Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 178 179 180 ... 391 392 393   >
Üzenet
  Bocsika | #183254 Üzenet | 2012-04-30 18:27:36 | Válasz a #183239. hsz-ra
Szia!
Mi az Ifigéniában voltunk ár 2szer,és most is oda megyünk 10napra.Nagyon szeretjük,mert nyugodt csendes és nem utolsósorban tiszta.Efi a házigazda nagyon jó fej.
Olvasd el a beszámolómat,írok benne róla!
  Messinia | #183256 Üzenet | 2012-04-30 20:21:01 | Válasz a #183254. hsz-ra Előzmény #183254
De jó, hogy valakinek van személyes tapasztalata. icon_smile.gif

Nálam is az áll az első helyen, de egyébként mindegyik jónak tűnik a képek alapján, sőt a véleményekből is ez szűrhető le.
Akkor Te nagy Thassos járó vagy. icon_smile.gif

Mindenki emlegeti ezt a pékséget, ez az egy van a faluban?icon_smile.gif

Skala Potamia egyébként mennyire tipikus üdülőfalu?icon_smile.gif Lehet, hogy hülye kérdés...
  PierrKardán | #183327 Üzenet | 2012-05-01 17:50:35 | Re:
Messinia írta:
Skala Potamia egyébként mennyire tipikus üdülőfalu?icon_smile.gif Lehet, hogy hülye kérdés...

Volt szerencsém 2 éve 10 napig nyaralni Skala Potamiában és ez idő alatt nem tűnt úgy, hogy zavaró lenne az "üdülőfalu" jellege.

Ami jó benne:

- mindent (strand, boltok, tavernák, buli, boltok, autó, quad és robogó kölcsönző, stb.) megtalálsz helyben, nem kell elmenni másik helyre,
- a szolgáltatások (mint fent) arányosak a falu nagyságával, nem kell a boltban 10 percig sorban állni, nem ér össze a törölközőtök a szomszéddal a strandon, nem kell fél órát várni a tavernában a szabad asztalra,
- találhatsz homokos és kavicsos strandot is,
- hangulatos hely, rengeteg modern épület van, de találhatóak a régebbi épületek is a faluban (főleg a kikötő környékén),
- nincs nyomasztó méretű nyüzsi, a legzsúfoltabb időszakban is élvezhető a falu.

Ami kevésbé jó benne:

- a jó, tengerparti apartmanok elég drágák,
- nincs a faluban megszokott mediterrán főutca, ahol lehet andalogni, van egy tengerparti út, meg a kikötőnél kb. 200 méter főutca,
- nincs klasszikus halpiac, van egy szegényes halbolt, meg egy árus körbejár egy hűtőkocsival és fagyasztott halat árul.
- nincs a közelben diszkont áruház, Skala Panagián van egy nagyobb áruház, de az érdekes módon drágább, mint a helyi kisboltok.
  Bocsika | #183491 Üzenet | 2012-05-03 19:21:50 | Válasz a #183256. hsz-ra Előzmény #183256
Nem vagyok sajnos csak 2szer voltunk még,de jók a tapasztalatok és ezt szívesen megosztom másokkal is.Nekünk bejött,de kinek a pap.....Mi szeretjük a nem túl nagy nyüzsit. De azért mindent megtalálunk amire szükségünk lehet.
  Vikso | #183497 Üzenet | 2012-05-03 20:02:17 |
Azt hiszem az utazásaimat mindig kifogtam bármerre is jártam, mert mindig a turista özön előtt voltam egy lépéssel, és ez adta az élményt. Igy vagyok Thassos szigetével is. Csodálatos a természetesség a környezetben, az emberekben. A falú, mindennapi életével külön élmény nekem. Mindig elmegyek a templomba is, amikor ott nyaralok. Itt nem felvételről folyik a szöveg éneke, hanem a férfi végig énekli a mondanivalót /persze nem értem/. Hogy bírja, nem tudom, mert a végét még nem bírtam kivárni. Elfogadom, és természetes számomra, hogy a nyaralási igény mindenkinél más, ettől függetlenül nagyon szeretek az üzletekben nézelődni én is icon_biggrin.gif .
  Messinia | #183546 Üzenet | 2012-05-04 16:24:57 |
Ez mind-mind csupa jó, amit irtok róla, szerintem nekem való. icon_smile.gif
Én is szeretek a kis üzletekben nézelődni, és vásárolgatni. icon_smile.gif
És ilyen helyeken szeretünk valamiféle nagyon boltban - szupermarketben pl - bevásárolni, de ha nincs olyan akkor sem esünk kétségbe. icon_smile.gif
A lényeg a tenger. Illetve az a tenger, ami Görögországban van. icon_smile.gif
Köszönöm a véleményeket, egyre jobban tetszik nekem ez a Thassos...icon_smile.gif
  Melus16 | #183563 Üzenet | 2012-05-04 22:46:13 |
Vikso!

Látlak ám az utaslistában! icon_wink.gif
Megvan a foglalás? Éééés autóval?
  Melus16 | #183564 Üzenet | 2012-05-04 22:52:47 |
Messinia írta:
Ez mind-mind csupa jó, amit irtok róla, szerintem nekem való. icon_smile.gif
... egyre jobban tetszik nekem ez a Thassos...icon_smile.gif

Szerintem is Neked való. icon_lol.gif Még romok is vannak, meg múzeum, ahol aztán bolyonghatsz órákig, kedvedre.
Az a helyzet, hogy Toloban is tiszta volt a tenger, de Thasoshoz képest...
Majd meglátod!
És a hegyek....

Még jobban fog tetszeni, mint az Te most gondolod! icon_lol.gif icon_lol.gif
  Vikso | #183572 Üzenet | 2012-05-05 08:14:34 | Válasz a #183563. hsz-ra Előzmény #183563
Szia, Jó reggelt Melinda!

Igen, úgy tűnik már több mint remény, hogy megyek busszal. A csuda tudja, miért autó, bizonyára én szúrtam el. Most az €- t figyelem, és drukkolok Neked is. icon_biggrin.gif

vikso
  Messinia | #183573 Üzenet | 2012-05-05 09:38:48 | Válasz a #183564. hsz-ra Előzmény #183564
Igen Melinda, tudod, hogy nálam a romok eléggé elsődleges helyen vannak..icon_smile.gif Régésznek kellett volna mennem. icon_smile.gif A párom sosem érti, hogy ha a bokorban van egy nagy faragott kő, az miért olyan érdekfeszitő...hát mert régi! icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Már szinte minden albumot végignéztem itt, és gyönyörű képek vannak Thassosról! A márványpart nagyon izgatja a fantáziámat. icon_smile.gif
Most olvastam el a végig a Te thassosi beszámolódat is, Ti fantasztikus helyeken jártatok, az én kis egy hetes turnusom nem sok mindenre lesz elég...vagy is de..pihenni a tengernél, az sem utolsó! icon_smile.gif
  Vikso | #183576 Üzenet | 2012-05-05 10:25:18 |
Szia Messinia.

A kövekről jutott eszembe, hogy első utam - jó régen volt - alkalmából az Akropolisról hoztam egy kis követ. Amikor itthon dicsekedtem vele, mondja a főnököm, hogy minden este visznek egy teherautóval a "lökött" turisták miatt. Valóban, pár nap múlva ezt hallottam a rádióban. /a kis kő, sok más kedves emlékkel még ma is meg van/ icon_razz.gif
  Melus16 | #183578 Üzenet | 2012-05-05 10:37:46 | Válasz a #183572. hsz-ra Előzmény #183572
Szia Vikso!

Ezek szerint elírtad a járművet icon_wink.gif , de úgysem ez a fontos, hanem,hogy eljussunk. Én is reménykedem benne, hogy addigra, még kicsit jobban megembereli magát a forintunk. icon_lol.gif
  Messinia | #183580 Üzenet | 2012-05-05 11:09:01 | Válasz a #183576. hsz-ra Előzmény #183576
Szia Vikso!
Nekem is mániáim a kövek, bár én sokszor inkább nem hozom el őket, győz bennem a műemlékvédelmi hajlam. icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Anno a Akropolisnál mikor mi voltunk, az őrök folyton fütyültek meg orditottak, ha valaki felemelt egy követ. Értem a logikát benne, hogy teherautónyit tesznek oda a turistáknak, különben egyszer csak elfogyna az Akropolis. icon_smile.gificon_smile.gif
  Saturn | #183585 Üzenet | 2012-05-05 14:48:33 | Válasz a #183546. hsz-ra Előzmény #183546
Bizony nagyon szép ez a sziget!!! A szirének medencéjét keresd meg helyettem is, és vegyél narancsmézet-isteni finom! Sok mindent írhatnék még, hogy mit nézzél meg, de majd felfedezed magad! Jó nyaralást!
  Tomi01 | #183587 Üzenet | 2012-05-05 14:59:46 |
Sziasztok!

Mi kétszer voltunk 2 hétre Thassoson, 2007-ben Limenasban, 2010-ben Skala Mariesben. A sziget nagyon a szívünkhöz nőtt, bármikor visszamennénk oda. Van mindenféle part (sziklás, homokos, kavicsos, zsúfolt, kihalt), a táj pedig nagyon szép. Skala Mariesben kifogtunk egy olyan szállást, ami 100 m-re volt a parttól, ami ráadásul egy homokos/sziklás öböl volt, ide jártunk majdnem mindennap fürödni. Az apartmanból kilépve le kellett menni egy lépcsőn és már ott is voltunk az öbölben. Lehet ágyat és napernyőt is bérelni a parton, de nem muszáj. Ráadásul az ágyak és napernyők a szállásunk tulajdonosáé voltak. Itt két hét 140.000 Ft volt. A falu viszonylag csendes, de van élelmiszer üzlet, pék, húsbolt és néhány étterem. Limenaria is közel van, ha valaki nyüzsit szeretne. Mindenkinek ajánlom ezt a helyet.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 178 179 180 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu