Nea Plagia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 21 22 23   >
Üzenet
  Fekikecske | #222243 Üzenet | 2014-07-31 16:52:59 |
Sziasztok, milyen fakultatív lehetoseg van még a Macedón turan felül?
  AGICA2 | #222255 Üzenet | 2014-07-31 19:01:00 |

mi a kettesben voltunk, ahol az ajtó nyitva van, és mellette a hármasban.

ez a kis emlékmű a kis ipari szerű kikötő után van, azt mondták, a halott eltünt matrozok emlékére állították, nagyon szép, gyalog jó 40 perc séta , nem flogita, hanem az ellenkező irányba. az utána lévő kis öbölben lévő strandra is elmentünk,ott kicsi a víz, aranyhomokos. gyönyörű, és kevesen vannak, főleg görögök.
  Unic | #222259 Üzenet | 2014-07-31 19:35:35 |
Köszi Ágica. Mi sajnos mindig Flogita felé indulunk a cukrászdához. Majd tovább nem tudtunk menni mert nem volt rá alkalom. Talán ma.
Ma reggel ugy hullámzott a tenger mint máskor délután. Majd délután már akkora hullámok voltak matraccal meg se lehetett probálni és uszva is figyelni kellett. Viharos volt a szél főleg délután de ettől függetlenül meleg 35 fok körül.

A fenti kérdezőnek: Thesszaloniki, Makedon tura, Blue Lagoon tura, Meteorák az idegenvezetővel el lehet menni a közeli csepkő barlanghoz illetve Kassandra bejáratához. Az utobbi két lehetőségnél saját maga viszi az utasokat Éva így max 3 személyt tud szállítani egyszerre. Vasárnap közös vacsorán vettünk részt a többiekkel az egyik étterembe. Bőséges hal vagy hus étel közül lehetett választani. Szerintem tökéletes volt.
Lehet kihagytam valami fakultatívot de lusta vagyok bemenni a papírért elolvasni. Bocsesz.
  Fekikecske | #222265 Üzenet | 2014-07-31 21:27:03 |
Köszi Unic a választ.
  Callisto81 | #222272 Üzenet | 2014-07-31 22:28:35 |
Milyen hely ez?Mit tudnátok róla mondani?Jó? Rossz? Uncsi?Szép hely? Érdemes oda menni?A képek alapján nagyon túlzsúfolt strandokat láttam.Sehol egy szikla vagy egy szép öböl.Persze attól még lehet hogy nagyon jó hely.Személy szerint szeretek lábon megindulni csak legyen hova.Ne legyen sznob vagy egyhangú az egész.Várom nagyon ki mit mesél nekem Köszönöm icon_smile.gif
  AGICA2 | #222289 Üzenet | 2014-08-01 08:47:38 |
Nem értem , milyen kérdések ezek....
Jó? Rossz???? Mi lehet rossz Göröghonban???? Túlzsúfolt a strand a képeimen??? Hááát, ezzel erősen vitáznék, nézd meg Paraliát... akkor az mi lenne Neked?
Minden le van írva a topicban, elég részletesen, szerintem 18 oldalt nem nagy ügy visszaolvasni.
  Molli | #222292 Üzenet | 2014-08-01 09:45:33 |
Szia callisto81!
Én csak olvasgatom ezt a topikot, de máris nagyon sok információ derült ki, tényleg csak vissza kellene olvasni! Ágicának köszönet a képekért, de ezeken én egyáltalán nem látom zsúfoltnak a partot, sőt!
Üdv/Molli
  Unic | #222330 Üzenet | 2014-08-01 17:34:05 |
Zsufoltság maximum mint minden nyaralohelyen így itt is a hétvégén van. Ahogy az idegenvezetőnk Éva elmondta ha a tengerparton magyar szót hallunk azok csak a Bellissimából vannak. Ezeket a partokat valóban a Görögök használják.Hézköznapi tapasztalat a tengerparttal kacsolatba. Reggel elkezd a tengerpart megtelni. Mi a szobába feljövünk ebédelni olyan 13 óra magasságába. Amikor vissza megyünk 15 óra környékén a part teljessen üres. Közel távol szinte egyedül uszkálok, uszkálunk a tengerbe. Délután 14-17 óráig szieszta van. És ugy látszik a helyi lakosok ezt be is tartják. Alig van kint valaki szieszta idején a parton. Szinte üres. Természetesen 17 óra után kezd ismét megtelni a part és jelenleg 19 óráig szoktunk lent lenni de van ugy olyan 20 óráig is mert eddig fent a nap és a parton sincs árnyék.
Ágica a tengerparti képet a főtérnél fényképezte ezért látni lebetonozott kis részt. Csak itt keskenyebb a part. Midenhol máshol jóval szélesebb. De mint látható sok helyen vannak a napágyak. De általába elé szoktunk letelepdni. De volt rá példa a letelepedéskor odébb küldtek de nem gyakori. Elég hosszu a part az elhelyezkedéshez.

