Most az utolsó pár napban szerintem teljesen jó volt a víz,gond nélkül lehetett benne fürdeni.Mondjuk szerintem a nyugati oldali strandok azért kicsit hidegebbek.(Petani,Ammos)de lehet,hogy csak nekem Este nagyon jó idő van, póló rövid naci bőven elég,de egy vékony kardigánt szerintem mindenki pakoljon be azért
Szia Kristi!
Köszönjük a beszámolót!
Nekem is lenne kérdésem: Mondtad, hogy Skalanál gyorsan mélyül csak a szikláknál és az utána levő résznél jobb... nos ott milyen? Van homokos rész is? Mennyit kell a sziklákig sétálni?
Egyelőre ennyi. Köszönöm!
Köszi, köszi!!!
De a legszebb, hogy a 25. és a 27. nincs benne, amiben úgy tudom Ti voltatok! (és mi leszünk)
Nem értem a 24. hogy lehet, hogy két erkély ajtós, az a sarki szoba?
Pedig a grand oldalán a 25.-re írják, ezért foglaltuk azt be, anno!
A sziklás résznél a part apró kavicsos de bent homokos, nagyobb sziklák a vízben is vannak. Az apartmantól szerintem olyan 10-15 perc séta és a sziklás részt, ha eléritek táska a kézben magasra, emel, és úgy tudtok átsétálni a szikla utáni partra, viszont ott zömében nudisták vannak!!
Kimaradt:
Az autó kölcsönzéssel kapcsolatosan minden rendben volt?
Casmir írta:
Szia!
Ami vélhetőleg mindenkit érint és ha priviben kérdezném itt is le kellene írnod újból.
- Ithakára végül hogy mentetek és milyen volt?
- Minden bejelölt partot meg tudtatok nézni? (megtaláltátok?)
- Más öblöt is találtatok, esetleg szebbet, mint amit a google earth-on sejtettél, láttál?
- Tavernák, árak?
- Így már szezon első hetén is csak fagyasztott tengeri herkentyű volt, vagy most már megjelentek az éttermekben a friss árú is?!
- Lidli-t megtaláltátok, ott vásároltatok be?
- Az edények tényleg ilyen ramatyak, minden szobában?
- Wifi működött jól a szobában is?
- Légondi gondolom már kellett és azzal legalább minden rendben volt?
Egyelőre ennyi.)))))))))))))))))))))
szevasztok,
immáron én is észhez tértem a tegnapi érkezést követően. hazafele minden rendben volt az úttal - egészen Szegedig; ahol olyan buszra kellett átcuccolnunk, ahol MENT A FŰTÉS a padlóban, a klíma meg nem, szóval Kecskemétig egy nagy közös szaunázásban volt részünk.. aztán valahogy csak elzárta a padlófűtést a sofőr, így lassan rendeződött a helyzet és kibírtuk Pestig.
nos, az én benyomásaim:
a sziget gyönyörű. a tenger vize leírhatatlan színekben játszik és annyira tiszta, hogy látod a halacskákat magad körül (ez Myrthosra nem igaz; ott nagyon erős a sodrás, értelemszerűen ott emiatt nem áttetsző a víz).
mi a Renieri-ben laktunk; a szállás teljesen rendben volt; az árnyék hiánya viszont minket is érintett: déltől kb 6ig nem lehetett ott tartózkodni, mert megsültönk volna a teraszon.
az utazásról: odafelé mi Pesten már a nagy buszra szálltunk fel; nem kellett Szegednál átcuccolni. 20 perccel korábban indultunk, mert mindenki ott volt jóval korábban - nos ezt az előnyt szépen ledolgoztuk, mikor Szegeden néhány útitársunknak nem sikerült a megadott 8:40-es időpontra visszaérkeznie a buszhoz a Tecso parkolóban; hanem 25 percet kerestük őket, mire előkerültek a Tecsóból néhány kinyitott dobozos sörrel a kezükben... de a sofőrök jól reagálták le a dolgot, utána nyomatékosan megkértek szépen mindenkit az időpontok betartására, hogy elérjük a kompot.
a mi turnusunkban 2 busz indult Szegedről; egy emeletes Zakynthos-Kefalonia felé és egy kisebb Korfura. a határoknál időnként összefutottunk velük. mentünk, mint a golyó és 1 órával a komp indulása előtt értünk Kilinibe, ahol a mi esetünkben a Kefaloniás turnust pakolták ki a buszból - busz a Zakythosiakat kísérte - és kellett magunknak felcuccolnunk a kompra. az ár ennek megfelelően 7,5 euro volt odafele.
nekünk szerencsénk volt, készen volt a szállásunk megérkeztünkkor.
ami vicces: a neten végül én előre befoglaltam a kocsit 3 napra a Pefanisnál, és mint kiderült: a szállásunkkal átellenben volt az irodájuk; így elmondhatom: közelebb nem is találtam volna autót (78 euro volt 3 napra az 1.0 Daihatsu Cuore)
jah, a car-hire-kefalonia az az autókölcsönző, aki engedi átvinni a kocsikat Ithakára, akit ez érint.
Skala maga NAGYON picike. ha minden este akartok sétálni, hát ugyanazokat a köröket kell megtenni, annyira... majd meglátjátok ami nagyon tetszett, hogy a görögök a főtérre járnak ki szociális életet élni esténként, szóval ebbe is bele lehet látni.
Skala partja: nagyon hosszú, homokos-apróköves. ha jobbra a sziklák felé mentek fürdőzni, ott számolni kell a nudistákkal
mi a 3 nap kocsikázás alatt a főbb látnivalókat néztük meg, illetve bolyongtunk az apró falvakban; szuper volt. egyszer átmentünk egy kígyó felett kocsival; gyorsan megálltunk és visszamentünk, h lefotózzuk, mégha már nem is él - node már nem volt ott; szóval mégiscsak élő volt az...
az út: boztonságos, mégha szerpentines is. a turisták lassan mennek, részben a látnivalók miatt; részben mert az angolok szerintem óvatosak nagyon a bal-kormány miatt; igyekeznek a kanyarokat a megfelelő sávban bevenni a látvány csodálatos, ahogy mentek fel a hegyekbe.
térképet adnak a kocsikhoz, jelölve vannak rajta a benzinkutak is.
árak: elviselhetők. víz olcsóbb, mint itthon, de a kenyér, na az 2 euro körül volt a boltban kilója; meg 40 cent egy zsemle... a legolcsóbb bolt a templomtól lefelé található.
hazafele a grandos busz átjött értünk a szigetre, így 9 euro volt vissza a komp. ami nem jó, h a szállást el kell hagyni 9ig; a busz 10kor jön összeszedni a csomagokat, aztán fél 2kor van indulás: addig nehezen telik az idő. a partra már nem nagyon tudsz lemenni, mert mit csinálsz magaddal - zuhanyzót egy helyen láttam a parton, egy étterem kertjében; de hogy működött-e... szóval max beülsz valahova vagy séta a melegben... viszont a főtéren a nagy fák árnyékot adnak, a padokon el lehet üldögélni az indulást várva.
jah: a hazafele tartó csapatnak voltak érdekes tagjai, akik nem bírták ésszel felfogni, h nem tud a busz megállni akárhol (NEM fiatalokról beszélek...), h elvégezhessék a kisdolgukat; így konkrétan ment a hiszti egy időben...
no, asszem ennyi. szumma szummárum: én klasszul éreztem magam!
Mi nem mentünk át Ithakára, nem is terveztük.
A partok nagy részét megnéztük, de sajnos sok olyan hely van, amit nem tudtunk megnézni időhiány vagy a part nehezen megközelíthetősége miatt.
Természetesen vannak más partok is voltunk 1-3 helyen de inkább azt kerestük amit kinéztem már előre.
Nos a Taverna árak szerintem drágábbak, mint máshol, vagyis inkább azt mondanám nem találtunk olyan helyet, ami olcsóbb lenne, mint a többi, szinte mindenhol ugyan azok az árak annak.
Vannak esti ajánlatok, amit ha időben mész még kapsz is. Ezek olyan 6.5 -7 -8.5€ -ba kerülnek.
Egy tál étel 7-9€ ,előételek 3-6€ a sör (Mythos ½ l) 2.2-3.5€ víz 1.5-2€.Mi egyszer ettünk a La Lunában nem volt jó se a Muszaka se a Kalamari így többet nem is próbálkoztunk étteremmel, inkább mentünk az orvosi rendelő melletti kebaboshoz vacsizni.
Természetesen biztos van olyan hely, ahol friss tengeri dolgok vannak de, mi nem kerestük ezeket.
Lidliben oltunk ott vettük meg a tejet, tzatzikit, padlizsán salátát, stb. egy nagy vásárlást csináltunk a többit Skalaban vettük meg.
Edényekről csak a mi szobánkat tudom mondani ott tényleg ilyen
Wifi inkább a recepció környékén ment jól, a szobában is lehetett használni de az erkélyen, pl. nem megy
Mi még nem béreltünk légkondit, így arról nem tudok nyilatkozni.
