Szia Ranault.
Rajta vagyok a megoldáson, autóval szeretnék menni, csak azok a piszkos anyagiak. Átszámoltam mindent,most úgy néz ki sikerül. Nem szeretek egy helyen ülni egy hétig. A környék összes öblét be akarom járni+a szigetet, ahova állitólag nem lehet bérelt kocsival menni.
26-án jöttem vissza Stavrosról, ott kutyafalkával nem találkoztam, 1-2 kóbor kutya volt, de nem foglalkoztak az emberekkel, ha kaját kaptak elfogadták, de nem tolakodtak.
Az Alexandros Apartmanház tiszta, viszonylag felszerelt, az átlagos igényeket kielégíti.
Vaszilij amit tud megtesz a felmerülő problémák megoldására.
A medence szép, viszonylag nagy, karbantartott... de zajos (az üdülőtársaktól) - aki a tengert favorizálja, és a házban csak pihenni akar az ne kérjen medencére néző szobát.
A tengerpart (az apartmanház közelében) pár méter kavicsos rész (ahol tengerisün is lehet !) után gyönyörű homokos, tiszta - ISTENI .
(Ha a Malibu beach nyugágyas rész 5. napernyőjénél mentek a vízbe, ott egy viszonylag kőmentes ösvény van. A Malibut nem lehet nem megtalálni.)
A kikötőn túl sem találtunk jobb strandot.
Vendéglők:
Igaz a fórum beírás, hogy
jó a parton lévő JAZZ, csak nincs gyrosa, viszont finom a kemencében sült óriásbab (3 Euro), és a sült fetasajt (szintén 3).
És nagyon jó a IANNIS taverna (a vásárló-sétáló utcán), van és finom a gyros (2 euro), a görögsaláta (4 e), a musaka (5,5 e) is, bár Thassoson még finomabb volt.
Egy kis intimitás: a WC papír (kis kiszerelés) aranyárban van (1,58 a két tekercses) és a magyarnál is rosszabb minőségű. A papirtörölköző a célnak sokkal jobban megfelelt és csak 0,85 euro volt a 2 tekercses.
Stavros kellemes, nem túl zajos, nem túl álmos üdülőhely. A csütörtöki vásár kihagyhatatlan, bár jó magasan a hegyoldalban van, a kikötő fölött. (a körforgalomnál kell felmenni).
Az üzletekben sokan próbálnak beszélni magyarul, néhol az alapélelmiszerek neve magyarul is kivan írva (liszt.. stb).
A Kavala - Thassos kirándulás (28 euro) nagyon jó volt (Alexandra idegenvezetésével), már másodszor vettem részt rajta, de még mindíg élvezhető volt.
Barátaim voltak az Athosi kiránduláson és azt is dicsérték.
Ha valaki autóval megy, vagy ott bérel, ajánlom kirándulásra Pirkadikiát Sarti fölött van, hangulatos halászfalu, közelében csodálatos strandokkal.
Két hétig voltam, már visszamennék.... de jövőre biztosan megyek.
Szia Dewmar.
Örömmel olvasom a beszámolódat, ugyanis mi is ide megyünk augusztus 12.-én. Sokan irták, hogy nem valami jó a gyros, de most már tudom hol keressem. Autóval megyünk, igy be van tervezve több hely a környéken. Nem voltam még Stavrosban, igy lehet, hogy lesz még kérdésem.
üdv.Stavrosról! Amint olvasom beszterék jobb időt futottak mint mi merrt nálunk a határ átlépések a következő képpen alakultak, du.fél4 indulás bp.ről magyar-szerb határ 2-óra 25-perc! ,szerb-mac.1.5-óra utána simán ment minden a Redinába voltunk 11-30-helyi idő szerint.A partot csak a széléig közelítettük meg, vagyis nem voltunk vízben ez homokosnak mondható. Mi is a malibunál leszünk. Egyenlőre ennyi!
Tudja valaki, mennyibe kerül a motorbérlés Stavroson? B kat. jogosítvány elég hozzá? Melyik úton érdemes kismotorral eljutni Kavalába? (E90-es úton lehet kismotorral menni?)
Vicosz!
A redinától pár méter a part és itt van a Malibu,itt sütkérezünk és isszuk a finom mhytost.
Motorbérlés, 3-óra 13E, 6-óra 15E, 9-óra 18E
Szerintem kavaláig kis motorral menni??? én nem vállalnám be mertkicsit odébb van és lehet,hogy nem is lehet vele odáig menni, ezt nem tudom.
Itt sehol nem kaptunk grátiszt a tavernákban!