Mivel mint Angelios írta, a görögök nem egy stresszes népcsoport, nagy a valószínűsége, hogy itthonról az iroda nem fogja tudni a kulcs pontos helyét, és ebben valszeg nem az iroda a hibás, úgy-hogy az asztalveregetés helyett szerintem jobban jár, ha a kihelyezett id. vezt keresi fel, és Ő garantáltan a helyére kíséri. A gond azzal lehet, ha du. 6 előtt érkezik meg, amikor az illető még fakultatívon lehet, így a legbiztonságosabb, ha az irodától kérdezi meg a pontos címet (szerintem lesz kéznél egy kezdetleges kézzel rajzolt térképük Nidriről, amin be vannak jelölve az apartmanok - ilyet e-mail-ben Pajától is kérhetsz-kaphatsz), és egyszerűen odamész, a kulcs szerintem is legnagyobb eséllyel az ajtóban lesz, de az is lehet, hogy lesz valaki a házban (takarítónők, tulaj, stb.), aki eligazít. Görögországban megérkezéskor életbe lép az életösztön, mert elég káoszos népek, de ezért is szeretjük Őket (Nem koszos, hanem káoszos!!!)
Dehát nem azért kapta meg a kinti idegenvezető telefonszámát, hogy megérkezvén felhívja vagy dobjon neki egy sms-t ? Szerintem a kirendelt nyilván fogja tudni, hogy hol vannak a kulcsok...(egyszer, régen én is foglaltam szállást irodától, egyéni utazással, akkor így volt...)
Sziasztok! Köszi a jó tanácsokat, úgy látom marad az hogy felhívjuk az idegenvezetőt ha kiérünk. Kicsit furcsa ez nekem mert még ilyen nem volt. Fakultatívon biztosan nem lesz, mert ugye turnusváltás lesz aznap. Persze kaptunk térképet amin rajta van az apartman helye, meg már a koordinátákat is letöltöttem csak ugye az irodában azt mondták hogy a kulcsért máshová kell menni és a térképen amit adtak nem tudták megmondani hogy hova és bejelölve sincs. Nembaj megoldjuk!!!!!! Azért köszi!
Angelios!
Mivel elég későn derült ki hogy mikor tudunk szabadságra menni, így nem sok üres szálláshely maradt. Amikre ajánlatot kértem azokat 50 EURO/éj/szoba adták volna. Mivel mi négyen megyünk az már a duplája lett volna, így maradt az utazási iroda, ahol ugye 33ezer/fő. Nekünk ez fért bele a költségvetésbe. TAlán majd legközelebb időbe sikerül jó szállást találnunk, bár nincsenek nagy igényeink, a lényeg hogy tiszta legyen. A legkevesebb időt szeretnénk a szálláshelyen tölteni!
A Gatsoulis apartmanban a bejárattal szemben ki van függesztve Nidri térképe, a fakultatívok leírása és Paja telefonszáma. Legalábbis tavaly így volt. Szerintem hívjátok nyugodtan.
Nika7!
Ha turnusváltás napján érkezel, ha nem akarod is összefutsz majd Pajával, mert Ő olyan, mint a mérgezett egér, a kis mociján tesz-vesz-intézkedik, nyugi, mindenképpen belebotlasz, még ha helyben várakoznál is, mert ide-oda ingázik az apartmanok között. Nem a megszokott elbújós fajta, de egyébként is turnusváltáskor ellepik a takarítók a szobákat, kár aggódni, ha már ott vagy, kapcsold ki magad, a további napok úgyis a csodáról szólnak majd, ha hajt az éhség, kapjatok be egy gyrost, az többnyire beválik, vagy üljetek le egy teraszon egy frappéra Nidri egyébként is kicsi, egyetlen főutcája van, és arról nyílik pár kicsi mellékutca, nem fogtok eltévedni. Ha van térképetek, és azon rajta van a Filio is, Paja irodája a főutcán kb. ennek magasságában van. De ilyenkor nem biztos, hogy ott találod, mert mint írtam, valszeg a szállások között ingázik, várja az érkezőket, és intézi az intéznivalókat.
Köszi mégegyszer! És mindenkinek köszi aki hasznos infót írt a fórumba!
Első görög utazásunk lesz, de visszaolvastam nagyon sokat azt hiszem kellően felkészültem. További szép napot!
Süni | #111859 | 2009-07-30 21:44:38 | Válasz a #111632. hsz-ra
Mi Vassilikiben foglaltunk szállást, nagyon kedvező áron, a szállásunk egy családi házban volt , minimum 40-50 négyzetméteres volt a lakótér, hatalmas konyha , óriási fürdőszoba és a szoba is elég nagy volt, Minden nap tiszta törölköző. Tényleg tiszta szobák és kellemes környezet. Mindez szuper áron , ja és ingyen volt a légkondi, plusz széf , tv és mindez 20 euro / nap. Januárban lefoglaltuk kifizettük a felét, és erre még kedvezményt is adott . A szállás nem közvetlenül a tengerparton volt hanem kb 900m-re onnan, de ez minket egyáltalán nem zavart. Nagyon pozitív élmény volt ez a szállás számunkra, ja és a gyereknek teljesen ingyen volt.
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy a strandok parkolójában (pl. Porto Katsiki) motorral is kell a parkolásért fizetni? (Nem azon a 4-5 euron fog múlni, inkább csak kíváncsiság)
Köszönöm,
Dorci
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy Lefkadáról pontosan hova megy a komp Kefalóniára. A Sami közelében lévő barlangot szeretnénk megnézni és nem tudom hogy honnan kell majd megközelíteni.