami szemérmetes lányka.
  St_iron | #13515 Üzenet | 2006-08-08 13:44:35 |
Ez tök jó!
Én is szerettem hallgatni a hangjukat!
  Henike | #13523 Üzenet | 2006-08-08 15:07:23 |
Örülök, hogy így felkorbácsoltam a kedélyeket...icon_smile.gif
mi készítettünk egy kis felvételt a fényképezõgéppel, mert egyik nap odajött a teraszunkra megmutatni magát, és "dalra" is fakadt. Bár nem adja vissza az igazi hangját, a bogár "mûködését" lehet látni rajta.
Mi is nagyon furcsának találtuk. elég érdekes volt az elsõ találkozás Vele. egyszer csak megláttuk ezt a hatalmas bogarat a fán pihenni. mivel nem tudtuk, hogy reagál, de ugyanakkor hajtott minket a kíváncsiság, hát megpiszkáltuk egy kisebb ággal. erre zizegve -vagy nem is tom milyen hang ez-pár lépést tett, nem is foglalkozott velünk, csak arébb ment egy lépést. aztán elkezdtünk kombinálni, hogy ez az a hang, ami egyfolytában szól és olyan mintha locsoló csõ hangja lenne, amikor locsolnak. aztán az utazási irodában rákérdeztünk, és szinte be se fejeztük a kérdést, máris rá vágta a hölgy: KABÓCA.
Tök ártalmatlan. egyszer nekem (a mellkasomat érte a találat icon_lol.gif ) repült viszont, és nagyon erõs. szinte nem kaptam levegõt. rossz helyen voltam biztos. icon_redface.gif
Nálunk korán reggel kezdte és este felé hagyta abba. azt olvastuk, hogy párzási idõszakban ilyen hangosak icon_smile.gif
  Vojandi | #13525 Üzenet | 2006-08-08 19:09:25 |
Köszi Jox a kis leírást és neked is Henike!
A kabócákat nagyon nehéz látni,mert jól rejtõzködnek. Kedvenc helyük a platánfa és píneafenyõ, viszont hasonló színük van annak a törzséhez, így szinte észrevehetetlenek.
Andi
  Mexx19 | #13592 Üzenet | 2006-08-09 16:50:44 |
Sziasztok!Már csak kilencet kell aludni, és irány Tolo!Alig várom. Lassan kezdem kinyomtatni a fontos dolgokat(térkép, útleírás...) mexx
  Bosska | #13900 Üzenet | 2006-08-14 19:44:18 |
Szia Mexx19!

Most már csak 4-et, de te ezt biztosan jobban tudod, de nem is ezt akartam, hanem elõször is jó nyaralást, másodszor nem tudom mikor érsz haza, de ha szept 1-ig (mi akkor indulunk) akkor szivesen venném a tapasztalataidat még az utunk elõtt.
Elõre is köszi icon_redface.gif

boss
  Zumike | #13905 Üzenet | 2006-08-14 21:27:59 |
Szia bosska!
Mi pénteken indulunk Tolóba a Grand Tourssal, busszal, úgyhogy ha hazajövünk szívesen megosztom Veled a tapasztalataimat!

27-én jövünk haza, így még lesz egy pár nap addíg amíg Ti indultok!
  Bosska | #13911 Üzenet | 2006-08-15 07:34:51 |
Szia Zumike!

Elõre is köszönöm szépen. Remélem nagyon jól fogjátok érezni magatokat, nagyon irigyek vagyunk ugye azt tudjátok?! icon_lol.gif
Azt hiszem mindent tudunk már (a fórumozóknak köszönhetõen), de a ti tapasztalatotok fog a legtöbbet érni.

Mégegyszer köszi.
jó nyaralást!!!!

boss
  Henike | #13919 Üzenet | 2006-08-15 12:36:32 |
Bosska, Zumike!
Mi is közvetten a Grand Tourssal mentünk Toloba, busszal. Ha valamiben tok, szívesen segítek.
A buszok nagyon pöpecek! Mi az Ibusszal mentünk, de együtt szervezték az utat, vagy mi... Nekünk szegeden át kellett szállni, és emeletes busszal mentünk. nagyon jó volt, nem is volt semmi bajom. de vissza felé már feldagadt a lábam, fájt minden porcikám, de gondolom ez "normális". Vissza viszont rövidebb volt az út idõben, nem tom hogy csinálták a sofõrök.
Este felé beraktak egy DVD-t és nézhettünk filmet. olyan volt mintha moziban lettem volna, csak rázkódott a busz. szal nekem gyorsan elment az a kb. 26 óra utazás (ez Tolo felé volt)
Vissza csak 17 óra volt, és két DVd-t raktak be (részlet kérdés).
A sofõrõk nagyon rendesek voltak, mindig mondták, hogy mikor állunk meg legközelebb, és mindeg rendes WC-nél álltak meg, benzinkútnál.
Az utazásról ennyit tapasztaltam.
Puszi Nektek, és de jó Nektek hogy mentek, szívesen mennék én is... de gondolom nem férek be a böröndötökbe icon_sad.gif
Jó Nyaralást!!!
  Bosska | #13932 Üzenet | 2006-08-15 16:56:21 |
Szia Henike!

Köszi, hogy írtál. Már nagyon várjuk, de az utazástól kicsit félek. Remélem én is ilyen pozitívan látom majd mint te.(legalábbis az odafelé vezetõ utat) Nekünk 28 órát mondtak, jó lenne ha lecsökkenne 17-re. Bár nem írtad honnan indultatok. Mi Debrecenbõl.
Kb. 3 óránként megállt a busz úgy fél órára???
Hol volt a szállásotok, és milyen volt? Mi a Nassos apartmanba leszünk.
És persze hogy tetszett TOLÓ????

Elõre is köszi.

Boss
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu