vicdor !
Pilion jó. Oda érdemes menni.
Hogy strandról és meglátogatható településről én is adjak tippet:
a kirándulások OB-ről cimű album 4. oldalától pilion.
http://www.soszsolt.fotoalbum.hu/
Köszönöm a válaszodat. Éppen azért megyünk oda, mert Görögországot szeretnénk látni, valódi görögöket látni és nem a turistaparadicsomot. Kisgyerekkel pedig nem is vágyunk nyüzsire és discóra. Eddig majdnem minden évben sikerült olyan helyen tölteni a szabadságunkat, ahol kicsit beleláttunk, ebbe a világba. Az igaz, hogy 'alien'-ként kezeltek minket, amikor meglátták az autónk rendszámát, de az első meglepődés és kérdések után már nem is foglalkoztak velünk.
A Paris éttermet már feljegyeztem, mindenképpen kipróbáljuk és meg fogom említeni, hogy ajánlás miatt vagyunk ott.
A kavicsos partért kár a gyerek miatt, megtudnád mondani, hogy milyen messze van a legközelebbi homokos part?
Napernyőt meg minden évben bérelünk, legalább egyet, hiszen úgy vagyunk vele, hogy erre gyűjtünk egész évben -mármint a nyaralásra - hát akkor meg miért ne kényeztessük magunkat egy kicsit, nem igaz!?
Már nagyon várjuk a júliust, remélem addig tisztázódik a helyzet és a találgatásokat felváltják a tények, addig is már beszereztük a benzines kannákat, készpénzzel készülünk, ha kell gyertyát is viszünk, akkor is Görögországban fogunk nyaralni!!!! Na jó háborús övezetbe azért nem megyek. Ok, ez csak vicc volt!
Még egyszer köszönöm a választ, ha felmerül még kérdés felteszem. Addig is jó nyaralást mindenkinek!
Üdv.:
Marcsid
Bár még választ nem kaptam előző kérdésemre, már itt is a következő. Olvastam korábban, hogy Agriában van Lidl áruház, tudnátok egy kicsit közelebbit írni róla, hogy hol lehet megtalálni, vagy pedig nem kell sokat keresni.
Volosban esetleg van Auchan v. Tesco féleség vagy annak a görög megfelelője?
Szerintetek hol érdemesebb megejteni egy nagybevásárlást? Hagyjuk a nagy boltokat és inkább vásároljunk mindent Kala Nera üzleteiben?
Önellátóak leszünk, ezért fontos, hogy mit és mennyiért szerzünk be.
bocsi, de csak most jártam azóta erre.
Mi nem találtunk homokos partot, még a rejtett kis partszakaszok is apró kavicsosak, ahogy Kala Néran is. Homokos part jellemzően az északi oldalon van, az öbölben inkább a már említett kavicsos jellemző.
Vásárlás:
nehéz megítélni, hogy hol olcsóbb. Hiszen ha az árcédulát nézed, akkor mindenképpen pl. Lidl a jó választás. De ha a távolságot és az arra elpöfékelt üzemanyagot, akkor lehet, hogy minimális lesz a különbség.
Mi vegyesen vásároltunk, kb ugyanannyit a Lidliben és ugyanannyit a helyi boltokban.
Volosban nem kerestünk üzleteket, mert egy nagy kavalkád jellemzi - tipikus görög nagy város -, de mi csak Spart és Lidlt láttunk jövet-menet.
Volost amúgy érdemes elkerülni az elkerülőn, így nem kis időt spóroltok meg és agybajt sem kaptok attól a nyüzsgéstől amely szinte állandóan jelen van a városban (kivéve persze éjszaka). Igaz, hogy az elkerülő nincs teljesen kész de ezt az utolsó 1-2 km-t a város külső kerületében kell megtenni, de ott már lényegesen kellemesebb autózni
Az Agriai Lidlt nem lehet eltéveszteni, mert ahogy elhagytátok Volost és elmentek a cement gyár mellett, szinte már ott is vagytok, hiszen az út ott megy el előtte!
Sziasztok:)
Eldöntöttük, hogy Pelion-ra megyünk idén kb június közepén. A kis gyerekek miatt a nyugati part tetszene, de nem tudjuk eldönteni, hogy melyik települést válasszuk, illetve hogy hol keressünk szállást. Valaki esetleg tudna ajánlani itt olcsó és jó szállást? Gyerekek miatt nem merünk előre foglalás nélkül elindulni.
Az reális, ha a booking.com-on egy apartman 1 hétre csak 100 euro körül van? Vagy foglaláskor rájön még ilyen-olyan díj?
Köszi a segítséget:)
...Az reális, ha a booking.com-on egy apartman 1 hétre csak 100 euro körül van? Vagy foglaláskor rájön még ilyen-olyan díj?
Köszi a segítséget:)
Megnéztem június közepére, a legolcsóbb 182 €, vagy 175 €, de akkor nem apartman. Nem jön rá semmi, vagy ha valami okból mégis, azt odaírják, meg azt is, hogy milyen feltételekkel mondható le; oda kell figyelni!