Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 180 181 182 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Kakadu | #76648 Üzenet | 2008-08-13 09:53:22 |
Vajon felborítaná kis hazánk költségvetését, ha a határ elõtt 2-3 km-el kihelyeznének táblát, hogy a leállós sáv innentõl az EU-s utazóknak használható és ezek vezetnének az EU-s kapukhoz? Miért nem lehet ezt megcsinálni? És két három kékruhás ingyenélõt (rendõr) kiküldeni, hogy terelgesse a népet? És ha a török mégis elõre megy itt, akkor nem átengedni, menjen vissza csak elõtte megbüntetni.
  Kovzsolt | #76660 Üzenet | 2008-08-13 10:45:38 |
Sziasztok!
Ma hajnalban értünk haza Stavrosból. Hétfõn indultunk, kifelé ami említésre méltó, hogy a "legtöbbet" a görög határon vártunk, kb. fél órát, de aztán a határõr kivette a sorból az EU-sokat és "átzavart" a határon.
Visszafelé Macedóniában a "dobra vécse" megtette a hatását: a fizetõkapunál a pénzszedõ teli vigyorral "szervusszal" köszönt, a határõr tört magyarsággal, mosolyogva "viszontlátással" szintén mosolyogva.
Viszont a szerb fizetõkapunál ahol 13 eurot kell fizetni, 20 euroból csak 5-öt adott vissza és nyitotta a kaput, intett, hogy menjek. Mutattam neki, hogy még 2 euro visszajár, erre elkezdte lobogtatni, hogy csak papír pénze van. Feltaláltam magam és adtam még 3 eurot. Nem volt õszinte a mosolya de adott egy 5 eurost. Határozottnak kell lenni.
Kint minden nagyon jó volt, már indulnék is vissza.
Zsolt
  Tonyo | #76676 Üzenet | 2008-08-13 12:00:01 | Válasz a #76648. hsz-ra Előzmény #76648
Édekes okfejtések és gondolom beledumálok. Az ok a pénzben keresendõ. EU elõtt a magyar határõrök vámosok is jól éltek, meg ugyanazt csinálták mint a határ másik felén. 10 német márka az útlevélbe és pörgött a forgalom. Láttam ! Viszont most egy határõr keres úgy kb 100 ezret nettóban és magasról szarik arra, hogy te mit gondolsz a kocsidban. Õ ráér, majdcsak letelik a 8 óra. Az UE sáv fentartása pedig nem pénz kérdés, hanem elhatározás. Ugye van a parancsnok aki ha kizavarná az egyik emberét az EU sávba aki éppen zabot hegyez ahelyett, hogy ott rendet tenne akkor felére csökkenne a várakozási idõ.
  Kakadu | #76691 Üzenet | 2008-08-13 12:52:41 | Válasz a #76676. hsz-ra Előzmény #76676
Valszeg igazad van icon_twisted.gif
  Urbia | #76713 Üzenet | 2008-08-13 13:39:53 |
Sziasztok!
Bocsánat, mert biztos OFF és beledumálok mások okosságában, de errõl a kék és zöld ruhás dolgokról egészen más a véleményem, bárhogy is de õk is emberek és lehetnek ilyenek és olyanok, én sem szeretem, ha általánosítanak külföldön, és azt mondják k.cs.g magyar, hiszen részünk kimegy "nyaralás"nak nevezett 7 napos ivászatra, és játsza az eszét a másik pedig, mint turista aki pihenni és nézelõdni vágyik. Mégsem egyformák. Másrészt pedig kiállítani a kékruhást (aki tegyük fel egy 3 gyerekes nagyon rendes apuka, aki csp-vel együtt hazavisz havonta 20 év munkaviszony után 140ezret - büszke dolog) szóval kiállítasz az út közepére 5 km-rel a határ elõtt ... és akkor mi van? Megoldódott a eus sáv és akkor biztos nem fog direkt rossz sávba állni a török hazautazó? Szerintem ezt Ti sem gondoltátok komolyan. Ez csak egy másik vélemény. Ennny
  Tonyo | #76716 Üzenet | 2008-08-13 13:47:37 | Válasz a #76713. hsz-ra Előzmény #76713
Én csak azt akartam mondani, hogy ha akrják megoldják a problémát. Az egyenruhások meg ezt vállalták. egy másodpercig sem sajnálom õket, mert ngyon sok ember van aki rosszabb körülmények között és kevesebbért dolgozik. Az ápolónõ és a vasutas is vállalta, még a korboncnok is. Senki nem tartott a fejükhöz fegyvert ha nem ezt csinálja akkor golyót kap.

Mi ezen nem tudunk változtatni és eltértünk a lényegtõl. A lényeg a nyaralás, a pihenés, a szórakozás. Ha 10 órát állnék a határon az sem venné el a kedvem. Inkább olvasnék egy jó könyvet a várakozás alatt.
  Gvm1 | #76727 Üzenet | 2008-08-13 14:32:46 |
Ilyenek vagyunk mi magyarok,csak siránkozunk,semmi,sehogy nem jó.Ha meleg van az a baj,ha hideg az.Ezt a határon való várakozásra értem,mi is vártunk hazafele a Macedon oldalon 2 órát,a legnagyobb melegben,de nem siránkoztunk.Nézelõdtünk,kerestük honfitársainkat,játszottunk,ettünk-ittunk.Persze nehezebb a dolog pici gyerekkel,a mieink már iskolások,de a gyerek az gyerek.Aki autós utazásra készül,ráadásul több országon át,annak ezt is figyelembe kell vennie.Mi úgy gondoltuk,hogy ezt a szép hetet nem tudja elrontani a határátkelõs várakozás,egy pillanatig nem volt téma,hogy mennyit kell várakozni.Na,jó megjegyeztük,hogy úúúúúúúú,de hosszú a sor.És?Máshol meg nem is kellett várni.Próbáljuk a dolgok pozitív oldalát nézni,talán úgy könnyebb.Persze valahol mindenkinek igaza van.Nekünk nem ez volt a legjobb témánk. icon_lol.gif
  Kakadu | #76728 Üzenet | 2008-08-13 14:33:38 | Válasz a #76716. hsz-ra Előzmény #76716
Pontosan errõl van szó: neki az a munkája, azért kapja a fizetését én pedig nem azért fizetem az adómat, hogy a kondis irodában túrja az orrát és közben sajnálja magát.
Ha nem tetszik lépjen ki, szereljen le, menjen a p.ba!
  Urbia | #76750 Üzenet | 2008-08-13 15:03:53 | Válasz a #76728. hsz-ra Előzmény #76728
Kakadu!
Könnyebben beszélnék én is ha mondjuk nem 6 évig tanulta volna az illetõ a szakmáját. 15 éve nem ez volt, nem ezekkel a paraméterekkel szerelt fel. Persze nagyon könnyû azt mondani, menjetek a fenébe és leteszem a lantot, hiszen nincs gyerek a hátamögött és mondjuk lakáskölcsön amit fizetni kell...... Pár hónap kihagyás egy kölcsön fizetésnél ugyan már mi az.... család... meg gyerekek. Nem dehogy én csak magammal foglalkozom...
Maradjunk annyiban én is rühellem a felesleges bürokrácia felesleges buktatóit... De Te nem vagy a bugyimban, és én a tiédben. Hál' istennek emberek vagyunk, különbözõek, saját élettel és véleménnyel.
  Mia_ | #76767 Üzenet | 2008-08-13 15:40:46 |
akárhogy is nézzük, mindenféle utazásban megvan a jó és a rossz dolog. akinek nem tetszenek az egyenruhások viselt dolgai, és úgy érzi hogy ez teszi tönkre a nyaralását, mehet akár ausztrián-olaszországon át komppal görögországba, senki nem tartja vissza. kicsit drágább lesz ugyan, de akko rmeg az lesz a baj, nem a szerb rendör meg a magyar határör.

egy ismerösöm nei poriba ment 1,5 hete, és mesélte: 30 órát buszoztak kifelé. dobtam egy hátast, én 10 évvel ezelött korfura buszoztam ennyit legutobb, ugy hogy abbol 11 orát álltunk a szerb-macedon határon. durva volt az is, panaszkodtunk egy sort, aztán elfelejtettük, azóta voltam még vagy 3szor busszal és 5ször autóval - csak hogy értse mindenki: nem ez fog visszatartani. olyan is volt már hogy a görög vámos be akart nézni a kocsi csomagtartójába, az nekün knem nyílt ki (mint utobb kiderült beakadt a zárba az egyik táska vállpántja), kipakoltatták az autot, még a potkereket is megnézténk ien röntgen szerü izével, DE KÖZBEN MEGKÍNÁLTAK CIGIVEL ÉS KÁVÉVAL! és mentegetõztek MOSOLYOGVA! hogy ne haragudjunk hogy elrontják a nyaralást, de ez nekik elõírás, kötelesség. na ez az amit a magyar határon még nem tapasztaltam. hogy mosolyogva kívántak volna jó utat kifelé, vagy mondták volna a hazaúton hogy isten hozott ujra itthon. más a magyar mentalitás, és más a görög. ezvan. szerintem az ide írkálók 99%-a nem véletlenül vágyik évrõl évre epekedve arra, hogy végre megkezdhesse görögországi utazását. mindenki ki akar szakadni az itthoni sz.rból, nem feltétlen a munkára gondolok, hanem kishazánk napjainkban tetõfokára hágó általános közhangulatára. (persze én fiatal vagyok, volt amikor rosszabb volt, tudom).

na befejeztem az offot, bocsi érte de ez most kikívánkozott. már csak 30at kell aludni, és végre indulhatunk AUTÓVAL GÖRÖGORSZÁGBA. és le vannak sz.rva az egyenruhások, eccer ugyis odaérünk. icon_cool.gif

... a kedvünket elvenni legfeljebb a hazaúttól tudnák. icon_biggrin.gif
  Kakadu | #76775 Üzenet | 2008-08-13 16:03:30 | Re:
urbia írta:
Persze nagyon könnyû azt mondani, menjetek a fenébe és leteszem a lantot, hiszen nincs gyerek a hátamögött és mondjuk lakáskölcsön amit fizetni kell...... Pár hónap kihagyás egy kölcsön fizetésnél ugyan már mi az.... család... meg gyerekek. Nem dehogy én csak magammal foglalkozom...
Maradjunk annyiban én is rühellem a felesleges bürokrácia felesleges buktatóit... De Te nem vagy a bugyimban, és én a tiédben. Hál' istennek emberek vagyunk, különbözõek, saját élettel és véleménnyel.

Félreértesz; én nem valakik ellen beszélek, hanem arról, hogy mindenki végezze el a munkáját amiért felveszi a fizetését! És úgy gondolom, hogy ebben az esetben nem fér bele a "ha" meg a "de", semmi közöm a gyermekei számához és a lakáskölcsönéhez vagy ahoz, hogy amióta felszerelt mennyit változtak a körülmények.
Az enyémek is változtak, nekem is naponta teljesítenem kell és az én "ügyfeleimet" sem érdeklik a problémáim. Arra pedig végképpen nem vagyok kiváncsi, hogy "szellemes" megjegyzésekkel szórakoztasson, amikor hazafelé megtudja, hogy három hétig voltam nyaralni Görögországban és arra sem, hogy egy sz@ros rendõr õrmester a pofámba merje mondani, hogy "nem az a dolgom, hogy betartsam a törvényt, hanem betartassam".
Szerintem az a baj, hogy sokan ahelyett hogy elvégeznék a munkájukat amiért több-kevesebb fizetést kapnak pofáznak, sírdogálnak, irigykednek és egymás között megideologizálják a saját sanyarú sorsukat.
  Kakadu | #76778 Üzenet | 2008-08-13 16:08:52 |
mia_ írta:
DE KÖZBEN MEGKÍNÁLTAK CIGIVEL ÉS KÁVÉVAL! és mentegetõztek MOSOLYOGVA! hogy ne haragudjunk hogy elrontják a nyaralást, de ez nekik elõírás, kötelesség.

Kb errõl dumáltam az elõbb: engem is megcsíptek Törökországban (jogosan) gyorshajtásért, de amíg sorstársaimmal sorban álltam a "kasszánál", addig a babámat friss fügével etették, én (is) nyugtát kaptam az összegrõl és búcsuzóul még megsúgták, hogy téphetek nyugodtan, több trafi nincs!
És nem is volt icon_wink.gif
  H.apci | #76781 Üzenet | 2008-08-13 16:18:18 | Re:
Idézet:
...Szerintem az a baj, hogy sokan ahelyett hogy elvégeznék a munkájukat amiért több-kevesebb fizetést kapnak pofáznak, sírdogálnak, irigykednek és egymás között megideologizálják a saját sanyarú sorsukat.

És nem csak a határon... icon_evil.gif
  Urbia | #76786 Üzenet | 2008-08-13 16:40:38 | Válasz a #76778. hsz-ra Előzmény #76778
Kakadu szerintem pedig nem. Te általánosítottál én pedig próbáltam megvédeni azt amelyik nem olyan. Próbáltam elmagyarázni, hogy ember és ember között is van különbség, teljesen mind1, hogy pedagógus, vagy rendõr vagy orvos... Lehet valaki bunkó tök mind1 milyen ruha van rajta. Fehér kék vagy tarka. De úgylátom, Te kiragadtál 1-2 szót a mondatból és azt értelmezed, nem pedig az egészet egyben...Úgy érzem magam, mint a nyuszika van rajtam sapka vagy nincs...END
  Kakadu | #76790 Üzenet | 2008-08-13 16:59:12 | Válasz a #76786. hsz-ra Előzmény #76786
Tényleg úgy gondolod, hogy név szerint soroljam fel itt azokat akik elvégzik a munkájukat a fizetésükért?
Csak azért, hogy ne essek az általánosítás bûnébe.
Ha valakinek nem inge, ne vegye magára, de a jelen állapotok sem tarthatóak.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 180 181 182 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu