De elég meredek, keskeny földúton kell lemenni a Paradise Beachhez is, ráadásul ha éppen jönnek szembe, akkor eléggé észnél kell lenni a sofőrnek, mert sok helyen nem fér el két autó egymás mellett...
Mindkét végén van út, valószínű, hogy mi a másikon mentünk. Itt csak egy kis fás ligetbe kellett letenni az autót, és innen séta lefelé.
Hát eléggé elkeseritő, hogy ilyen rosszak az utak. Azért én külön dzsipet biztosan nem fogok bérelni, örülök, ha összejön az idei nyaralás.
Akkor majd szépen összegyűjtjük az infokat, hogy mi megközelithető autóval, aztán majd meglájtuk, hová jutunk el.
A Márványpart tuti befutó, az legyen a legkevesebb, hogy tiszta fehér lesz az autó, gondolom autómosó ott is van valahol. (azt hiszem pont Melus beszámolójában olvastam,hogy ők is mentek utána kocsit mosatni:))
Szia!
Mi is 1 hetet voltunk tavaly,megmásztuk az Ypsariot,voltunk Limenasban,Limenáriában,Paradise Beachen,Panagiában,Márványparton.Itt a fiuk megijedtek a hatalmas gépektől,de én csak rendületlenül mondtam,hogy még menni kell.Ilyen csodás parton még sosem voltam.
A Szirének medencéjét harmadjára találtuk meg,mindig elmentünk az elágazó mellett.Itt nagyon óvatosan kell menni,sajnos nekünk is sikerült összecsikargatni a kocsi oldalát az ágakkal!
Kimaradt Aliki,Theologos de majd talán idén összejön
Akkor Ti jó sok helyen jártatok.
A nagyobb városokat mi is biztosan meg fojuk nézni, az ilyen dimbes-dombos utakkal lesz szerintem a probléma. Mondjuk ahová nem kell sokat gyalogolni, azt még bevállalnám (bár a nagy melegben nem tudom hogy ott hogy lesz kedvem:)), mert az autót tuti nagyon féltenénk.
Mi kétszer egy hétig voltunk a szigeten, személyautóval is sok helyre el lehet jutni, nagy városokra nem kell számítani, Limenas városias jellegű, a többi inkább falucska. Amikor autómosóba akartunk menni - nem Thassoson volt - csak néztek a görögök, nem ajánlották az ára miatt, már nem emlékszem mennyit mondtak, de az itthonii árak legalább ötszörösét, úgyhogy lemostuk náluk slaggal.
Köszönöm a hegyre vezető út videóját. Gyalog nem mennék fel még egyszer nyolc óra volt oda vissza.
Igen, 4 óra fel, 4 le, korán indultunk olyan 5-6 óra felé. Potámiából mentünk fel, az elején még fáztunk is kicsit, mindenképpen megéri felmenni a látvány miatt, de én is inkább autóval mennék legközelebb. Lehet, hogy öt év után vissza kellene látogatni a szigetre...
A slagnál azért jóval alaposabb mosást kaptunk, alul-felül precízen 5 perc alatt, ha jól rémlik, akkor 6€-ért. A kocsink valódi színe nem is látszott ki a márványpor alól.
Először ránk is furcsán nézett, nem nagyon volt kedve dolgozni, aztán csak neki esett, és nem engedte, hogy mi csináljuk.
Nekünk is kb 4 óra volt felfelé,le már gyorsabb:DA gyerekek loholtak elöl,én meg másztam utánnuk.Idén ha sikerül visszamennünk,már kinézték a mellette levö hegycsúcsot.Ha nem akartok ennyit menni,kicsi túrát is lehet tenni,gyönyörü a táj.
A kocsit mi is az apartmannál mostuk le,általában majdnem mindenhol van slag,hogy le lehessen mosni a homokot,ne vigye fel az ember a szobába.
Biztosan szép a táj, kár hogy nem vagyok egy túrázós tipus, a páromat meg még úgyse tudnám rávenni.
Nem vagyok passzivak nyaraláskor, sokat szoktunk mászkálni, jönni-menni, de csak bizonyos határokon belül. Vagyis oda, ahová elvisz az autó is.
Augusztusban megyünk,de még nem foglaltam.Még meg kell várnom,hogy alakul a gyerekek nyári programja.Junius -juliusra derül ki,majd akkor irok
Áginak,akinél tavaly is foglaltunk.Akkor közvetlenül parti szállásunk volt,csak ott éjszaka is nagy a nyüzsi,idén valami csendesebbet szeretnék,bár ez a görög belpolitikai helyzet kicsi elbizonytalanit,de remélem attól tudunk menni:D
Nálunk detto igy áll a helyzet.
Csak nekem a párom munkája miatt tolódik a foglalás (külföldön dolgozik), én is június-júliusra tervezem a foglalást, Ágival már én is felvettem a kapcsolatot. Mi is augusztusban megyünk, szerintem a közepe táján, de még nincs tuti időpont. És nem szombaton indulunk, hanem valamikor hét elején inkább.
Tök jó, hogy ráérünk még nála a foglalással, sok irodánál, már ilyenkor nincs is hely főszezonra.
Csak annyit tudok róla ami a katalógusban van. Arany parton, Thassos egyik legszebb partján a Golden Beach-en,a tengerparttól 150 méterre, a település központjától 100 méterre. Középkategóriás szálloda. Úszómedencétől kezdve minden van. A képen jól néz ki. Ezen a részen, én még nem laktam.