Jelentem közbe megtaláltam a szögesdrótos, őrző védős táblával megjelölt házat. Mellette jártam el de nem a tulajdonosé ahogy írták hanem a mellette levő épület. De annyira jelentéktelen, hogy idáig észre se vettem.Tehát nem a Bellissima és a tulajdonos se fél ennyire ilyesmivel védekezzen. Szomoru valaki a rémírterjesztés miatt ilyesmikre figyelt.

A közbiztonságról annyit írok minden nap feljövünk délbe a szobába. A parton hagyjuk a gyékényt, matracot és a napernyőt. Ezidáig mindig megtaláltuk ugyan ott.

Ma délelőtt süttöt a nap és zörgött az ég a távolba de eső nem esett. Símán le lehetett égni. Délután kimentem. Leégtem majd más rányból beborult az ég. Esélyét se láttam estig kisüssön a nap így vissza jöttem a szobába és pihenésé volt a főszerep délután.

A televízióba nézhető a magyar 1 de a filmek és külföldi sport közvetítéseket lekodolják. A sorozatoknál csak a késő estit. A sateliton a 362-esen van az euronews. Ki lehet keresni a magyar hangot. Ez a két csatorna ami nézhető az apartmanokba.
Ameddig nincs meg az "alap" szín érdemes komolyan oda figyelni a napvédők alkalmazására mert 1-2 óra alatt is komolyan le lehet égni.
  Callisto81 | #222335 Üzenet | 2014-08-01 18:35:02 |
Köszönöm.Mindezt azért kérdeztem mert pl Parália,Nei Pori nem tetszett.Van aki a tömött szob starndokat és van aki a szabad öblöket,sziklás partokat.Pl én icon_smile.gif Én el tudom mondani mi nem tetszik vagy tetszik.Gondoltam elmondjátok ti is ezeket és leszűrök belőle valamit icon_smile.gif
  Unic | #222413 Üzenet | 2014-08-02 19:34:15 |
Nea Plagia tengerpartja és maga a tenger is olyan mint Paralia, Nei Pori. Ameddig el látok semmilyen öblöt nem látni. Sziklás partot meg egyáltalán nem.
  AGICA2 | #222416 Üzenet | 2014-08-02 19:46:42 |
Unic, én ezzel ellenkezék egy picit, remélem nem haragszol meg érte icon_biggrin.gif
Nekem Paralia tengere nem tetszett, és nem is hasonlitható Plagiához. Ott koszos volt a tenger, amikor mi voltunk, és állandó tömegnyomor volt. Plagián nincs nyomor, és nem koszos, gyönyörű átlátszó kék a víz... én imádtam. És ha hátrasétáltok, egészen a kikötőn túlra, majdnem a másik pici faluig, van 1-2 kicsi öböl, bár igaz, nem egy Sarti, de olyan szééép.... szikla az valóban nincs-ez igaz-

Pori már inkább, bár ott is mindig tömeg nyomor van, és tele van magyarral, de ott a tenger szép.
De mostmár aztán hazafelé, nem ma kéne hazajönnötök???
  Unic | #222420 Üzenet | 2014-08-02 20:00:56 |
Ágica én tavaly szeptemberbe voltam és kristály tiszta volt Paralián a víz. Minden nap a templom mögött fürödtünk és hasonló volt a tömeg mint más tengerpartokon. A medúzűkat messziről lehetett látni.De 2 évvel ezelőtt valóba piszkos felkavart volt de tavaly már nem.
Nem még egy hét van hátra. Ma Hildánal lengettük a láthatatlan zsebkendőt....
  AGICA2 | #222421 Üzenet | 2014-08-02 20:09:35 |
Nekünk nem volt ilyen szerencsénk vele, mind1, nem ide való téma, akkor nyaraljatok nagyon jól, ne is gondoljatok haza:) Szeretettel gondolok Rátok!
  Dorka123 | #222455 Üzenet | 2014-08-03 11:21:54 |
Sziasztok!

Én is szeretném megköszönni az eddigi infókat, azok alapján már most is tetszik Nea Plagia, nemsokára mi is indulunk icon_smile.gif egy olyan kérdésem lenne, hogy medúzákkal mennyire lehetett kint találkozni? Sajnos rossz tapasztalat, de a tavalyi fürdőzésünket kicsit elrontották, 2 hétből a másodikon nyüzsögtek folyamatosan (Paralián) minden nap, és alig lehetett tőlük fürdeni icon_sad.gif
  Killerlaca | #222470 Üzenet | 2014-08-03 13:18:12 |
Sziasztok!

Azt kérdezném, hogy a Makedon túra mely napokon van?

Köszönöm.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu