Sziasztok!
A helyi lakosok mondják hogy nincs szükségük piacokra,mivel a boltokban minden min.haszonnal megkapható...de attól függetlenül kisteherautóról szoktak árulni friss zöldség-gyümölcsöt. A színvonalas éttermeken kívül vannak a kis utcácskákban fellelhető görög tradícionális tavarnák .Ezekben biztos találhattok nem csak tintahalat de polipot is!
Nagyon hangulatos és tiszta település Skála ,zajos Discót nem találtok itt ,a falu szélére helyezték ki ezeket mivel a pihenni vágyó vendégekre specializálódtak ,viszonylagos nyugalmat biztosítva számukra.De pubok koktél bárok szép számmal találhatóak. Ami ezész Görögországra egységesen vonatkozik, az iskolák és egyetemek bezárása után indul meg igazán a nyüzsgés minden vonatkozásban!!!Tehát mivel Skala új desztinációnk ,ezt Itt először tapasztaljuk meg! Amire a helyi lakosok felkészítettek ,az eddigi Angol és Skandináv utasokon kívül a főszezonban, görögök vendégek olaszok többen jönnek majd ide is. természetesen a Magyar vendégeken kívül. Mindenki hívok és várunk szeretettel ide Skalaba is!!!
üdv:Marcsi
Szia kedves vendégem!
Azt hiszem mindenki döntését tiszteletben tartom és senkit nem gátolok meg abban ,ha úgy dönt hogy maga fedezi fel a szigetet.Az időjárás sem rajtam múlik,ha így lenne hidd el minden nap ilyen ragyogó napos lenne mint ahogy mostanában !!!
További szép esemény dús napokat kívánok nektek:)Majd ha mégis szükségetek lesz rám/ ne történjen semmi baj,probléma/!!!! Tudod hol találtok meg!!
üdv:Marcsi
Köszönjük az infót!
A disco szerintem (eddigiek alapján) az itt írogató utazóknak egyiknek sem hiányzik majd!)) Jó az ott a város szélén!
A tisztaság, a nyugalom sokkal fontosabb.
Hisz egy kis nyugalomért, elvarázsolt lelassult, varázslatos élet igenlésért megyünk!!!
Remélem most már nálatok is kánikulába kezd fordulni az időjárás.
Hétvégére itt 40 fokot várnak...már aki vár, mert ez meg már túl éles váltás a múlt heti hideg, esős napok után.
Sziasztok! Olvasgatom már jó ideje a fórumot, de most felmerült egy kérdés, amiről nem tudom, írt-e már valaki. Kocsit szeretnénk majd bérelni, és úgy emlékszem, hogy ilyenkor kérnek kauciót. Tudnátok segíteni, hogy ez tényleg így van-e, és hogy kb. mennyire számítsunk? Valamint, hogy kártyával lehet-e ezt (meg a bérlést) fizetni? Ettől függ, hogy mennyi készpénzt viszünk magunkkal.
Köszi előre is!
Kriszta
Konkrét választ szerintem a kölcsönző cég fog tudni választ adni, de mivel szigetről van szó, nem jellemző a kaució.
A kompon nem mehetsz ki, csak engedéllyel általában.
Ezért sem kérnek kauciót!!!!!
Kártyás fizetésre megint a kiszemelt kölcsönzőnél kellene érdeklődni.
Neten van jó pár...csak egy mailt ha dobsz nekik, már is többet fogsz tudni!
Mivel Kefalonián szervezett úttal még csak most jönnek vissza az első csoportok, így elég nehéz erre választ kapni.
Persze voltak privát szervezésben már a szigeten, de nagyobb %-ban saját autóval.
Crh repcsi+bérelt autóval volt, de Ők már a neten elintézték a foglalást, így a fizetés nagy részét is letudták előre utalással.
Ráadásul nem is azzal a kölcsönzővel voltak, akikkel Te Lassiban találkozhatsz. (ha jól emlékszem)
Persze, ettől még nem kizárt, hogy valaki konkrét infot tud mondani, most a napokban!!!!!
Mi kétszer voltunk Lassiban, az autóbérléssel kapcsolatban ezt írtam anno: „mi az Etam-nál béreltünk autót, mert ott adják 1 napra is, míg az általános az, hogy a szigeten minimum 3 napra ki kell venni az autót vagy motort. az Etam-nál egy Daewoo Matiz egy napra 35 euro + 200 km felett fizetni kell a plusz kilométerekért. A kis kocsi lassan ugyan, de mindenhova elvitt minket. Motort pedig a Sunbird-nél béreltünk, 1 napra 15 euro. A motort este bő másfél órával később vittük vissza, egy szót sem szóltak, csak mosolyogva megkérdezték, hogy minden rendben volt-e a motorral.”
Ezek ugyan 2 éves árak, de szerintem nem ment fel nagyon a bérlés ára. Kauciót nem kértek sehol. Kártyával is lehet fizetni.
Ithakára kocsival, egyénileg mentünk, engedélyt nem kértek sem a kikötőben, sem a kompon. Max. annyi a rizikód, ha valami történik a kocsival/motorral a másik szigeten a te hibádból, neked kell megfizetni a kárt. Ennyit nekünk Ithaka nagyon is megért. Ne hagyjátok ki!!!!
Na ez szép! Még ilyennel nem találkoztam görög kölcsönzőnél, hogy km után fizess!
Azt hiszem Korfun 2 évvel ezelőtt a megtett 1200 km-em után igen csak fizethettem volna!!!!!!!
De ezek után erre is fogok figyelni, nem gondoltam volna, hogy ilyenre is rá kell kérdezni!
