Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 181 182 183 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Ericsike69 | #64897 Üzenet | 2008-06-04 17:58:30 | Válasz a #64882. hsz-ra
Szia Yvett! Szerintem a karúszo nagyon jó dolog a fiam mikor kicsivolt azt használtu mi is Nagyon jó nem zavarja a fürdésben nem kell félni , hogy kiesik belõle a csemete. Arról nembeszélve nekünk így nagyon hamar megtanult úszi/3éves sem volt/ is mert a lábukkal ráéreznek a vízen fennmaradásra. Csak ajánlani tudom. Szia Erika
  Nagyg1972 | #64901 Üzenet | 2008-06-04 18:18:07 |
Nekünk a gyereknek a karúszó mellé van egy mellény is. Most 3 éves múlt és a feje mindig a a víz alatt van, így kell a mellény. Azért szeretném kint megtanítani egy kicsit úszni, ha már én valamikor nagy úszó voltam.
  Boadicea | #65014 Üzenet | 2008-06-05 09:52:27 | Válasz a #64881. hsz-ra Előzmény #64881
Yvett és minden Nei Poriba vágyó,

mi vasárnap, június elsején értünk vissza Nei Poriból. Beszámolót nem írtam még, viszont beszélnek helyettem a képek is, amiket a következõ linken lehet elérni: [url=https://www.flickr.com/photos/27327925@N03/sets/url]
Remélem mûködik majd a beillesztés. Amúgy nagyón jól telt nekünk, egy hetet voltunk Nei Poriban, a Fotini apartmanházban. Voltunk az Olimposz és a Skiathos fakultatív kiránduláson, mindkettõ nagyon tetszett. Az Olimposzit nagyon tudom ajánlani, árérték arányban az tudott a legjobbat nyújtani: több helyre is elvittek és még ebédet is kaptunk.
A víz a páromnak kellemes volt, õ jó uszó, nekem meg picit hideg (vékony, fázós alkat vagyok). Dehát ennél már csak melegebb lehet. Amúgy a part tiszta volt és a víz is.
Ha bármilyen konkrét kérdés van, szívesen válaszolok.
Üdv.
  Yvett | #65038 Üzenet | 2008-06-05 11:24:40 | Válasz a #65014. hsz-ra Előzmény #65014
Szia!

Köszi az elõzetest, mindjárt megnézem a képeket, de elõbb lenne pár kérdés.

Melyik irodával voltatok? Mennyibe került a fakultatív progi? Milyen nyelven lehet jobban kommunikálni (angol, német). Kb milyen árak voltak? Ez nagyon érdekelne, mert eddig 500 eurot váltottunk ki (két felnõtt és a pici lányom másfél éves) Szerinted fakultatív programokkal és nem fõzéssel ez elég, vagy váltsak még ki?

Üdv

Yvett
  Yvett | #65043 Üzenet | 2008-06-05 11:47:25 |
Hát vért izzadtam, de megtaláltam a képeket (de ez az én hozzá nem értésemnek köszönhetõ icon_wink.gif )

Húúú gyönyörûek!!! Írom a kérdéseket icon_smile.gif

-Piéria tart. ékszere hol van?
-taverna kilátással hol van? Nem túl drága?
-szurdok, Zeusz kádja az Olymposon van? Nem volt megterhelõ az Olymposi kirándulás? Szerinted kicsi gyerekkel (esetleg babakocsival) megtehetõ az út?

Nagyon jól néz ki a szállásotok is, remélem a mienk sem lesz rosszabb...

Mi sose megyünk már..... icon_cry.gif

Köszi a csodálatos képeket (most még nehezebben bírom icon_biggrin.gif )

Várjuk az élménybeszámolót is
  Yvett | #65044 Üzenet | 2008-06-05 11:49:57 |
Még egy kérdés közben eszembe jutott gyerekes szülõk!!

Babakocsit vigyünk szerintetek? Mire megyünk lesz a lányom 20 hónapos.

Mennyire gyerekszeretõek a görögök? Mondjuk étteremben ilyen, hogy etetõszék van? Vagy ha esetleg "disznóólat" csinál maga körül kiutálnak minket?

Na jó ez több kérdés is volt, bocs icon_smile.gif
  Cserrobi | #65052 Üzenet | 2008-06-05 12:12:23 |
Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú nagyon jók a képek....Mivel voltatok????
  Boadicea | #65074 Üzenet | 2008-06-05 13:39:28 | Válasz a #65043. hsz-ra Előzmény #65043
Sziasztok,
sajnálom, hogy nem tudtam a direkt linket beilleszteni..., de örvendek, hogy tetszettek a képek.
Próbálok sorban válaszolni a kérdésekre.
- Mi a Dias Zeus irodával voltunk, busszal utaztunk (ez elég hosszúra sikeredett arrafele, több helyen is megálltunk, többek között felkerültünk még a Chalkidiki félsziget fele is, ott is lepakoltak embereket....icon_sad.gif ezzel cserrobinak is válaszoltam, ugy-e? icon_smile.gif
- Fakultatívok: Olimposz: 22 E, Skiathos: 40 E (ez gondolom mostmár egész szezonra így marad?)
- Mi az angolt használtuk és jól boldogultunk, az idõsebb vendéglátók viszont inkább németül tudnak...de a nyelv sosem volt gond..
- Árak: Mix-grill: 7,50 - 10 E, Gyros: 2 E, Feta sajtos különlegesség: 4,50 E, kenyér boltban: 80 cent, bugyborékos víz: 60 cent, 100%-os narancslé: 1,50 E ... hát nagyjából ennyi
- Mi 160 E-t költöttünk fejenként, de kevesebbõl is megúsztuk volna (ketten voltunk)...talán négyszer vendéglõztünk, máskor magunknak dobtunk össze ezt-azt...és vettem ajándékokat is

Folyt. köv. icon_smile.gif
  Cserrobi | #65084 Üzenet | 2008-06-05 14:19:52 |
Hát én ezért nem megyel busszal mert mindenfelé elviszí az embereket,és ettõl elég hosszúvá válik az út....

De gondolom azért ki lehetett bírni...!!!!????
  Boadicea | #65098 Üzenet | 2008-06-05 14:59:48 | Válasz a #65084. hsz-ra Előzmény #65084
Háát, mit mondjak, az a 31 óra elég keserves volt, de amint megláttuk a tengert, minden bánatunkat elfelejtettük icon_smile.gif Szóval, az utat leszámítva minden nagyon szuper volt, és ezért az árért, talán még ez is belefér....
Ja, s amúgy ez is inkább elõszezonra jellemzõ, mert késõbb már lesz annyi ember, h egy busszal csak egy helyiségbe szállítanak. Szóval ne ijjesszünk el senkit a buszos úttól sem. Habár kétségkivül az autós utazásnak megvannak a maga elõnyei. Na de ez már más topic.

Visszatérve a kérdésekre:
- Pieria tartomány ékszere, Unesco mûemlék stb. az a Paleos Panteleimonas nevû falucsa. Ezt mi az Olimposz nevû fakultatív program keretén belül néztük meg. Itt kb. 2 órát töltöttünk, közben megebédeltünk a szép kilátású tavernában. Az ebéd benne volt a fakultatív program árában.
- Ugyancsak az Olimposz fakultatív program során vittek el Zeusz kádjához, amit egy szurdokon keresztül lehetett megközelíteni. Ez egy 30-40 perces séta volt. Az út elsõ felét még Litochoro városka utcáin tettük meg, ez kissé meredek volt, de utána már egy fél méter széles, korlátos betonúton mentünk. hûs árnyékban, semmi emelkedõ nélkül. Sztem kisgyerekkel is el lehet menni, habár a babakocsit nehezen képzelem el, akkor inkább anya-apa ölében felváltva...

Hát nagyjából ennyi. De kérdezzetek nyugodtan. Én is a Hellasz.hu-ról szedtem össze minden infómat, mielõtt elindultunk.... icon_wink.gif
  Cserrobi | #65100 Üzenet | 2008-06-05 15:06:14 |
Hát nekünk még van ídõnk nyomozni icon_wink.gif
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és köszi hogy szakitasz ránk egy kis ídõt....
Athénbe nem voltatok????
  Boadicea | #65112 Üzenet | 2008-06-05 17:39:53 | Válasz a #65100. hsz-ra Előzmény #65100
Athénban sajnos nem voltunk. Tervbe volt véve, fel voltunk szerelkezve mindenféle infóval, térképpel... de elkényelmesedtünk. Ugyanis egyénileg mentünk volna le Athénba, vonattal éjszaka stb. De a hosszú buszozás után úgy döntöttünk, h nem fogunk a vakációnk alatt még egy éjszakát utazni plusszban...És amúgy, Athénba a fakultatívot sem szervezték meg. Nem volt elég érdeklödõ még.
De jövõre mindenképp elmegyünk. Gondolkodtunk is, h délebbre kellene menni, h közelebb legyünk az antik nevezetességekhez. Nagyon szerettük Nei Porit, biztosan visszamegyünk oda, de nem legközelebb.

A másik nagy bánatom, hogy nem tudtuk kideríteni, h Dionba hogyan lehetne eljutni egyénileg. Ugyanis az viszonylag közel van és a képek szerint szép kis ásatási terület. De azt nem tudtuk kideríteni, h miután a vonat letesz több kilométernyi? távolságra Diontól, hogyan tovább. Na de BRobert errõl majd több infót tud szolgáltatni, reméljük..
  Borcsi | #65140 Üzenet | 2008-06-05 21:23:12 |
Nagyon köszönjük az elõzetest NEI PORI -ról,gyönyörûek a képek.Most már nehezebb kivárni ezt a 11 napot hogy lássam végre Görög országot!Jó érzés látni,mire számithatok.Köszi hogy megosztottad velünk!Ezek után az unokám még jobban tolná napokat elõre!
  Katus | #65148 Üzenet | 2008-06-05 22:12:49 |
Üdv boadicea!
Szépek a képek és úgylátom a Fotini házban voltatok. Mi is, és az idén ismét abba a házba megyünk.Nekünk nagyon tetszett a szállás és Nei Pori is.Már nagyon várjuk az indulást. icon_razz.gif
Szió
Katus
  Cserrobi | #65181 Üzenet | 2008-06-06 10:49:33 |
Pedig Athén nagyon szép én már egyszer jártam ott,de remélem az idén is megnézem.....
Ha csak én sem akarok már vezetni akkor lehet hogy kihagyom...
Végül is a környéken nagyon sok szép hely van amit meglehet nézni..

Katus!!!!

Neked már nagyon közel van ez a nyaralás..!!!!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 181 182 183 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu