Szia drága itt üdülő vendégem...
A komphajó Pessadaról indul Zakynthosra és 7.50€ -ba kerül...remélem ma jól telt a napotok s ha engem kérdezel én tudom hol a legfinomabb kalamari itt Skalan..de erre mondják hogy néma vendégnek az idegenvezetője sem érti a szavát
minden jót nektek ,nélkülem is további szép napokat
üdv :Marcsi
Ne "magyarázkodj"! )))))))))
Csak poén volt, és tényleg jót mosolyogtam rajta....de nekünk csak jó, ha bejelentkezel, mert mindig hasznos infóval szolgálsz.))
Komolyan nincs halpiac? Sőt....az éttermekben sem nagyon jellemző?!
Mi lesz a párommal, rákra és kagylóra már teljesen fel van készülve.
Éttermekben nincs kifejezett görög zenés est? Akár görög est?
Mivel Korfun volt olyan taverna, aki így csalogatta be a vendégeit, heti 2x, hogy saját szervezésű görög esteket tartott, ezért kérdezem.
kónyu írta:
Casmir!
A számítógép elé csak azért ülök le, mert itt van a hallban, és este hazaérkezve semmibe nem telik, hogy bejelentkezzek. De internetkávézóba biztos nem ülnék be, hogy ott múlassam az időt. A 15 perc az arra a sziklás részre vonatkozik, amit kérdeztél, és senkit nem érdekel, hogy Te miben vagy, nem kijelölt nudizó, bárki mehet oda.
Légkondi nem kell, mert bár tegnap és ma már melegebbek voltak az esték, azért a Hermesben nyitott ajtónál még a pléd is elkél! Buli csak péntek este volt a parton, de biztos máskor is lesz hasonló, egy swingénekes is itt van a városban, több étteremben is kellemes zenével szolgál.
Az újak szerencsésen megérkeztek, de részleteket nem tudok.
Paradicsomot a kiosk mellett ácsorgó teherautóról vásárolunk, 1 Euro, doboz eper Argostoliban 1,80, és isteni. Őszi és nektarin a spanyoloktól jön, drága és valszeg sz@r. Halpiac nincs, hal is alig az éttermekben, polip sehol, és tintahal se nagyon, ami van, az fagyasztottból, drágán, gumiszerű állapotban! Ne itt kóstoljátok meg utóbbiakat.
!!!!!!!!!!!!
Szia norka! Örülök, hogy írtál! Beszélgethetnénk a részletekről, ha gondolod...egyből kérdezek is! Ti is átmennétek Zakyntosra? Béreltek kocsit?
Ami érdekelne még - más is válaszolhat - hogy melyik nap lehet az Imperátoros Ithaka-i fakultatív? Először azt hittem, megoldható, hogy 5 napra autót bérelünk, 2 nap meg fakultatív, de a fakultatívok tuti beleesnek abba az 5 napba, míg a kocsi nálunk lesz.
Azért válaszolok:):
Egyébként mi is tervezünk mindent, kocsibérlést, jó lenne Ithaka, Zaky is:). Nem tudom, hogy fér bele se időbe se árba. Eléggé aggasztó most az euro.
Amúgy tuti ütközni fog szerintem... valamiről le kell mondani, vagy egyénileg vagy ott befizetve valamire kell megoldani. Na nem tudni, hogy lesz, majd ott elválik. A kocsit azt biztos bérlünk. Azt se tudom, hogy akarja az idegenvezető a kis tájékoztatót megtartani, ha olyan gr. idő szerint 9-re leszünk ott.
Szia Marcsi!
Pessadára el is kéne jutnunk valahogy, aztán a komppal sem tudom, mire mennénk, mert a zantei kompkikötő egy cseppet sem érdekel, és nem hiszem, hogy a Navaggio bay-t és a Kék barlangokat is útbaejtené a komp. Legfeljebb ha autóval mennénk át, akkor lenne értelme kompolni, de akkor az is külön lóvé lenne, meg az autóbérlés is, nem beszélve arról, hogy akkor egy jogsi sem ártana, de legalábbis egy saját sofőr, mert nekünk sajna egyik sincs
Szóval nem hiszem, hogy egy pessadai kompút alternatívája lehetne egy üvegfenekű gyorshajónak, ami épp azokat a partokat járja végig, amik Zakynthosból minket érdekelnek. Épp annyira nem alternatívája, mint a Sami-i kompolás Ithakára nem pótolhatja az Ithakai hajóutat. És ráadásul innen helyből indul, le lehet foglalni, és ami a legfontosabb: nem kell előre befizetni, vagyis ha rossz az idő, nem kötelező elmenni!!
