Ne ijedj meg azért az áraktól, nem minden ilyen többszöröse az itthoninak! pl. úgy látom, a gyros és a mythos érdekel konkrétabban, azok 2-2,20 illetve a sör 1-1,20. Vettünk 1,5 l Fantát a super marketben 0,98 euróért, míg ugyanez a hűtőből már 1,70-be került, de pl. az 1 eurós mythos étteremben már 2,50 egy kis kóla 1,50. Paradicsom kilója 4,25, eper 3 euró.
Ezek az árak változhatnak üzletenként, és településenként is.
Szia! Nem hinném hogy felvinnék az árakat főszezonban!Igaz, nem voltam még görögben, de még máshonnan sem hallottam ilyenről! Bár ez csak az én véleményem, nem 100% értékü! De legyen igazam, nem?
Afrodité89!
Kb. egy hónappal ezelőtt láttam a tv-ben egy müsort Görögországról. A gazdasági válásg miatt aggódtak az ottani vendéglátó egységek tulajdonosai. Félnek, hogy csökken a turizmus. Kevesebb vendégre számitanak. Úgy nyilatkoztak, hogy nem emelenek árat, sőt több tavernában is inkább kedvezményesen kinálják a helyi menüt, azaz csökkentik az áraikat. Igy kivánják megtartani illetve oda csalogatni a külföldieket. Ezáltal, ha nem is lesz több a hasznuk, de legalább szinten maradnak, nem kerülnek minuszba.
Hali! Szerintem a mezei magyar jogsi elég ott kint is. Én is azzal megyek. Vagyis csak ott közlekedek vele, mert mi repülővel magyünk.Ugy tudom elfogadják, csak a szem. igazolványodnak kell még pár hónapig érvényesnak lenni.