Na mindjárt megnézem Pefanisnál, hogy is van ez!?
Köszi Kati!!!!!!!!!
bottakati írta:
az Etam-nál egy Daewoo Matiz egy napra 35 euro + 200 km felett fizetni kell a plusz kilométerekért.
Bottakati
Mi most vasárnap érkeztünk vissza Skalaból. Autót béreltünk a szigeten, 3+1 napra egy Ford Fiesta 130 euró volt. Minden nap 20 eurót tankoltunk bele, ami bőven fedezte az aznapi kocsikázást. Kauciót nem kellett letenni. Az autókölcsönzős bácsi nagyon kedves volt. Mi annál az autókölcsönzőnél béreltünk, akivel a Grand Tours kapcsolatban van.
Megnéztem gyorsan az Etam honlapját, úgy látszik, módosították a szabályokat, mert most már korlátlan kilométer ("unlimited mileage") szeperel a szolgáltatások között. (Egyébként a tulaj egy magas, szőke, vékony, igazi angol pali volt, csak a pipa hiányzott a szájából). Szóval, úgy néz ki, idén már nem kell fizetni plusz pénzt.
Köszi szépen, ez nem hangzik rosszul. Ithakán gondolkoztunk, csak nem tudtuk még eldönteni, hogy bérelt kocsival próbáljuk meg vagy befizessünk a szervezett útra. Jobb lenne egyénileg mindenképp, és ha tényleg lehet, az szuper!
Leszögezném Kefalónia szuper hely!!!
Csak azért írom ezt a legelején , mert negatív kicsengésű lesz az irományom! A jó és szép dolgokról írtak már sokan (nem akarom leírni harmadikként hogy x- strand milyen szuper volt:-)
Mi tavaly voltunk, és idén is megyünk Lassiba 16.-án!
csullogk-nak kocsibérlésről:
Cbr-ről tudok nyilatkozni, akik felhívták a figyelmünket ,hogy a szigetről bérelt autóval nem mehetünk el.... ergó - Ithaka kilőve.
Ha valakinek más infója van , kiváncsian várom a hozzászólását!!!
Kauciót tényleg nem kértek , "cserébe" drágább volt a kocsi ,mint ahogy neten megnéztük(azt mondták , hogy ez az aktuális ártáblájuk nem pedig amit mi neten láttunk) Ez első nap fincsi volt!
Tavernákról álltalában: ahol mi ettünk (minimum napi 1, de inkábbb 2 étkezés volt valamilyen étteremben-tavernában de !! sehol nem laktunk jól, viszont kifejezetten rossz kajával nem is találkoztunk. Egyáltalán nem találtunk olyan helyet ahol ne 10 angol túrista közé kellett volna leülnünk , pedig kerestük keményen az "eldugott kis utcácska autentikus görög tavernáját" ... ezek szerint kevés sikerrel, vagy nincs is (ha van akkor ÍRJÁTOK MEG!!! hogy hol
Összességében : nekünk mindenki azt mondta ,hogy ez a "nyugalom szigete" és még nem annyira felfedezett a turisták álltal, hááát....
Lassiról nem a vén görög halász jut eszembe pipájával a szájába ...
Végtére kocsival el lehet vonulni a világ elől
Nagyon-nagyon szép a sziget , épp' ezért még egyszer visszamegyünk!
Ma adtuk le az autót.10 napra béreltük ki végül is. 295€ volt 2 sofört lehetett megjelölni ezért nem kellett külön fizetni.Km korlát nem volt,kauciót sem kértek.A szigetről nem lehet kivinni az autót csak külön engedéllyel.
Az idő szuper, sőt nagyon is süt a napocska
Holnaptól teljes pihenés Skala partjain.Mindenkinek ajánlom majd a
Poros-Sami-Fiskardo útvonalat nagyon szép,sok hangulatos faluval gyönyörű panorámával Ithakára is
Ahogy már többször is írtam, kétszer voltunk Kefalónián (Lassiban volt a szállásunk).
1. Minden motor/autóbérlő cég élből azt mondja, hogy nem lehet átvinni a járművet Ithakára, viszont át lehet vinni! Tehát Ithaka nincs egyáltalán kilőve, senki nem kérdezte a kikötőben és a kompon sem, miért akarunk Kefalónia-i rendszámú kocsival Ithakára átmenni. Ahogy már írtam, csak annyi a rizikó, hogy ha történik valami, neked kell állni a költségeket. Ennek viszont kicsi az esélye és nem is tartott vissza minket. És ez másokat se tartson vissza, és ne fakultatív, hanem egyéni úton menjetek Ithakára.
2. Tényleg angol megszállás alatt van a sziget (több mint 2 000 állandó angol lakos van már ott), de velünk bizony megtörtént nem is egyszer, hogy motorozás közben félórákon át sem mögöttünk, sem velünk szemben nem jött senki. 20 éve járunk görög szigetekre, de ilyennel még nem találkoztunk. Lassi szerintem nyugodt hely, gyönyörű partokkal. Viszont Kefalónia - talán az építészeti stílusa miatt nem az a kifejezetten görög (kék-fehér) sziget, amit olyan sokan szeretünk.
3. Tavernák: ebben egyetértek veled, alig volt olyan taverna, ahol találkoztunk volna a más szigeteken megszokott, megszeretett igazi görög ízekkel. Lehet, hogy csak nem volt szerencsénk.
Mindennek ellenére biztos, hogy egyszer még vissza szeretnék menni, mert lenyűgözően szép természeti adottságai vannak és két felejthetetlen nyaralásunk volt.
Mindenkinek, aki most Kefalóniára készül, nagyon szép nyaralást kívánok!
Bottakati