Sziasztok!
Megérkeztünk Stavrosról, ez a két hét is gyorsan eltelt! sajnos! A kifelé menet megint nem volt egyszerű mert rengetek török volt a határon.
A Magyar - - Szerb határ átlépés 2,5 óra volt! nagyon nem örültünk ennek. A Szerb - - Mac. átlépés 1,5 óra ez sem volt semmi és péntek du.4-órai indulás volt. A Görög határ az sima volt és kb.11-re értünk a Redinába 12-kor el foglalhattuk a szállást. Emeleti 3-ágyas-medencére néző szobánk volt. Szerencse, hogy volt klíma különben kibírhatatlan lett volna., ez 4E/nap. Strandolni a Malibu beach-részén voltunk mint Viczos is említette van egy kedvezőbb vízbemeneteli szakasz mert 2-3 m kavicsos és szintén 2-3m féltégla nagyságú kövek vannak a vízben és nagyon kellemetlen bemenni és kijönni! A jobb szakaszt is nagyon utáltam! A víz az isteni volt. A parton főtt és sült kukoricát árultak ez 1.50 meg fánk féleség az 2E. A gyros 2,2.30 pitában egyébként 5.50-6 között és a többi is kb. ennyi.
Szia kszifiasz! Az idővel nem volt gond a part miatt nem mennék többet ez nekem nem jön be. Sarti azért más, a gyros ilyen is meg olyan is ! Tulajdon képpen már az első után csömört kaptam de volt olyan hely ahol izlett de ott nem voltam éhes és a férjem ette meg. Szerintem a tengeri kütyükön kívül ---amit mi nem eszünk---csak kb.4-féle kaja van.Gyros, suvlaki,muszaka valami fasírt a grillezett padlizsán és feta!
volt grill csirke is szerencsére pizza is de mi vittünk ebédre hazait.
Sziasztok! Augusztus 5-én indulunk Stavrosba. Olvasom a fórumot és kicsit elkeseredett vagyok. Tényleg nem elég tiszta a tenger/part, ill. kavicsos? Először megyünk Görögországba és nagyon várjuk, csak kicsit aggaszt a sok negatív hozzászólás!
evike! ne keseredj el,sokan mennek oda mi is túléltük de én a homokos partot szeretem. Maga a part ill. a beach az homokos csak a vízbe való menetel nagyobb kavicsos nekem minden lépést meg kellett gondolni de van akit ez nem zavar annyira. Nem piszkos,
T.Márta.
Mire ezeket végig kóstolom, vége van a hétnek. Úgy látom az árak nem mentek fel. Egy kérdés. Ahol a kövek vannak a vizben ott kb milyen mély a viz?
Ha figyelmesen sétálgatsz akkor vannak olyan helyek, ahol olyan kavics mentes csapás van a vízben, az én 115 kilómmal is simán begyalogoltam, a kavicsos részeket vagy kihagyod vagy egy keményebb talpú vízi cipőt húzol és már minden rendben lesz.
Stavrosban a kikötő után vannak a legjobb partszakaszok. Aki nem sajnál időt, fáradtságot rá, menjen el egészen a város széléig. Nincs kavicsos sáv a vízben sem. Olyan homokpadok vannak, ahol még hasra is tudsz feküdni a vízben, a parttól 20 m-re Mivel kavicsmentes, nincs sün sem.
Marcsyka. köszi az infót valószinű, hogy a platános részről beszélsz jártunk arra kocsival de nem tudom milyen a part. Az általam említett résznél is lehet hasra feküdni mert bizonyos távolság után van sekélyebb rész! Bent a víz felejteti a kavicsokat csak az a baj, hogy ki kell menni!
Fakultatíve voltunk Kavala-Tasszos kiránduláson a legnagyobb melegbe. Mohamed Ali szobrát láttuk a házba nem lehet be menni - máskor sem -,
A kompon végig kísértek a sirályok akiket etettünk és a kezünkből vették ki a kiflit,az nagy élmény volt. Voltunk az Arisztotelész parkban,ez szinte felejthető mert max 15 perc alatt 3x körbe lehet járni, valahogy többre számítottam. Összességében jó volt a nyaralás mert azért mentünk csupán a véleményemet ismertettem. Ami érdekes volt, hogy itt sokkal kevesebb a magyar mint Sartin. Itt sok a szerb-bolgár 1-1 román és 1-2 magyar.
Szia T. Márta!
Üdvözlet itthon:) Abban reménykedtem, hogy te majd válaszolsz néhány kérdésemre, mert eddig nem tette meg senki:( Tudnál írni éttermi/hétköznapi bolti árakat? Ezt azért szeretném tudni, mert egy ismerősünk azt mondta, hogy az árak a duplájára emelkedtek a válság miatt...31-én indulunk Stavrosra és azt szeretném tudni, hogy készüljünk anyagilag/hazai kajával. Ahogy leírtad a választék nem nagy az éttermekben, azoknak tudod az árait? Vagy kenyér, vaj, tej, ilyesmi? Az út mennyi volt időben kifelé? Elég szomorúan olvastam, hogy sokat kell várakozni a határon...
Szép napot és előre is köszönöm a válaszokat!