Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 173 174 175 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Firkamano | #109090 Üzenet | 2009-07-13 11:45:53 | Válasz a #108929. hsz-ra
Sziasztok!

Itthon vagyunk icon_biggrin.gif

Beszámolót nem fogok írni, mert nem ha őszintén írnék, elvenném mindenki kedvét icon_sad.gif

Változó volt a nyaralás, kaptunk jót, rosszat. Nagyvonalakban érvek - ellenérvek:

- sajnos zuhanyzók nincsenek (nekünk nem gond, mindig vittünk magunkkal másfél liter édesvízet flakonban)

-a két hét alatt 2 nap volt hogy nem volt felhő a sziget felett, ilyet még nem tapasztaltunk más szigeteken ebben az időtájban ilyen nem volt

-motorozni pulcsiban érdemes, délben sokszor szinte odafagytunk is így a motoron, mert rövidnadrágban voltunk

-az ajándékboltokban az emberek nem szeretnek köszönni, ez kifejezetten zavart

- fővárosban a gyrosozókban alig szolgálnak ki (sajnos a kórház mellettit nem találtuk)

-elég szemetes a sziget, az útszéleken flakonok cigisdobozok eldobálva, vízben is sok helyen szemetet találtunk

-ELLOPTÁK a törölközőnket, Ekkor nagyon magam alatt voltam és mélységesen csalódott. Ilyet soha nem tapasztaltam és a párom sem pedig 10 éve járja Görögországot. A robogóról lopták el mikor beszaladtunk vásárolni. Igaz feltűnt hogy senki nem hagyja kint a bukóját meg egy kulcs sem lóg semmilyen járműben (más szigeteken általános hogy a kulcs ott van aza utókban is)

-Az itteni görögök nem olyanok mint amit eddig más szigeten tapasztaltam. Nem olyan barátságosak

+ Gyönörűek a strandok
+ Kicsik a távolságok
+ A szállásunk fantasztikus volt és tulaj is
+ Szerencsére azért pár nagyon kedves és segítőkész emberrel is sikerült találkoznunk
+ A kompozások is tökéletesek voltak

Összességében mi jól éreztük magunkat, de sajnos néhány körülmény és az utitársaink elégedetlensége lehúzott minket, de mikor kettesben mentünk felfedezni a szigetet és sok szép helyre jutottunk el, akkor nagyon boldogok voltunk és örültünk hogy ott lehetünk.

Remélem akik mennek, nekik nem lesz ennyi negatív tapasztalatuk.
Illetve akik már voltak a szigeten, érdekelne, hogy velük nem történtek ilyenek, csak mi fogtuk ezt ki?? icon_sad.gif

Mindenesetre örülök hogy megyünk 1 hónap múlva Athénba és Milosra kettesben, az lesz a nyarunk csúcspontja, nagyon várom. icon_smile.gif

Ez volt a 4. sziget ahol jártam. Lehet hogy velünk van a baj, mert igaz mindenki mondja, hogy minden sziget más, mást ad az embernek, mi meg mindig ugyanazt keressük mint amit Zakynthos nyújtott nekünk icon_smile.gif
Habár itt több a szebb strand, de AZ a hangulat itt hiányzott.

Nagyon várom más véleményét, bízom benne, hogy ellenkező véleményt olvasok majd icon_biggrin.gif
  Csz75 | #109099 Üzenet | 2009-07-13 12:09:06 | Válasz a #109090. hsz-ra Előzmény #109090
Szia Firkamanó!

Üdv. újra itthon. icon_smile.gif
Sajnálom, hogy nem csak pozitív élményekkel tértetek haza.
Nagyon megértem, hogy a rosszabb idő mennyire el tudja rontani a nyaralást (mi tavaly szeptemberben Santorinin jártunk így).
Az viszont tényleg igaz, hogy minden sziget nagyon más, tényleg nem szabad azt várni, mint amit egy korábbi nyaraláskor tapasztaltatok.
Idővel azért biztos szép emlékként gondoltok vissza rá. icon_smile.gif
Tervezed, hogy felteszed a képeket? Azért megnéznénk őket... icon_smile.gif
Milyen volt az autóút, nem volt problémás?

Klassz viszont, hogy mentek még Milosra idén. Kedvcsinálónak nézegesd Babarék fotóit, beszámolóját. icon_smile.gif
  Zsebkuty | #109101 Üzenet | 2009-07-13 12:10:02 | Válasz a #109090. hsz-ra Előzmény #109090
icon_lol.gif Helló,itt is!
Sajnálom,hogy ilyen sok negativum ért benneteket.Az tuti,hogy aki ellopta a törölközőt,az nem görög volt.
Én is találkoztam nem barátságos göröggel , mindenhol,ahol eddig jártunk volt pár ilyen tipusú ember,dehát szerintem nem lehet mindenki egyforma,rossz napjaik nekik is vannak,vagy alapból ilyenek...
Azért még jó,hogy van lehetőséged elmenni máshova is az országon belül,ez a ,,kis"bosszúság ne vegye el a kedved!
Az időjárás pedig lutri,mi most Zantén kifogtuk a jóidőt,alig volt felhő,mindenhol ki tudott kötni a hajó.
Fel a fejjel!!!A lényeg,hogy a természeti csodák talán megmaradnak a később utazóknak. icon_lol.gif
  Jox | #109104 Üzenet | 2009-07-13 12:18:56 | Válasz a #109090. hsz-ra Előzmény #109090
firkamano írta:

Beszámolót nem fogok írni, mert nem ha őszintén írnék, elvenném mindenki kedvét icon_sad.gif

Szerintem gondold át mégegyszer...

Talán elveszed az olvasók kedvét, de az is lehet, hogy felkészültebbé treszed az odautazókat.
  Firkamano | #109106 Üzenet | 2009-07-13 12:24:38 | Válasz a #109101. hsz-ra Előzmény #109101
Sziasztok!

Aranyosak vagytok.
Igen sajtos több negatív dolog jutott nekünk mint ahogy vártuk.
Az út viszont remek volt, semmi gond nem volt.

Most néztem meg babar fotóalbumát, meseszép, nagyon várom hogy ott legyünk icon_smile.gif

Igen, nem szabad azt keresnünk amit már egyszer kaptunk, igyekszünk elfogadni a sziget jellegzetes dolgait. icon_smile.gif
  Bdorci | #109117 Üzenet | 2009-07-13 13:23:20 | Válasz a #109106. hsz-ra Előzmény #109106
Szia Firkamano!
Én is sajnálom, hogy nem olyanra sikerült az út, mint terveztétek icon_sad.gif
Mi még az út előtt állunk, esetleg írnál pár mondatot az árakról?
Nektek gondolom nem volt szükségetek motorbérlésre, de ha tudtok aktuális árat, azt megköszönnénk! Előre is köszi!
  Firkamano | #109123 Üzenet | 2009-07-13 13:43:23 | Válasz a #109117. hsz-ra Előzmény #109117
Szia Dorci!

Mi is béreltünk robogót, 11 euro/nap.
Igaz nem működött rajta semmi, de elvoltunk vele icon_smile.gif

Az 50 cc-s motor szerintem elég, ketten ültünk rajta.
Nidriben rengeteg kölcsönző van. Hol lesz a szállásotok?

Az árak ... 1 kg kenyeret vettünk 2 euroért, bagett 0,60, almáspite 1,4 euro.
Ásványvíz 6 db-os 1,5 euro.
Csavarosfagyi 1,4 euro
Éttermi kaják 7-12 euro között vannak jók.
Labdát 3 euroért vettünk a Porosi Makris Gialos strandnál lévő közértnél, mindenhol máshol 5 euro.
Hűtőmágnes 1,5 - 2,5 euro között van.
Gyros: 1,5 - 2 euro, a fővárosban sokkal nagyobbak mint máshol.

KOMPDÍJAK:
Lefkada - Meganissi: 2 euro/fő, kb 2,5-3 euro/robogó
Lefkada - Kefalonia: 7 euro/fő, 6 euro/robogó

ezek egy útra szólnak.

Egyébként biztosan jól fogjátok érezni magatokat, mert gyönyörűek a strandok. A nyugati parton a Gialou strandra ne menjetek!! Ugyanolyan mint a többi nyugati strand, csak nagyon koszos, szemetes, borzalmas az út ami odavisz.
  Hadiandi | #109134 Üzenet | 2009-07-13 14:17:55 | Válasz a #109123. hsz-ra Előzmény #109123
Szia Firkamano, üdv újra itthon icon_smile.gif
nagyon sajnálom hogy nem lett olyan, mint amilyennek terveztétek icon_sad.gif de még mindíg előbb indulsz nyaralni mint ééééén icon_wink.gif örülj ennek és ne foglalkozz mással icon_lol.gif hidd el eltelik egy pár hét és már csak a jóra és a sok-sok szépre fogsz emlékezni. de ez a törölközős ügy kissé furcsán érintett engem is. icon_evil.gif akikkel megyünk nyaralni, másról sem hallottak tőlünk, csak hogy milyen biztonságos ez az ország. icon_confused.gif (még nem voltak Görögbe) hát erről inkább nem beszélek nekik. sajnálnám ha nem írnál beszámolót. csatlakozom Jox-hoz. sokat tanulhatunk belőle. és képeket is szívesen néznék icon_redface.gif icon_exclaim.gif
  Firkamano | #109153 Üzenet | 2009-07-13 15:57:10 | Válasz a #109134. hsz-ra Előzmény #109134
Szia Andi!

Hát, még meggondolom.
Igazából amikor kettesben mentünk a párommal felfedezni a szigetet, nagyon jól éreztük magunkat, és egyáltalán nem érdekelt hogy nem köszönnek az üzletben az emberek, bosszúból nem ott vásároltunk icon_smile.gif

Sajnos az első pár napunkat még az is "elrontotta" hogy akikkel mentünk állandóan pofákat vágtak, meg megkaptam, hogy milyen szar szigetre hoztam őket. Na hát gondolhatjátok hogy az ilyen elveszi az ember maradék jókedvét is. Merthogy több napon keresztül homokos strand után kutattunk csak nekik (nekünk minden strand tetszik ahol szép a víz színe), szóval ez beárnyékolta a jó kedvünket, de úgy voltunk vele, hogy inkább magukra hagyuk őket, és máris jobb lett minden és nem érdekeltek még az ottani emberek sem. Meg aztán ha ilyen szép helyen nem tudja valaki jól érezni és feltalálni magát, az nem az én hibám, nekünk meg ez sikerült icon_biggrin.gif

A törölközőlopást ne is említsd az ismerőseidnek, mert ilyen nem fordul elő sehol. Nem is értettem az egészet. Csak azt sajnálom, hogy nem akkor lopta le a robogóról mikor épp kijöttünk az üzletből. Szívesen megmutattam volna mit tanultam eddzéseken icon_wink.gif

Azért még mindig várom a többiek véleményét akik már voltak, hogy ők mit tapasztaltak.
  Döme | #109160 Üzenet | 2009-07-13 17:10:35 |
Szia Firkamanó,

üdv újra itthon ! Csatlakozom azokhoz, akik azt mondták, hogy kár az apróságokon bosszankodni...(bár tudom, tényleg megkeserítik a nyaralás édes perceit).Ja, nekem a papucsomat (!) lopták el a cserkeszőlői fürdőben, alig egy órás ottartózkodás alatt...(majd megpukkadtam mérgemben). Görögországban-pedig tényleg jónéhány napot töltöttünk el-még soha nem történt velünk hasonló. Szóval a lopás-dolog nem helyfüggő...
A családdal, barátokkal való nyaralás szintén elég nagy lutri. Sok kapcsolat az "éles"helyzetben egészen másként működik...De erről sem Lefkada tehet...Én volt amikor megfogadtam, hogy inkább itthon maradok, de mégegyszer nem utazom soha, sehova az adott társasággal, akikkel pedig itthon (ahol ugye nem vagyunk "összezárva") nagyon jól elvagyok...
Időjárás: hát az tényleg elég "érdekes"volt az elmúlt hetekben...(itthon is...)sokszor gondoltam rátok, hogy vajon milyen lehet ott... ezek szerint nem volt valami fényes...De az is jó, hogy ezt megírtad, miheztartás végett. Pont néhány hozzászólással ezelőtt érdelkődött valaki az iránt, hogy milyen az idő szeptemberben...Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy azokon a görög szigeteken, ahol relative sok a zöld növényzet, bármikor előfordulhat néhány esős nap.
Biztos vagyok benne, hogy azért sok kellemes órát is töltöttetek a szigeten és legközelebb kegyesebb lesz hozzátok az időjárás is.
Én azért nagyon várom ám a fényképeket...nekem a felhőcskések is bejönnek...
Ja és sajnálom hogy a lefkasi korházas gyrosos nem lett meg...A vasilikiit megtaláltátok ?
  Firkamano | #109165 Üzenet | 2009-07-13 17:55:56 | Válasz a #109160. hsz-ra Előzmény #109160
Szia Döme!

Vassilikiset is írtál? Ott találtunk egy jót ahol először istenifinom volt a gyros, majd másodjára botrányosan rossz volt.
Általában Nidriben a Statis Place -n ettünk.

Igen az útitársak... szerencsére hamar magukra hagytuk őket, csak pár napot töltöttünk velük.
Az idő amúgy jó volt, szerencsére nem esett az eső.
Az 1-2 méteres hullámokat hiányoltam, csak popsiig érőket láttunk/tapasztaltunk.

Egyébként a kedvenc törölközőnk volt... de ismét kapunk belőle (a párom munkatársa hozta nekünk, reklámtörölköző, és van még neki) Nagyon örülök, ma derült ki icon_biggrin.gif

Megismerkedtünk egy családdal, görögök, de az anya magyar származású, Athénban élnek, és mikor megyünk Augusztusban velük is találkozunk. A lánya nagyon aranyos, sokat játszottam vele a parton icon_smile.gif

Döme!
Te sem vetted észre az ottani embereken, hogy furák, nem olyanok mint máshol?? Nekem ez nagyon feltűnt, de úgy látom egyedül vagyok a tapasztalattal.
  Dobaki2 | #109166 Üzenet | 2009-07-13 17:56:48 |
Korábbi években általános probléma volt Lefkada szigetén a lopás, ezért az idegenvezetők rendszerint felhívták arra a figyelmet, hogy az apartmanokat még éjszakára se hagyjuk nyitva (legalább a "redőnyös" ajtót zárjuk be). Volt egy visszajáró ALBÁN csoport akik még a szobában alvók mellöl is ellopták ami mozdítható volt.
  Firkamano | #109167 Üzenet | 2009-07-13 18:05:08 | Válasz a #109166. hsz-ra Előzmény #109166
Szia Dobaki!

Értem. Na mindegy is, a lényeg, hogy vigyázni kell, jobb félni mint megijedni.

Látom hamarosan mész... melyik irodával, és mennyi időre?
Majd ha hazajössz, megírnád nekem a tapasztalataidat?

Kíváncsi vagyok hogy mások hogyan érzékelik az ottani emberek viselkedését.

Egyébként nekünk az útiköltség + szállás + költőpénz (robogót is béreltünk), vagyis mindennel együtt 120 ezer Ft volt a két hét.
És a kocsival amivel mentünk a legdrágább benzint kellett tankolni, volt hogy 420 Ft/literért ... icon_evil.gif
  Eryka24 | #109169 Üzenet | 2009-07-13 18:07:59 |
Kedves Firkamanó!
Kicsit váratlanul ért amiket írtál, mert az eddigi tapasztalatokat, élményeket olvasva, azt hittem, hogy ott csak szép dolgokat láthat az ember. Én tavaly Korfun voltam és nagyon kellemes volt a légkör és az emberek barátságosak. Reméltem itt is így lesz! Az időjárástól egyébként is félek, mert mi aug. végén, szept. elején megyünk és ha már most ilyen idő volt akkor én mire számítsak! Persze mindenhol előfordul, hogy nem olyan az idő, mint ahogy azt az ember az évszaktól elvárná! Lásd a múltheti időjárást itthon! És én is örülnék ha láthatnék képeket a nyaralásodról és a következőre pedig jobb időt és kevesebb bosszúságot kívánok! icon_smile.gif
  Firkamano | #109170 Üzenet | 2009-07-13 18:13:09 | Válasz a #109169. hsz-ra Előzmény #109169
Szia Eryka!

Az idő azért nem volt vészes, csak megszoktam hogy felhőmentesek a nyaralásaink icon_smile.gif
Inkább annak örülök, hogy nem esett az eső, mint máshol.

Engem is váratlanul ért amit tapasztaltam, de ennek több oka is lehet, érzékenyebben fogok fel dolgokat, vagy éppen rossz helyre mentem be, tényleg sok oka lehet.

Ami biztos, hogy olyan rosszul nem fogjátok érezni magatokat, főleg ha ketten mentek icon_smile.gif
A kedvenc strandunk a Porosi MIKROS GIALOS és a nyugati parton az Ag. NIKITAS, ezekre többször is visszamentünk.

És az Ammouso strand sem rossz, mellette van mégegy, pont a strand mellett kis betonút vezet, gyönyörű, és mindig max 1 pár volt ott. Láttunk ott rákot, tengerisünt, szóval kissé érintetlen a strand, gyönyörű icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 173 174 175 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu