Sajna a gépre nemhogy azt nem viheted fel,hanem az egyszerû szájfényemet is visszazárhatósba kellett csomagolni,úgy vihettem csak fel.A bõröndbe tegyél cipõket!!!
Octopus-ügyben:Makrin minden tavernában lehetett grillezett polipot enni,ajánlom a parti sétányon az Italian-restaurantot/brrrr....restaurant...csak az idegesit,hogy NEM TAVERNA van odairva/de attól még ISTENI a kajájuk,alig birtunk az asztaltól felállni,akkora adagok vannak.Imádjuk a polipot,elõszezoni ár:8-10EU,lehet,hogy azóta kicsit drágább,de feltétlen egyetek. /fotó mellékelve az albumomban!/
huh, ahogy látom nem csak én vagyok ilyen polipmániás...ez jó. a társaság másik két tagja meg majd megy máshova.. lehet, hogy kár volt megkérdezni, ha lehet, mosz még jobban vágyom kifele. Imádom a görög konyhát.
Én még sosem próbáltam a polipot, de nagyon kíváncsi vagyok rá. Sokan mondják, hogy nagyon finom. A kardhalra szintén. Már alig várom, hogy ilyesmiket kóstolgassak, miközben bámulom a tengert egy taverna teraszáról...
Ne mondj már ilyeneket,kérlek,ne fájditsd amúgy is sajgó szivünket...majd azért néha jussunk eszedbe ám!!!Kalivesbe mész???Nem tudsz nekünk róla képet esetleg felnyomni?Én pl.nem tudom,merre van,hogy néz ki stb...?Köszi elõre is!Azt hiszem Chania régió?
nekem a nagy kedvencem a roston sült polip, isteni fehér húsa...és görögben csinálják a világon a legjobban..
na meg a moussakát, gyrost, kleftikot, giuvetsit....krétát akarom..még, még ma...-)
Én a reptéren a duty freeben is szoktam venni oúzót, stb., ha sokat akarok hozni, mert akkor felvihetem a gépre kézi podgyászban. Ez a bolt már a bechekkolás után van, tehát amit ott vásárolsz azt felviheted a gépre. A másik elõnye, hogy ez már nem számít bele a 20kg-ba, amennyi a csomagod lehet.
Én nem szoktam becsomagoltatni a bõröndöket. Egyszerûen a zippzárakon áthúzok egy damilt és összekötöm.
Megéri vásárolni a duty freeben, szoktak lenni akciók is. Ott sok mindent kaphatsz, ital, csoki, illatszer, cigi, stb. Az itt vásárolt cuccot felviheted kézipodgyászban a gépre.
Elsõ hét Kalives, második hét Koutsounari (az nem messze lesz attól, ahol Ti is voltatok, de ezt tudod ). Mivel keletrõl és nyugatról is kíváncsi voltam néhány gyönyörû helyre, ezt találtam a legjobb megoldásnak.
(Érdekes lesz amúgy, hogy a valóságban milyennek fogom találni ezeket - annyira úgy érzem a sok készülõdés után, mintha már tetõtõl-talpig ismerném a szigetet. A térképe a fejemben van, képrõl már sok helyet felismerek, már "csak" a lényeg van hátra, hogy élõben megcsodálhassak mindent.)
Igen, Kalives Chaniánál van, onnan keletre kb. 20 km. Szép, finom homokos tengerpartja van. Valahol azt olvastam, hogy ez Kréta legzöldebb része - bár ez augusztus közepén nem tudom, hogy bír-e majd akármilyen jelentõséggel. Ezenkívül azt is írják róla, hogy ez egy igazi falu, nemcsak egy turistalétesítmény (ahogy az északon elég gyakori). Van szép számban állandó lakossága, akik itt élnek-dolgoznak, élik mindennapi életüket. Emellett természetesen jelen van turizmus is, de azért a falu megõrizte eredeti báját. Hát majd meglátjuk.
Egyébként ezeket mind nem tudtam róla, amikor a szállást foglaltam, csak utólag gyûjtöttem be az infókat, és örültem, hogy ilyen szerencsésen sikerült választani. Az eredeti választási szempontjaim leginkább az ár, a hely (nyugati oldal) és a település típusa (inkább kisebb falu, mint nyüzsgõ nagyváros) voltak. (A második heti szállásnál is, csak ott a helyet dél-keletre módosítva.
Teszek be mindjárt képeket is, csak megsasolom, hogy hogyan kell/lehet.
Ezt egyébként sosem értettem: ezek szerint a duty frees cuccokból nem lehet bombát eszkábálni, csak az otthonról hozott szájfénybõl? Persze lehet, hogy az a logika benne, hogy attól félnek, hogy a fogkrémes tubusod preparált, és elõzõleg elrejtettél benne egy kiló robbanóanyagot.
Kalives (ha jól emlékszem, akkor hasonló nevû taverna szerepelt már beszámolóban, igaz, az nem itt volt, de mindig az jut eszembe róla - no itt pl. el tudom képzelni azt a polipfalatozást ):
Köszi a tippet, én is gondoltam a duty freen, de nem voltam benne biztos, hogy feltudom-e vinni a gépre. Már csak az a kérdés, hogy mikor indul a gép vissza, mert ha éjjel akkor esélyünk se lesz ott vásárólni. Nysyrosról hoztunk mindenféle szirupot, ( mandula, fahéj.) + a rengeteg konyak és az uzo. Gond nélkül vittünk fel mindent a gépre, de ez nem most volt hanem 2006-ban. Sajna nagy a család. Vagy is hálistennek, a család nagy, így van kinek hozni. A szirupról is a te beszámolódban olvastam. Most fogyott el.