Sziasztok! Igértem a kompárakat! Lefotózni nem tudtam,mert díjtáblázat nincs! Neapoli tengerparti főutcáján van az iroda,a városi strandnál. Kompnak, kikötőnek se híre se hamva! Az árak: 45 az autó , 11 a személy 5,50 a gyerek! Egy útra. Tökéletes kythira térképet lehet elvenni, amin sok minden rajta van .Annyit kérdeztek amikor mondtam ,hogy személyautó árat szeretnék megtudni ,hogy terepjáró e? Az drágább! Sajnos ennyi lett az idei Kythirai emlék! Ja ,meg meg 3 napig bámulhattam álmaim szigetét Elafonissos strandjáról!
Sziasztok!
A Babar által megadott linkben szintén ezek az árak szerepelnek az jó. A kocsi ára, igen mindehol elég magas.
Pireasból Kythira 22,7 EUR/fő/út, az ára nagyon jó csak rettentő hosszú az út (6-7 óra).
A repülő szintén nem megoldás ebben az időszakban mert vagy drága vagy nincs megfelelő járat.
Én most azt fontolgatom, hogy Pireasból (bérelt autó) Neapoli, vagy Gythió, persze több megállót beiktatva és innen Kythira. Viszont nem tudom, hogy a bérelt autót vissza lehet-e itt adni.
Erről esetleg tudtok valamit?
Igen úgy gondoltam, mondjuk Neapoliba érkezünk és ott adom le az autót. Biztosan ez sem olcsó mulatság, mert maga a bérlés olcsó, -persze igy hogy nem ott adom le ahol felvettem ezt még nem kérdeztem- de a benzinnel már valószínű ott vagyunk mintha kompolunk Pireasból.
Szóval még nem tudom.....
Szia Magdi ! Ha a Hertznél bérelsz ,akkor -10 % ,ha Magyar Autó klub tag vagy ! Náluk is visszalehet máshol is adni az autot ! De görögországban nem minden működik ,ami európa más pontján igen ! Tehát lehet, hogy itt ott kell vissza adnod ahol megkaptad! kérdezz utánna!
Szia Firkamano! Szivesen felraknám a Neapoli kikötőben kapott térépet! Csak nem tudom ,hogy hogy kell egy fotót, vagy egy be szkenelt térképet ide az oldalra felrakni ! Ha segítesz akkor küdj privit, hogy ne offoljunk! köszönöm ! üdv : kokszi
Mediterraneo | #113734 | 2009-08-11 22:16:51 | Válasz a #110907. hsz-ra
Sziasztok,
Gyönyörűek a képek! Ezek is és az összes többi is.
Épp most fejeztem be a topik végigolvasását, mert minden infót be akarok gyűjteni, ugyanis hamarosan utazunk! Egy hónap múlva ilyenkortájt már be lesz csomagolva a holmink.
Repjegy megvéve, de szállás még nincs, viszont eldöntöttük, hogy Kapsaliba megyünk. Már találtam néhány szimpi helyet, de majd tájékozódom.
Aztán: vettem egy Kithira térképet (a Bajcsyn, a térképboltban). És a Lonley Planet idevágó fejezetét is megvettem (lehet kedvezményesen fejezeteket venni).
És naponta nézegetem a Google Earth-öt, sok jó fotó van ott is!
Szia Medi ! Már csak párat kell aludnod és indultok ! Örülök, hogy te legalább eljutsz a szigetre ! Hóra nagyon jó választás lesz,én is ott verném fel a főhadiszállást ! Elafonissosról 3 napig néztem a szigetet ,és álmodoztam ! Jövőre Kithyra, vagy a Kikládok! Remélem ,hogy a fotóid , beszámolód segit a döntésben. Végre valaki , aki megy a fórumosok közül, hisz Finánccal nem tudni mi van! Pár sort ,ha van időd akkor írhatnál előre is , a lefoglalt szállásról, az utitervekről ! Jó készülődést, és nagyon várjuk majd ,hogy hazagyere a sok élménnyel ! szia : kokszi
Mediterraneo | #116853 | 2009-09-08 21:09:14 | Válasz a #116782. hsz-ra
Szia Kokszi!
Kösz az érdeklődést! Már másra sem tudunk gondolni, csak arra, hogy MÉG EZEN A HÉTEN ott leszünk
Kicsit feltorlódtak mindenféle munkahelyi és családi események, ezért igyekeztem nem az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat.
Szállást foglaltunk 2 éjszakára, Kapsaliban. Hora a domb/hegyoldalba épült, Kapsali alatta van, az öblök partján. Hosszú keresgéléssel összeszedegettem minden szálláslehetőséget Horában és Kapsaliban, táblázatba rendeztem (aki kéri, priviben el tudom küldeni) és az infók alapján kiejtettük kétharmadát (drága volt, vagy étterem felett/mellett volt). A maradék 4-nek írtam azzal, hogy van-e tengerre néző szoba, milyen messze van a parttól és mennyibe kerül. Egy nem is válaszolt, egy kiesett az ár miatt (65 EUR/nap reggelivel, olajfaligetben levő bungaló), egynek nincs kilátása a tengerre (35 EUR/nap) és maradt egy, az Aronis apartman, 180 m-re a tengertől, 45 EUR/nap, de szept 15-től csak 35 EUR lesz.
2 éjszakára foglaltam, ha tetszik, akkor maradunk, ha nem, akkor lesz idő keresgélni.
Kérdeztem, hogy tudnak-e transzfert biztosítani, de mindenki azt válaszolta, hogy nem, pedig eddigi tapasztalatom szerint ki szoktak jönni a vendégért a legtöbb helyen a reptérre, kikötőbe. Úgy látom, Kithirán ez nem szokás. Mr. Takis Aronis ígérte, ha kell, akkor küld taxit, az ára kb 30 EUR. Háááát, húzós.
Aztán elkezdtem levelezni egy autókölcsönzővel is, árakat kértem, a legkissebb autóra küldött csak, 25 EUR/nap. Picit nagyobbat szeretnénk, több napra, majd alkuszunk Azért megkérdeztem, hogy mi van ebben az árban, nehogy helyben derüljön ki, hogy a teljes biztosításért még valamennyi felárat kell adni.
Konkrét tervünk annyi, hogy 2 napig semmit sem csinálunk, csak pihenünk, aztán jöhet az autóbérlés és megnézzük a sziget minden szegletét.
Az időjárás-jelentést is követem, most elég hűvős van, de melegszik. Remélem nem lesz gond, Krétán is szeptember végén voltunk és nagyon meleg volt.
Egyetlen dolog aggaszt, hogy Athénban az átszállásra kevesebb mint másfél óránk van és úgy néz ki, nem tudunk az Olimpic-os járatra sem neten, sem Ferihegyen becsekkolni. Sokat utaztam Romániában belföldi járattal, ott az indulás előtt 35 perccel is még lehetett becsekkolni, remélem a görög lazaság is van olyan, mint a román
Természetesen jelentkezem beszámolóval és fotókkal is!
Sziasztok!!!
Kedves Moderátorok,most kezdtem el olvasgatni a topicot,de kedvem szegte,hogy egyes rég feltett Kythirás-képek mára átalakultak,sajna..lsd.5.oldal 83445 kép,kérlek benneteket,töröljétek.
Hát ezért nem jó felrakni a netről képeket,egy idő után lehet,hogy ,,átalakulnak".KÖSZI!!!
Kedves Mediterraneo!!
Jó utat kivánok és sok szép képet kérünk,azok biztosan nem változnak át!Köszi előre is!