Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 18 19 20 ... 44 45 46   >
Üzenet
  Dettix | #70340 Üzenet | 2008-07-08 08:31:05 |
Sziasztok! Elolvastam a Toroniról írtakat, de egy dologban nem lettem okosabb. Van homokos és lassan mélyülõ partja? Mert van aki azt írta hogy igen, és van aki azt írta nincs. Mondjuk Sartinak van ilyen is és olyan is. Tud valaki segíteni ebben?
  Jox | #70341 Üzenet | 2008-07-08 08:38:27 | Válasz a #70340. hsz-ra Előzmény #70340
Toronitól kicsi távolab (kb 1 km) talán van lassan mélyúlõ partszakasz.
Egyébként a falunál sem olyan gyorsan mélyül.
  Zsu79 | #71285 Üzenet | 2008-07-14 08:45:24 |
Sziasztok!

Tegnap jöttünk meg Toroniból icon_cool.gif . Fantasztikus idõnk volt, tiszta volt a víz, és kedvesek az emberek is. A part apró kavicsos, nem homokos, és elég gyorsan mélyül, kb. 4-5 m az a rész, ahol még nem kell úszni. Mi lassan mélyülõ partot nem igen találtunk, pedig helyen is próbálkoztunk. Kagylózni nem lehet, mert egész idõ alatt egyetlen darabot találtunk, viszont rengeteg a kõ, mind a parton, mind a vízben. Szép hullámok képzõdnek, és nagyon sok kicsi hal színesíti a fürdést. 4 supermarket van, egy bazáros, és több kiülõs "italozó". A kis állóvízben tényleg rengeteg a teknõs, jó sokan etettük õket icon_wink.gif . Busszal átugrottunk Sartiba, a buszjegy egy fõre egy útra 2.9 euro volt. A buszsofõrök olyan taplók voltak, hogy jobb nem is beszélni róla. Amúgy elég olcsó volt Sarti Toronihoz képest. Mi minden nap ettünk, a Haus Badis-ban. A tulaj felesége magyar, nagyon segítõkészek, hatalmas adagokkal, jó árral icon_lol.gif . Mi máshol nem is ettünk. Az Apollon apartmanban voltunk, és meglepõdtem, milyen szép, rendezett, tiszta szobák voltak.
Hát, most így ennyi, van kérdésetek, nyugotdan kérdezzetek icon_wink.gif . Szép napot mindenkinek...
  Quatra | #71329 Üzenet | 2008-07-14 13:57:45 | Válasz a #71285. hsz-ra Előzmény #71285
Szia Zsu...ha jól értem akkor Sarti olcsóbb mint Toroni? nem fordítva kéne ennek lenni? icon_smile.gif egyébként ha osszehasonlítod Sartit és Toronit, melyik bizonyul jobb választásnak és miért?Más városokba is konnyen el lehet jutni Toroniból? ill. mennyiért? Ha van kedved irogatni, szivesen vennék egy rovidke élménybeszámolót az utatokról, úgy mégiscsak élethubb és az ember sok olyan kérdésre is választ kap amire talán nem is gondolt volna. Koszi icon_smile.gif
  Broadsword | #71332 Üzenet | 2008-07-14 14:05:56 |
Szia quatra!

Igaz, nem tõlem kérdeztél de hátha én is tudok neked segíteni. Sartin is voltam és tavaly pedig Toroniban is de a két helyet nem lehet összehasonlítani. Sarti "óriási" Toronihoz képest és sokkal mozgalmasabb. Toroni nagyon nyugodt pici falu, minimális számú üzlettel. Aki ide utazik annak igazi pihenésre lesz lehetõsége mindenféle esti forgatag nélkül.Az árak egy leheletnyivel drágábbak mint Sartin. Ha visszaolvasol a fórumban, el lehet busszal menni Neos Marmarasba, ami szintén csodás tengerparti városka sok lehetõséggel.
Remélem tudtam segíteni. szia, Jutka
  Quatra | #71334 Üzenet | 2008-07-14 14:17:14 | Válasz a #71332. hsz-ra Előzmény #71332
koszi a segitséget icon_smile.gif nehez dontenem Sarti es Toroni kozott, azert is kerdezgetek ennyit, mert szep helyre szeretnek menni ahol nem ver fel ejjel az utca zaja, meg a dorbezoloke, masreszt viszont neha azert en is elmennek vhova bulizni.Mindenki aki volt mar Toronin azt irja beleszeretett ebbe a helybe, ha meg Sartirol olvasok, detto. En a katalogusban az aparthotel Basilba szerettem bele Toronin, kozvetlenul a tengerparton van, es nekem nagyon megtetszett az a kornyezet. Be is fizettuk a kirandulast, a katalogusban irtak h szorakozni is van lehetoseg, nagyon jo a kaja, stb, itt meg aztan azt olvasom hogy szept. elejen amikor mi megyunk, mar minden kihalt. Van meg 1-2 napunk meggondolni magunk, es mast valasztani, azert is gyujtom az informaciokat mint egy jobbfajta kopokutya icon_wink.gif szoval ha barmi hozzaszolasotok van ezzel kapcsolatban, szivesen fogadom. icon_smile.gif
  Broadsword | #71362 Üzenet | 2008-07-14 17:20:56 |
Szia quatra!

Minden kis görög településnek meg van a maga szépsége. Mi elsõ görög nyaralásunkat Sartin töltöttük és innentõl nevezzük magunkat görög függõnek. Sartit csodás ékszerdoboznak hívjuk, Toronit a nyugalom és a kikapcsolódás szigetének. Ami nekem nem igazán tetszett az Asprovalta. Dehát ízlések és pofonok...
Ha még nem voltál Görögo.-ban Sartiba egyszer (kétszer) icon_smile.gif mindenféleképpen el kell menni!
Tavaly én is hezitáltam és kicsit tartottam Toronitól de nagyon jó barátságra tettünk szert, olyanra, hogy az augusztusi esküvõnkön õk is ott lesznek utána pedig együtt megyünk Nei Poriba!
A pici hely varázsa még jobban összekovácsolta az ott üdülõket.
Nehéz Döntés lesz! De egy dolog biztos! Mindenhol jó Görögországban!
  Quatra | #71367 Üzenet | 2008-07-14 18:00:53 | Válasz a #71362. hsz-ra Előzmény #71362
Most hivtam az utazási irodát, holnap majd még visszaszólnak, azt igérték utánanéznak hogy mik a kilátások Toronival kapcsolatban, de én azt hiszem maradunk az eredeti választásnál, nálam eddig még mindig bejött hogy az elsõ megérzés a legjobb, Sartira meg majd átugrunk néha busszal - esetleg elnézünk egyéb üdülõhelyektre.Ha döntöttem biztos elújságolom nektek is, meg majd a kirándulási élményeket is, addigis köszi minden tippet icon_smile.gif
  Ditke | #71455 Üzenet | 2008-07-15 07:47:20 | Válasz a #71367. hsz-ra Előzmény #71367
Szia quatra!

Én már kétszer voltam Toroni, a párom meg most elõször, de mindketten beleszerettünk. Úgy tervezzük, hogy legközelebbi utunk is ide lesz. Ez a hely tényleg pihenésre való. Fel kell fedezni a hosszú partot és a jó kis öblöket. Mi jó kis sétákat tettünk a hegyekbe. Innen gyönyörü felvételeket lehet késziteni. Igaz nincs túl sok üzlet, de hát nem is azért megy az ember, hogy vásároljon! Ezt itton is megteheti. A tavernák ott is egymást érik. Enni-inni itt is tudtok. Nyüzsgésbõl van elege az embernek egész évben. Én úgy vagyok vele, hogy pihenni szeretek ilyenkor. Ha betérsz egy girosra, másnap már ismerõsként üdvözölnek ugyan itt. Ez is a kis település (falusias jelleg) elõnye. És olyan jó érzés, hogy emlékeznek rád, hogy "jé ez már tegnap is itt járt!" Egy kis rövid történet: Második vagy harmadik este ugyan arra a helyre mentünk girost enni, amikor szinte megleptek a szúnyogok. A fiú, aki kiszolgált, amint észre vette, azonnal szaladt a szúnyogriasztó spray-vel. Ez egy apróság, de nagyon jól esett a figyelmessége. Remélem segitettem a döntésedben! Nagyon jó pihenést kivánok!
  Quatra | #71460 Üzenet | 2008-07-15 08:18:08 | Válasz a #71455. hsz-ra Előzmény #71455
Segítettél, köszönöm icon_smile.gif általában nálam úgyis az elsõ megérzés a legjobb, és én mikor kinyitottam a katalógus, rögtön ezen akadt meg a szemem icon_biggrin.gif csak attól féltem hogy minden be lesz már zárva akkor, meg enni se lesz hol, de ha úgy van ahogy mondod, akkor gondolom aug. 28 - szept. 11 között is még bõven jól fogjuk magunk érezni. elõre örülök az éjjeli fürdõzéseknek - az apartmannunk közvetlenül a parton van, a strand se lesz annyira tele, még a végén megkockáztatom a monokinit is ha találunk vmi eldugottabb kis zugot icon_lol.gif és legalább nem csak azt fogjuk látni hogy lehet az angolok meg németek kivánságaihoz igazodni, hanem hogy milyen az igazi görög környezet. azt hiszem Toroninál maradunk, félek ha változtatnék, késõbb megbánnám. még 1x köszi a meggyõzõ tippet icon_biggrin.gif
  Ditke | #71482 Üzenet | 2008-07-15 10:17:28 | Válasz a #71460. hsz-ra Előzmény #71460
Tavaly én szeptember harmadik hetében voltam Toronin. Ekkor már tényleg nagyon csendes volt, de azért nem volt kihalt. Én minden esetre nagyon élveztem. Végül is hiányt nem szenvedtem semmiben. Amire feltétlenül szükségem volt, azt megtudtam venni. Az idõ remek volt. Nem volt az a nagy hõség. Akár reggeltõl estig lent lehettünk a parton. A viz csodálatosan jó volt. Krisztály tiszta és kellemes hõmérsékletü. Egy méter mélyre le lehet látni. Voltam már Stavroson is, de ezt nem tapasztaltam. Igazából nem voltam megelégedve a viz minõségével. Nem volt olyan tiszta, mint itt. Egyébként pedig, ha elhatározod, hogy jól fogod magad érezni, akkor az úgy is lesz! Mindennek a jó oldalát kell nézni. Nem szabad hagyni, hogy bárki vagy bármi befolyásoljon. Úgy is olyan valakivel mégy, akivel közeli a kapcsolatod és külömben is jól érzitek magatokat együtt. Minden szépet és jót kivánok!
  Ditke | #71486 Üzenet | 2008-07-15 10:30:26 | Válasz a #71460. hsz-ra Előzmény #71460
Ja és még valami! Feltétlen sétáljál el az ófaluba. Láthatsz igazi régi halászkunyhókat. Látni fogod, hogy nagyon sok helyen meghagyták az õsi kis házat és mellé felépitették a gyönyörü nyaralót. Menjél fel a vár romjaihoz is. Innen gyönyörü kilátás nyilik a toroni öbölre. Este ki van világitva. A naplementét innen érdemes lefényképezni. Van egy nagyon szép temploma is. Kicsit eldugott helyen van, de megtalálod. Érdemes megnézni!
  Quatra | #71497 Üzenet | 2008-07-15 11:16:18 | Válasz a #71486. hsz-ra Előzmény #71486
oooo, köszi icon_smile.gif igy már sokkal élethubb minden mint a katalógusban, és jóval nagyobb kedvem van oda menni icon_lol.gif bele tudom magam élni a nyaralásba, és már látom ahogy fölfedezünk minden kis zeg-zugot icon_biggrin.gif
  Ditke | #71544 Üzenet | 2008-07-15 14:38:21 | Válasz a #71497. hsz-ra Előzmény #71497
Bocsika! Még egy fontos dologra felhivnám a figyelmedet. Kártyával nem tudsz fizetni Toroniban. Sajnos autómata sincs, tehát pénzt sem tudsz levenni a számládról. Készpénzt vigyél magaddal!
  Quatra | #71638 Üzenet | 2008-07-15 22:03:27 | Válasz a #71544. hsz-ra Előzmény #71544
ja, igen, errol már olvastam vhol...dehát diákok lévén sajnos nem fenyeget hogy a bankszámlánkat nagyon ki tudnánk használni icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 18 19 20 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu