Kassandra félsziget nyugati oldalán. Nem messze Siviritõl, kb 5-6 km. Kevés infó van róla a neten. Találtam egy lengyel oldalt de azt sajna nem igazán értem. Ezért érdeklõdöm, hátha a Görögország imádó sorstársaim közül valaki járt már ott.
Azt elfelejtettem megírni, hogy én még csak oroszul tanultam, az angol tudásom addig terjed, hogy ha muszály elboldogulok, németül 5-10 szó. Vannak angol és német oldalak is, de ott is fél napba telne, amíg egy véleményt lefordítanék. A lengyel oldalon voltak élménybeszámolók képekkel. Az angol oldalakon, abból amit el tudtam olvasni, elég jó véleménnyel voltak a helyrõl( Ioli apart hotel).
Az irodánál, ahová befizettünk, már tavaly is volt ide út. Akkor nem mertük vállalni, de most gyerekek nélkül megyünk, úgyhogy kipróbáljuk. Ha bejön, jövõre elvisszük a lurkókat is.
Végül is az ut.iroda tavaly nagyon jó helyen szerepelt az üzleti válalkozások között, megyei szinten. Legalábbis a mezei állampolgárok között. Valami német érdekeltségû cég. Amennyire lehetett utána jártunk az irodának.15 éve vannak Debrecenben. Remélem nem a vakvilágba indulunk augusztus végén. Szörnyû lenne, ha eltolnák a vakációnkat. Végül is pénzt viszünk magunkal, apartmant meg biztosan találunk ha lenne valami bibi.
Andra!
Nem szeretném reklámozni az irodát, de a Bikával szemben találod, a nevében pedig szerepel egy kártyaszin.
Jox!
Köszi a képet. Remélem 46 nap múlva ilyen helyen találom magam. Majd memorizálom a képet, hátha megtalálom a helyet ahol készült. Úgy is szeretünk kirándulni.
Vojandi!
Az csak természetes, hogy megírom az élményeinket. Jó lenne, ha erre nem kellene még hat hetet várni.
Az igaz. Amikor befizettük az utat még 172-t kellett aludni. Abból már sokat leküzdöttem. Március eleje óta olyan vagyok mint a lányom. Már egy hete sorolja, hogy mennyit kell még aludni a 9.-ik szükinapjáig (6-ot).
Szia Csutek!
Skala Fourkáról annyit találtam az egyik utikönyvemben, hogy Thesszalonikitõl 146 km-re fekszik Sirivi és Kalandra között. Népi építészeti szempontból figyelemre méltó a falu fõtemploma, mely 1830-ban épült. A falu szélén a kis keresztkupolás, múlt századi Panagia "tu Meleti" templom látható.
Egyébként a feltett fotód biztos hogy ott készült, ugyanis a könyvemben lévõ is ugyan azt ábrázolja, csak a partról. Úgy tûnik a fotó alapján, hogy homokos a part.
Sziasztok!
Köszi! A falut mindenképpen megnézzük. Majd készítünk képeket és a beszámolóhoz csatolom. Az útvonal tervezõ és a térkép szerint is csak 100-110 km délre Tessalonikitõl.
Mindenképpen kocsival megyünk, a férjem nem hajlandó buszra ülni 40-50 ember társaságában. Mindig akad nyûgös utas . Ráadásul autóval gyorsabb, fõleg,hogy mind a négyõnknek van jogosítványa.
Az utazási irodával kapcsolatban: teljesen képben vagy.
Tartok tõle, hogy nem sok magyar lesz a környéken. Még magyar idegenvezetõ sincs. Egy kis kalandtól nem szabad megijjedni, mi sem tesszük.