Ami nekem fura volt nagyon: a pék 7 után nyit, vasárnap nyitva sincs és bizony nem olcsók a pékáruk. Fél kiló kenyér 0.9-1 € kiló körüli 1.9€ kifli, zsemle 0.4cent,a péksütik 1.3-1.9 na ezt nagyon nem is ettünk…….
Egyébként nekem az egész sziget nagyon kihaltnak tűnt (lakosok szempontjából) mindenhol az angolokra vannak rá állva, sok a szuper apartman a part közelében medencével stb.
Személy szerint nekem a keleti part rész tetszett nagyon az olyan „görögös”.
Argostoli alatti partok környéke nekem nem jött be, nagyon nehezen található meg minden és a partok sem túl megnyerők.(sok ember, napernyő hegyek).
Az utak minősége jó kivéve :Skala-Poros,Skala-Kateilos itt nagyon ramaty épp utat javítanak a környéken.
Utazás:
Most úgy volt a busz, hogy bepakoltunk a grandos buszba de. séta fél 2-ig és a busz jött velünk végig a hajóra is, szóval nem kellett csak Szegeden átpakolnunk. Viszont így a kompjegy 9€ mert a buszt is mi fizetjük. Nagyban függ szerintem a hazaút szervezése attól, hogy a zakhyntosiakkal együtt jöttök-e vagy van kétbusznyi ember. Mert akkor nem bonyolítják a dolgot. Ha nincs teli a busz egykék ülnek egyedül, viszont ha sok az ember nem cicóznak mindenki kap társat
Sajnos a határokon egyre többet kell várni és ez csak rosszabb lesz a szezon beindulásával. Ezért értünk ilyen későn haza. Szerbeknél 2-2 órát + magyar határon is vártunk 1 órát és itt a bőröndökbe is belenéztek.
Mi buszbepakolás után elmentünk a közeli medencés apartmanhoz, ahol fogyasztás ellenében használtuk a medencét fél 1-ig majd irány a kebabos utolsó gyros ebédre
Na megjöttünk, csak tömören:
Magyar étlap szerencsére nem volt az általunk bejárt helyeken. Kiemelkedő éttermet-tavernát 1 hét alatt nem találtunk (a kaja átlagos, de nem roszz, csak nem túl laktatóak az adagok). A Mi' Abeliben a számla nem tételes, mindkétszer átvágtak 1-2 euroval a saját számításom szerint, de ellenőrizni nem tudtam, mert csak végösszeg szerepelt a blokkon. Külön ajánlani nem tudok. A 2. héten már nem keresgéltünk tovább, és bár egy kebabosnál jóval kisebb a választék, a 2. héten szinte végig a Grand által ajánlott közeli Kebab grillben ettünk (az orvosi rendelőnél, de pontosan eligazítanak majd ezügyben), ráadásul ha említed a Grand Tours-t, 20 %-ot levonnak a kajával együtt kis pohárkában kihozott számlából a végén. Nem átvágósak, sőt..., de azért nézzétek át a számlát, mert a csaj kissé szétszórt, és néha téved pár centet, de ide-oda. Nagyon jó mindenük, jó gyrost csak itt ettünk, és van biftekijük, kebabuk, házi kolbász, vegyes grill, szuvlaki, stb. Az árai a kedvezményből adódóan a legalacsonyabbak Skalaban.
Ha valaki mégis tavernát vagy éttermet keres, nem csak a sétálóutcában talál, hanem a tengerparton is, és nem is drágábbak, a kaja jobb is volt ott. Ráadásul a tengerpartot látod. A friss hal a legjobb és legnagyobb a La Luna-ban volt, de jó a Manor House is, bár az adagjai kisebbek.
Lidl olcsó, aki akar, ott jól bevásárolhat, Argostoli szélén valahol, részleteket majd írnak az autósok, én csak utas voltam.
Légkondi lassan kellhet, mert elég fülledt lett az idő a 2. héten, hétágra perzselt a nap. A tenger isteni, a skalai part szklás végén érdemes túlsétálni a vízben (max. mellig ér), ott isteni 2-3 személyes öblöket találsz, ha meg túlmész a sziklákon (tök kalandos, de nem nehéz), egy klassz kavicsos strand húzódik úgy 100 méteren, kellemes sekély, homokos, lassan mélyülő vízzel úgy 30-40 méterig. Ne hagyjátok ki ezt a részt. Én ugyan a sziklás partokat praferálom, de pihizni kiváló. Negyed óra séta aszfaltúton a Metaxa beach-től, onnan homokon 5 perc a sziklákig, és még 10 perc a vízben a sziklák között szlalomozva. Több nudis is bóklászik arra tokkal-vonóval, de nem kell megijedni, nem igaziak, csak amolyan 70-es művigécek, akikre öregkorukra rájött a naturizmus. 70 alattit nem is látsz, és azt is főleg bámészkodó férfit:-)
Este már meleg az idő, a végére a csajok sem fáztak. Néha lementünk a partra esténként, a nyugágyakból hallgatni a zenét, és nézni a csillagokat.
Medúzát csak Petani beach vízéban láttam, de ott elég sokat. Nem ismerem őket, de inkább elkerültem.
Egyelőre ennyi.
Ja, sok hajósút és egyéb található a helyi irodákban is, érdemes ott is körülnézni, nekünk a Zakynthos út nagyon bejött, bár mint tudjuk, a Navaggio bay árnyékban van olyankor (délelőtti megállás), de az asszony például a Kék barlangoktól egészen Alykesig vezethette a hajót, a fülkéből is kiment a kapitány, csak a hajó orrából mutogatta, hogy jobbra vagy balra:-) Az út a parton fizethető be az aktuális reggelen, de előre lefoglalhatod. Ha rossz az idő, nem mész!!!!!!!!! A sétáló utcában is lehet nézni irodákban, kedvezmények is vannak, ha 2 útra fizetsz be egyszerre.
Speedboattal is meg lahet látogatni a közeli strandokat, az amolyan vizitaxi, 7-15 euroért viszeget ide-oda, és rohadt gyors kis jószágnak tűnik:-)
tényleg, minket is átvágtak 2 euróval Lassiban az egyik étteremben, amire utóbb jöttünk csak rá: kihoztak kenyeret meg vajat előételként és bár hozzá sem nyúltunk, a végén ott volt a számlán. sajna csak fizetés után jöttem rá...
a kebabos nekünk is nagyon bejött; én is csak ajánlani tudom. Marcsi megmutatja a helyet az első nap a település bemutatásakor.
Nem a 'couvert' nem számoltuk, 20 vendéglátó és 20 év görög szigetek-i nyaralás után ilyen hibát nem követnénk el. Egyébként ahol kihozzák a terítéket a különböző vaj-kenyér variációkkal, ott természetesen ha nem nyúlsz hozzá, akkor is felszámolják, mert azt rögtön utána ki is dobják (elvileg). Kefalonián néhány tavernában megkérdezik, hogy kéred-e, néhányban autamatice hozzák, és megint egy párban ki sem hozzák. De kérheted akkor is, az ára rögtön az étlapok elején ott van, általában 1 és 2 euro között leledzik.
Az 1-2 euro 'tévedés' nem is az összeg miatt zavart, hanem hogy nem tudom ellenőrizni a számlát részletezés híján. És ez annak a jele, hogy tudatosan vágnak át a Mi' Abel-ben. ha valaki ezt szereti, próbálja ki bátran az említett helyet!
Máshol nem tapasztaltam ilyet az elmúlt huszon évben, csupán a Nidri-i szupermarketben (egy 10-essel csesztek át az első napi nagybevásárláskor a városvégi áruházban) meg egy kalymnosi marketben, ahol minden nap más volt ugyanannak a kenyérnek az ára.
hmm, érdekes amit mondasz, én most először futottam bele ebbe a cover dologba.
amikor a hegyek közt ettünk valamelyik faluban úton Assosba, akkor is kaptunk ilyen előételt - csak még jó is volt és meg is ettük - és nem láttam a számlán, ezekszerint szerencsénk volt
köszi az infot!
Sziasztok!
Köszi a válaszokat "skorpió-pók" témában.
Térkép ügyben csak annyit,hogy konkrét helyeken akarok túrázni,konkrét helyeket akarok megkeresni-tehát mindenképpen kell a térkép(főleg egy olyan helyen ahol még nem jártam és valószínűleg nincs sok jelzett túristaút).Képesített túravezető vagyok, de ennek ellenére nem szívesen indulnék gyalogtúrázni az Enos hegyre térkép nélkül(de ha valaki megcsinálta annak várom az élménybeszámolóját).Sőt azt vallom,hogy az a jó ha minnél több van nálad az adott helyről.Ha kint is lehet kapni (más fajtákat), azokat is meg fogom venni-én szívesen költök rá mert gyűjtöm a térképeket.
Arról viszont még nem írt senki,hogy milyen ízű a robola bor.Egyáltalán kóstolta valaki aki már volt ott?Érdekelne, hogy hol mennyibe kerül.
Üdv. mindenkinek!