Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 171 172 173 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Myra | #37000 Üzenet | 2007-07-18 10:51:17 |
Ildikó, bõrkabátot nem vettem Paralián, de azt hiszem, 45 eurotól felfelé vannak az árak. Olcsó az ittenihez képest s nagy a választék.

Dlia, a meteo.gr változik elég sokat, mert a meteorológusok is pontatlanok hosszabb távra, ahogy közeledik az adott idõpont, annál pontosabb az elõrejelzés. Jó idõtök lesz, ez biztos!

Ostor, az arany ára a súlyától függ s kis részben a mintától. Lehet kapni "normál" aranyat, de vannak ötvözetek is. Én pl fehér arany - ezüst karkötõt vettem, nekem az tetszett icon_wink.gif Ennek 0,4 euro / cm volt az ára, mivel azt centire adták, így 7,2 euro volt, a kapcsot rögtön ott ráteszik (ingyen). Sok helyen lehet ékszert kapni, de nézz szét több helyen, érdemes. Szerintem nagyon szép ez a fehér arany - ezüst ötvözet, ha látsz ilyet, nézd meg. Sok helyen van magyar eladó, õk tudnak segíteni, de az angolt szinte mindenhol megértik.
Vannak ékszerek, amiket szettben árulnak, tehát ha karláncot, láncot, fülbevalót is szeretnél venni, azt érdemes szetteben, úgy olcsóbb.
Vannak olyan ékszerboltok (azt hiszem 3 db ), ahol ha vásárolsz, adnak sorsjegyet s szerdán és szombaton az addigi vásárlók közül kisorsolnak 1-1 ékszert. ( A feltétele az, hogy ott legyél a sorsjegyeddel a sorsoláson )

Ostor, az árakról írtam pár oldallal hátrébb. Az tényleg igaz, hogy 1 euro alatt szinte semmi nincs.
A dobozos üdítõk 1 - 2 euro / liter.
A flakonosak ( Cola, Pepsi, Fanta ) másfél liter 1,44 - 1,6 euro.
Az ásványvíz (buborékmentes) olcsó, 6 x 1,5 liter csak 1,5 - 2 euro.
Tejtermék drága, de lehet minden félét kapni, a joghurtokon keresztül a sajtkrémekig, mi reggelikre vettünk.
Péksütemények és cukrászsütik 1,5 - 2 euro / db.
Gyros 1,7-tõl felfelé, de lehet kérni menüben, krumplival, üdítõvel.
Étteremben: levesek átlag 3-4-5 euro, fõétel 4-8 euro, köret 2-4 euro, savanyúság 2-3 euro.
A gyümölcs olcsó, sárgabarack, dinnye, meggy.
Ha írod, hogy milyen élelmiszer árak érdekelnek jobban, akkor írom azoknak az árait.
  Kuttus | #37001 Üzenet | 2007-07-18 10:53:44 |
ostor! két hete is ennyibe kerültek a dolgok! amúgy ügyesen körbe kell nézni, mert volt olyan, hogy ugyanazt a márkájú fél literes ásványvizet az egyik boltban 60 centért láttuk, a másikban meg 2 euróért..meg kell találni hogy hol mi olcsóbb icon_smile.gif
  Ostor67 | #37002 Üzenet | 2007-07-18 11:04:35 |
Myra, köszönöm sokat segítettél és természetesen a többieknek is köszönöm!
Nekem az árakról az jön le, hogy nem fogok minden este étteremben vacsorázni, egy-két estét marok gyros-szal fogunk megoldani séta közben.
Reggelire pékárú, felvágottal és tejtermékkel...ebédre, a vitt porlevesek, esetleg gyros...vacsora gyros, vagy beülõs étterem.
Természetesen rengeteg gyümölcs, ami esetleg egy-két étkezést kiválthat.
Ital: üdítõk, inkább palackos 1,5-2 literes. Dobozos sör, ebbõl tekintélyes mennyiséget. Gyantás bort is megkostólnánk. Metaxa-t is, Ouzot is. Ezt tervezzük. Ehhez kérek segítséget, melyik a finom, melyik az olcsóbb. icon_smile.gif
  Dlia | #37004 Üzenet | 2007-07-18 11:09:52 |
Myra! Engem az érdekelne még, hogy mondtad van az a bolt a határon, ahol elvileg olcsóbb a pia, de hogy nem volt olcsóbb, mert Te ugyanannyiért vetted. Én ajándékba szeretnék Ouzo-t hozni, mennyi a jó ár érte, és akkor vegyem meg Paralián, vagy esetleg Kateriniben olcsóbb? Vagy hazafelé abban a boltban?
  Ostor67 | #37005 Üzenet | 2007-07-18 11:14:53 |
145 lapon a 2170-es hozzászólás icon_smile.gif
  Myra | #37016 Üzenet | 2007-07-18 12:05:03 |
Ostor, Kuttusnak igaza van, körbe kell nézni. Az étkezések kb nálunk is így néztek ki, ahogyan írtad. Bár én vittem magammal a megszokott üdítõmet ( 4 x 1,5 litert ) itthonról. A busz elbírta icon_wink.gif
Szerintem ritka az olyan család, aki minden nap ebédre s vacsorára is étterembe megy kint, nagyon sokan esznek gyrost és finom a sült kukorica is, azt 1 illetve 1,5 euroért árulják a fõtér környékén s tûznek bele egy kis görög zászlót is. Érdemes megkóstolni azt is, van fõtt és van sült, nekem a sült jobban ízlett.
Pékárut szerintem boltban vegyetek, ott olcsóbb volt, mint a pékságben. Van egy olyan csomag, amiben 6 db szezámmagos zsömle van, az 1,3 euro volt, az nagyon finom.
Zacskós levest mi is vittünk, jó hasznát vettük icon_wink.gif
  Myra | #37020 Üzenet | 2007-07-18 12:08:52 |
Ostor, a dobozos sört nem nagyon figyeltem...mi nem szeretjük. Metaxa az 5*-nál kezdõdik, ami finom is, "lapos üveg"-nek hívják nálunk, Paralián 3,5 euroért vettem, ajándékba is hoztam, az finom. Volt persze csillag nélküli a boltban 0,7 decis, de arra azt mondta egy kinti magyar pár, hogy semmi íze. Nem tudom, azt nem kóstoltam, de jóval olcsóbb. A fiatalok, akiknek arra kellett kint a Metaxa hogy elszédüljenek, ezt itták icon_biggrin.gif
Ouzo: az ára nagyon változó. Ha ott kint szeretnétek fogyasztani, akkor érdemes egy nagyobb üveggel venni, az olcsóbb, s kitart. Mindenképpen boltban vegyétek. 2 eurotol felfelé már van fél literes. Van több fajta. Vacsora után pl kiülve a teraszra, egy pohár hûtött Ouzo... hmmm icon_smile.gif
  Kuttus | #37024 Üzenet | 2007-07-18 12:17:51 |
Sör: Mythos. Nekem ízlett nagyon. Pedig nem szeretem a sört icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Myra | #37026 Üzenet | 2007-07-18 12:22:51 |
Dlia, a bolt neve duty free. Hazafelé szokott ott a busz megállni, rögtön a görög határon van, vámmentes, de nem találtam olcsóbbnak, mint a kis boltokat Paralián vagy Kateriniben. Tehát szerintem amit szeretnétek mindenképpen hazahozni, azt vásároljátok meg nyugodtan Paralián s ha marad pénz, azt el lehet költeni a duty free-ben, árulnak mindent, az édességektõl a dohányárun át a parfümökig mindent, de mondom, nem olcsóbb (szerintem).

Ajándék Ouzo: Kateriniben annyi, mint Paralian, de Paralian nagyobb a választék, mert az emberek 90%-a azt hoz Görögországból icon_smile.gif Ha sétáltok majd a Cocus felé, balra lesz egy kis üzlet, a part mentén, pár lépcsõn kell felmenni, kis abc, mindent árulnak ott. Vele szemben a parti bárok vannak már, meg fogod ismerni. Általában egy hoszú hajú srác ül a kasszánál. Én itt találtam jó áron díszdobozos Ouzot. Van 2,5 decis, fél literes, és nagyon szép papírdobozban vannak, a dobozokon görög írás , nagyon szép tényleg, én ilyeneket hoztam ajándékba. 1,8 euro volt a legolcsóbb ezekbõl, az 2,5 decis, finom s ajándéknak kitûnõ! Ráadsául a doboz miatt nem kell annyira vigyázni vele a haza úton, nem törik el icon_wink.gif Én mondjuk a 2 eurosat hoztam, de abból elég sokat.
Magamnak egy gyönyörû, sötétkék magas nyakú díszüvegeset hoztam, de ezt nem meginni, hanem emlékként. Ez 4,2 euro volt, fél literes. Ezt Kateriniben vettem, egy boltban, ahol letesz a busz ( egy vörös színû templom mellett, mert ott érdemes leszállin ), onnan kell sétálni a város felé kb 5 percet s ott a bal oldalon van egy bolt, ott vettem.
De Paralián is láttam hasonló üvegeset, 5 - 6 euroért.

