Sziasztok, szeretnék egy olyan Pargás térképet, amin a környezõ látnivalók, utak rajta vannak motorozáshoz. (Acheron, Sivóta, Kassopé, stb...) Tudna valaki ebben segíteni?
nos, az elmúlt 3 napban becsülettel végigolvastam a teljes Parga-fórumot (remélem a fõnököm sem vette annyira zokon… ) rengeteg hasznos infot gyûjtögettem össze belõlük magamnak, köszönet Nektek érte. be is foglaltuk/fizettük az utat, a Sakisra esett a választás a leírtak alapján és szerencsénkre megcsíptük az utolsó szabad apartmant az adott periódusban. az Aeolus-sal megyünk.
vannak azért még homályos foltok, ezeket segítenétek megvilágítani?
- milyenek most az útviszonyok kifelé? készen van-e az autópálya? (naív kérdés? ) vagy még mindig nagyon húzós a hegyi szerpentin?
- Cilla: olvastam, hogy találtatok egy “kellemesebb” utat a Sakisból a városba. esetleg megosztanád velem, hogy merre meddig?
- Csincsi: ha jól látom, mi pont váltani fogjuk egymást a Sakisban! szeptember 8-án indulunk egy barátnémmal Pestrõl.
a Sakisban ezekszerint különbözõ minõségûek az apartmanok? van akinél volt tévé, van, akinél nem? a magyarok mindig a földszinten kapnak apartmant?
busaianiko írását egy az egyben kinyomtattam, annyira tetszett.
Cilla: olvastam, hogy találtatok egy “kellemesebb” utat a Sakisból a városba. esetleg megosztanád velem, hogy merre meddig?
Szia Leenee!
Hát azzal a kellemesebb úttal is kell mászni, de meglátod nem lesz az olyan fárasztó, mint amilyen szép!
Pargába általában kényelmes és nem csúszós talpú! lábbelit javaslok, mert fõleg a Valtostól a várig tartó út néha csúszik (inkább lefelé), termésköves, de annyian járkáltak már rajta, hogy fényesre kopott. A Sakistól a várig mindenképpen fel kell mászni, de ott attól függ, a városba hova akartok menni. Ha csak sétáltok, akkor lehet lefelé menni a lépcsõs részen a kikötõ felé, de ha vásárolni akartok (jóval olcsóbb és nagyobb supermarketek, pék) vagy a buszmegálló kell, akkor ha felértek a várig - és szépet akartok látni, mert az óvárosi rész is arra van - balra kell fordulni, és bármelyik úton menni balra-lefelé, így a városközpontba értek, és nem kell a parttól visszamászni. Ha ott továbbmentek lefelé, akkor szintén a partra juttok. Nem tudom jobban leírni, de ha ott lesztek majd megértitek. A lényege csak annyi, hogy így némi felfelé mászást megspórolhatsz, ha nem akarsz a tengerpartig menni, csak a város fenti részeiben mászkálni, és teljesen más a látnivaló is. Ott fent a balra tartó kis utcában van egyébként a Sakis taverna is, ami a háziak rokonáé.
Szia
Cilla
ó igen, biztosan irigylésre méltó a helyzeted!
mi bezzeg mindketten szólóban megyünk a barátnõmmel...
remélem jó társaság gyûlik össze a turnusban és nem csak szlovákok lesznek, hanem jófej magyarok is
Szia leenee! Örülök, hogy idetaláltál! Szerintem rengeteg hasznos infót találsz , és nemcsak tõlem, hisz itt mindenki szerelmes lett Pargába!
Remélem Te is így fogsz járni, és rengeteg élménnyel fogsz gazdagodni!
Egyszerre leszünk Görögországban, csak én sajnos nem Pargán, de azért lélekben ott is vagyok még mindig!
Jó olvasgatást neked, gyûjtsd az infókat!!!
Örülök, hogy tetszett a beszámolóm, jólesik, amit írtál. Köszi.