Ennek pl. azt hiszem, sokan örülnének olyanok, akik nem élvezik a viharban hajókázást
Ugyan nem nekem írtál....de nagyon örülök, hogy említetted.))))))
Ez a kompdíj személyekre értendő?!
És az autó mennyibe kerül?!
Esetleg lehet tudni, hogy hol lehet megtalálni a menetrendet, vagy meg tudod írni, hogy mikor és miként közlekedik!?
Kalamaris.
Nyami!)))
Nagyon, nagyon várom az infót, hogy merre, hova érdemes menni???
Kérlek mondd, engem érdekel!
Pontosabban a páromat borzasztóan!))))
Tényleg nincs halpiac?!
Mert erre még mindig nem mondott nekem semmit.((
marcsigrand írta:
Szia drága itt üdülő vendégem...
A komphajó Pessadaról indul Zakynthosra és 7.50€ -ba kerül...remélem ma jól telt a napotok s ha engem kérdezel én tudom hol a legfinomabb kalamari itt Skalan..de erre mondják hogy néma vendégnek az idegenvezetője sem érti a szavát
minden jót nektek ,nélkülem is további szép napokat
üdv :Marcsi
Casmir!
Nincs halpiac, és másféle piac sincs, gyümölcspiac van Argostoliban a buszpályaudvar közelében.
Görög zene és tánc sincs, mi legalábbis nem láttunk.
A tevernáktól nem vagyok elájulva, halból és bárányból nem túl nagyok az adagok, csirkét meg nem itt fogok enni.
Bifteki és gyros isteni a Grand által ajánlott közeli családi egységben, ráadásul 20 %-os kedvezményt kapsz, ha megemlíted a Grand-ot, ezt majd pontosan megtudod Marcsitól. Sokkal jobb a biftekijük, mint bármelyik más étteremben vagy tavernában, és olcsóbb is. Nincs kötelező teríték sem. Sajnos nem túl nagy a választék, de hát ez nem taverna, hogy halfélék vagy stifado legyen. Gyrost nem is nagyon láttam máshol itt Skalaban, ahol még ettem, ott egy rudacska souvlakit tettek bele, csenevész kis adag volt.
Remélem, mindenre válaszoltam, most épp felzavart a kánikula, ami tegnap és ma ránk köszöntött, csak a szél erősebb a kelleténél, de nem rontja a komfortérzést.
Pá Nektek
Na ez érdekes!!!!!!!!!
Ez most az előszezonnak köszönhető vagy tényleg ennyire üdülőfalu és nem nyaralóövezet ez a sziget, ill. Skala?!
Ettől még lehet gyöngyszem, csak tudomásul veszem akkor, hogy nem készültek még rá a turizmusra.
Persze Thassoson sem hiányzott a gold beach közelében a nyüzsgés és az egymás sarkában lévő büfék, éttermek jelenléte.
)))
Ne haragudj, ha már írtad, de a Zakynthos-i kirándulást hol fizettétek be?
Scalában, a Captain Vangelisnél? Ha voltatok, majd megírod, hogy milyen volt?! Nagyon köszönöm és bevallom, nagyon irigyellek!
Casmir, azért gondolj csak bele Thassoson a golden beach mellett 800 m-re Skala Potemiában egymást érik a legjobb tavernák a parton. Isteni halételekkel
Tény!
De nem vágytam a nyüzsire, nem is nagyon mentünk be, talán 1-2 este, hogy ha már ott vagyunk, legyen részünk benne.
Viszont igen, a friss halak, rák, tintahal, polip!)))
Huuuu....de éhes lettem rájuk!!!!!!!!!!)))))))))))