Mi szeptember 2-án megyünk a Sakallis Inn-be.
Légyszíves ha idõd engedi részletes beszámolót kérek a szállodáról.
Nagyon vegyes dolgokat hallottam róla.
Az index fórumon már leírtam a tapasztalatainkat, de nagyon szívesen leírom ide is. Azért ha van idõd nézz be a másik fórumra, többen írtak a Sacallisról. Szóval:
Kefalos:
A tengerparti részen supermarketek, tavernák, szállodák, apartmanok és kölcsönzõk sora. Fent a hegyen Kefalos városka nagyon hangulatos.
A víz szép tiszta, de nagyon hideg, ha valaki nem bírja a hideg vizet (én nagyon nem), érdemes másik partszakaszt keresni.
Helyi busszal a sziget szinte minden pontjára el lehet jutni, Kefalostól Kos városig 3,20 euro a jegy ára. Menetrend a buszmegállókban kint van, de a Sacallis recepcióján is megtalálható.
Robogót a Manolis-nál béreltünk 12 Euro volt/nap, 95-ös benzin 1,15 euro/l körül mozog. 3 nap alatt kb. 400 km-t mentünk bejártuk szinte az egész szigetet. Regényt lehetne írni az egyes helyekrõl, úgyhogy ezt most nem teszem meg, ha esetleg van konkrét kérdés megpróbálok válaszolni.
Szúnyoggal csak utolsó éjszaka találkoztunk, akkor valahogy bekeveredett egy példány a szobába, és jól össze is csípett.
Sacallis Inn:
Nem fizettünk itthon tengerre nézõ felárat, mégis oldalról tengerre nézõ szobát kaptunk (igaz ugyan, hogy megérkezéskor az alagsorban akartak elhelyezni minket egy olyan „WC-re nézõ” szobában, ahol az ajtó zsanérja le volt szakadva, a zuhanyzóban pedig egy hatalmas csótány csücsült, de szerencsére nem kellett sokat könyörögni a tulajnak, hogy kapjunk egy másik szobát).
A hûtõszekrény (a katalógus leírásával ellentétben) elvileg benne van az árban. Néhány szobában alapból bent is volt, nekünk viszont 4 napig kellett rágni az idegenvezetõ és a tulaj fülét mire megkaptuk.
Légkondira nem volt szükségünk, a szél elég jól lehûtötte a levegõt estére. Esti sétákhoz nekem kellett a hosszúnadrág és egy kardigán.
Melegvíz nem sûrûn van, ha mégis azzal szeretnétek lezuhanyozni, akkor olyan du. 3 körülre kell idõzíteni a fürdést (de még így sem biztos), amúgy marad hideg vízben zuhanyozás.
A szobát utolsó nap 12 óráig el kellett hagyni, a csomagokat a recepción le lehet tenni.
A kaja:
Reggeli (büfé jellegû): narancslé, grapefruitlé, tej, kávé, lekvár, müzli, gabonapehely, natúr joghurt, kenyér, vaj, sajt vagy fõtt tojás, felvágott, paradicsom, dinnye vagy õszibarackbefõtt. (a 3-4. nap után kissé unalmas az egyféle felvágott és sajt)
Ebéd: görögsaláta v. hamburger v. omlett v. szendvics (utóbbi 3 sültkrumplival)
Vacsora: leves vagy saláta (itt elõszeretettel csak a görög salátát emlegették a pincérek, de mi a 3. nap felfedeztük a szlovák nyelvû étlapon, hogy még kb. 3-4 fajta salátából lehet választani). Étlapot csak az elején hoznak, azután már elvárják, hogy fejbõl és kapásból vágjad, hogy mit szeretnél enni. Fõétel kb. 6-8 féle (csirke, marha, hal, rántott szelet, spagetti, padlizsán, stb.) és minden nap van „special of the day”, ami ha késõn mész enni általában elfogy (ez egyébként nem is nagy veszteség, mert ezek a barbeque-s cuccok vagy feketék voltak, vagy pedig félig nyersek). A desszert (gyümölcs v. fagyi v. puding v. valami ilyesmi, amire mellesleg nem ritkán fél órát is kellett várni mire kihozták). Ital sem az ebédhez, sem pedig a vacsorához nincs, azt külön kell fizetni, viszont minden étkezéshez hoztak kenyeret és vajat.
A kiszolgálás iszonyú lassú, a „helyben fizetõ vendégeknek” ezzel szemben valóban lesik minden kívánságát és pattognak körülöttük ezerrel. Nem egyszer fél órát várattak minket mire kihozták a desszertet, ami egy aprócska szelet dinnye vagy két falat fagyi volt.
Aeolus
Talán nem a legjobb választás volt…
12 napos turnus igazából 10 nap lett. Elsõ este a vacsoránkat nem kaptuk meg. Utolsó nap már az ebédet sem akarták ideadni. Az utazási iroda állította, hogy a késõi hazaindulás miatt még a vacsora is járt volna, ezzel szemben a tulaj szerint csak a reggeli, mivel az iroda mást nem fizet ki neki. A sok felháborodott utasnak köszönhetõen a tulaj saját költségén meghívott mindenkit az utolsó nap ebédre és vacsorára (ez utóbbit a busz indulása miatt csak kevesen vették igénybe). A késõbbiekben utazóknak érdemes ezt elõre megérdeklõdni, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljenek.
Helyi magyar idegenvezetõt a 12 nap alatt egyszer sem láttuk, na jó a reptéren, meg egyszer az egyik fakultatív kiránduláson. Egy szlovák lány (aki beszél magyarul is) volt a helyi idegenvezetõnk, nagyon kedves volt, de akadt néhány dolog, amit nem nagyon sikerült elintéznie.
Fakultatív programok
Három kirándulásra mentünk el, Kalymnos, Bodrum és Nissyros, ha valakit érdekel, írok róla részletesen. Nekem Bodrum annyira nem jött be, Kalymnosra szerintem kevés volt az idõ, viszont Nissyros meseszép, nem szabad kihagyni!
Mindent egybevéve a sziget fantasztikus, jól éreztük magunkat, de a Sacallis és az Aeolus hagy némi kivetnivalót maga után. Ennek ellenére nem engedtük, hogy az ilyen apróságok elrontsák a nyaralásunkat.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha esetleg van még kérdésed, ne kímélj!
mi is angolul kommunikáltunk, többnyire mindenki megértette.
Judithka, milyen árakra gondolsz? mi a teljes panzió miatt kaját nem igazán vettünk, úgyhogy arról nem igazán tudok beszámolni, így hirtelen csak a 6x1,5 l-es víz ára ugrik be, az 1,5 euro volt, és a gyros pitában (Manos fast food) 1,7 euro. de ha esetleg van valami amire konkrétan kíváncsi vagy, megpróbálok válaszolni.
Sziasztok!
Mi hétfõn értünk haza Kos-ról. Megnyugvással olvastam Kos2006 beszámolóját, mert eredetileg én Kefalosba szerettem volna menni, de férjem ragaszkodott Tigakihoz. Elmentünk kirándulni azért Kefalosba, és nagyon tetszett, és nem bírtam ki, hogy meg ne jegyezzem, hogy na látjátok, milyen szép?! De ezek után nagyon örülök, hogy Tigakiba mentünk! A tenger ugyan kb. 500 m-re volt, de a szállásunk (Irina panzió) tiszta volt, elég tágas, hûtõ is volt. Mondjuk az erkélyrõl beleláttunk a szomszéd bögréjébe ... Az éttermekben nagyon kedvesek, mind más ízvilág, más hangulat, más apró kedvesség (elõételek, üdvözlõ ital ...) Nagyon finomakat ettünk. A strandon a fánk 2 Eu, a kávézókban 1,50. A gyros pitában 1,50.
Mutatok néhány képet:
Alkony az erkélyrõl
Bodrum kikötõje a hegyrõl
(Vicces, hogy a nejem is rövidíthetné így a nevét!)
Eddig nem nagyon olvasgattam bele más topicba - a dalfordítós görögnyelvû topic kivételével-, de mivel a család (a nejem, a két tini lányom, és én) augusztus 21.-tõl 28-ig (jól megnyírva a családi kasszát!)tervezi Ko-ra való utazást, nagyon megörültem a beszámolódnak! Még nem olvastam el teljesen (mindjárt visszaolvasok!), csak azért írok be gyorsan, mert mi pont oda fogunk menni, ahol Ti voltatok!!!
Úgyhogy várok további képeket és beszámolókat!
;o)))