Mivel az életképek zárva vannak, ezért ide raktam
Egyenlõre nem jeleznek olyan nagy meleget, mint tavaly (46°C), most csak néha 38°C lesz.
Görögország 2008:
Tûzoltó a füstben. Athén déli külvárosát fenyegeti a tûz.
fotó: AFP Aris Messinis
Az árak tavalyi árak, 25 napra voltak lekérve vendégemnek, itt hagytam hátha segít az összehasonlítás.
Nagyon vigyázni kell a kaucióra! Vojandi is írta, viszont a napoktól függõen van a kaució értéke is. A fenti 25 napos esetben tavaly 2000 euró kauciót blokkoltak kártyáról, melyet visszaadáskor megint szabaddá tesznek.
Sok sikert!
Szia Ágni!
Ezek 30 Euro körüli napi árak, sajnos a reptéri irodák ennyiért kínáljá. Egyszer végigcsináltuk. de ez a fellegekbe emelte a körutazás árát.
Most összebarkácsoltam egy Athénból kiinduló 3,5 hetes körutazást, ami repjeggyel, szállásokkal kijönne fejenként 600 Euróból. Ehhez szeretnék valami baráti autóárat, ami jóval 30 Euro alatt lenne. Abban gondolkozom, hoyg inkább valami "noname" cég kellene a városból, aki viszont kihozza nekem a reptérre a kocsit, ha jövünk. Ilyesmiben ha valaki tud címeket, elraktároznám. Köszi.
A fenti listában is voltak olcsóbbak, azoknak a címeit is elmentem.
TréfaRépa | #79961 | 2008-09-04 16:20:35 | Athén - Budapest
Sziasztok!
Ismerõsöm kvázi Athénban ragadt, kintrõl net nélkül elég nehéz körülnéznie milyen hazaút lehetõségeket talál, így ezt a fórumot (is) ragadnám meg, hogy megkérdezzem szerintetek mi a legolcsóbb módja hogy hazautazzon. Milyen fapadost ajánlanátok, esetleg van Athén - Budapest közvetlen buszjárat? Gondolom a vonat elég drága.
Szia. Van buszjarat Athenbol kb 75 Euroba kerul a jegy egy utra, es ha nem valtozott a menetrend akkor kedden, csutortokon es szombaton megy 08.00 orakor . A ceg az FP Travel, cime Diliganni 11 , Athen (www.fptravel.gr)
Nagy gondom van és gyors válasz kéne. Szeptember 28án Piraeusban kellene lennem , mert indul a hajóm. Mindenképp du 1-2ig meg kéne érkeznem a hajóra. Nézegetem a repülõjegyeket, de méregdrága és rádásul csak késõbb érne oda. Nézegettem a buszokat is, de csak délutáni indulást találtam Athénba. Athénból már eltalálok Piraeusba, mert csak egy vonat és kész, de ha lehet, akkor olcsóbban szeretném megúszni mint 200 ezer...
Van ötletetek? Busz? euroline, volan kilõve...
Repülj Bécsbõl vagy Münchenbõl, mindig vannak olcsó jegyek (100 Euro körül), Bécsbe csak elvisz valaki, Münchenbe meg 10ezer egy mikrobusz vagy 7ezer egy vonatjegy. Így még olcsóbban kijössz. Vagy utazz ki egy nappal korábban...
Sziasztok!
A párom 50-ik születésnapjára meglepetés "vacsit" tervezek Athénban. A repülõjegyet megvettem, 2009.04.09-04.12-ig leszünk Athénban. Az elõzetes tervek szerint a Hotel Plakában szállnánk meg. ( Syntagma tér környéke, a Mitropoleos és Kapnikareas utca sarkán. )Szeretném megkérdezni, van valakinek tapasztalata, véleménye errõl a hotelrõl, illetve a környékrõl? Ötleteket, javaslatokat szeretnék kérni azzal kapcsolatban is, van olyan étterem a közelben, amely megfizethetõ, és jó hangulatú ünnepi vacsorát rendezhetnék ott?
Köszönöm szépen!
Szia. Jo kornyeken van a szalloda, valoban kozel a Syntagma terhez, par perc setaval megkozelitheto. Konkret ettermet nem tudok ajanlani de boven van mibol valogatni, ott van a Mitropoleossal parhuzamosan az Ermou is, ami setaloutca... Azon a kornyeken biztos talaltok valamit ami szimpatikus lesz nektek. -Agi-
Köszönöm szépen! Kicsit megnyugtattál, mert még sosem voltam Athénban, interneten sem foglaltam még szállást. A meglepetéshez azonban még éttermet is kell találnom, mivel azt tervezem, hogy csak egy meghívót adok át ..... étterembe, egy vacsorára. (Aztán ha nagyon érdeklõdik, rá fog találni az interneten az étteremre, akkor fog kiderülni, hogy Athénban van!)
Szia mamo!! Én már rengeteget voltam Athénban (most legutóbb 2 hónapot töltöttem el ott) és helyileg is tudom, hogy hol van az általad választott szálloda.Nagyon jól sikerült választanod!! Plaka Athén szíve:) a túristák által leginkább látogatott rész, sok kis hangulatos utcácskával és jobbnál jobb üzletekkel,kávézókkal és éttermekkel.Nem lesz nehéz ünnepléshez méltó hangulatos vendéglõt találnotok.A hoteltõl gyalog is könnyen megközelíthetõk a nevezetességek.