Vannak olyan üveges Ouzok is, amiknek az üvege különleges (pl férfi nemiszerv) ezek drágák, de nem azért mert jobb minõségû az Ouzo benne, hanem mert az üveget kell megfizetni.

Összességében szerintem a 2,5 decis díszdobozos Ouzo éri meg a legjobban, 1,8 és 2 euro körüli áron.
  Myra | #37029 Üzenet | 2007-07-18 12:33:26 |
A nagy boltokban érdemes szétnézni Paralián, sokszor van olyan akció, hogy ajándékba adnak valamilyen terméket a másik mellé.
( Olympic Beach felé, tehát az Omilos diszkó felé ) a parttól nézve a második utcában van egy bolt, kissé eldogott, de megtaláljátok, ott sok ilyen akció van.
Pl.: 100 %-os narancslébõl 2 dobozzal össze volt kötve (2x1 liter), ez 2,2 euro volt, s volt hozzá egy édes kis porcelán csepp formájú tányér, pl mártásoknak, mustárnak, tatzikinek kiváló icon_wink.gif

Vagy dobozos Nescafe kávé, amibõl a frappét készítik kint, ebbõl 2 nagy doboz volt összekötve s ehhez ajándék egy jó minõségû frappékészítõ gép! Nescafe márkájú, hûálózatról mûködik, nagyon jó, én már sokat használtam itthon. Ez így összesen 10 euro volt. ( Külön ez a nagy kávé 5 euro/db, plusz ez a frappékészítõ 8 euro, bár vannak gyengébb minõségû gépek is 3-4 euroért ).

Én hoztam Paraliáról olajbogyót, Kateriniben vásároltam olcsón, dobozos, volt zöld és fekete is. Az itthoniak azt mondták, finom.
És görög sót is hozzatok, fillérekért árulják a boltokban. Kevesebb kell belõle az itthoni fõzésnél, ez tapasztalat.
  Myra | #37030 Üzenet | 2007-07-18 12:34:15 |
Bocs a helyesírási hibákért de muszáj most nagyon gyorsan gépelnem... icon_wink.gif
  Nikilett | #37042 Üzenet | 2007-07-18 14:13:02 |
Sziasztok!

A Panoráma Tourssal 30-án indulunk Paraliára. Már voltunk többször is, de most az Ariti Apartmanban leszünk, és így hirtelen nem nagyon tudom betájolni...
A templomtól merre, milyen messze van? Saját tapasztalat az apartmanról???

Elõre is köszi! icon_biggrin.gif
  Dlia | #37068 Üzenet | 2007-07-18 16:56:22 | Válasz a #37029. hsz-ra Előzmény #37029
Köszi Myra az infó! Amit biztos venni akarunk, azt megvesszük Paralián, és ha még marad pénzünk, akkor még ott is vehetünk dolgokat icon_smile.gif
  Ostor67 | #37069 Üzenet | 2007-07-18 17:18:51 |
az biztos, hogy nekem marad 50 eurom, mert le kell tenni kaukciónak az apartmanba, és hazaindulás elõtt visszakapom...na azt elköltöm a határ mellett icon_smile.gif
most hogy már csak 5 nap múlva indulok, az már nem is annyira jó, mert várakozni szeretek, amikor meg ott leszek az husssssss, lehet várni megint éveket...
  Rebeka | #37070 Üzenet | 2007-07-18 17:24:39 |
Milyen irodánál foglaltál, hogy kauciót kell adni? Már 8 helyen laktunk kinn, de ilyenrõl eddig még nem volt szó! Azt hittem, hogy csak pl. Olaszországben divat ez.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 171 172 173 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu