Emici!
A Malibu az egy beach bár! itt vannak napernyők nyugágyakkal ahol rendelés mellett töltheted a napot. Pl 1-1 frappé v. sör stb. Közvetlen a vízbe menetelnél van a kavics ott még nem tudsz a matracra feküdni de ha ezen túl vagy akkor már homokos az alja és ez kb, térdközeli.
Szia Emici ! Igen , néhány évvel ezelőtt már jártunk Stavroson , de sajnos nem néztünk jól körül , inkább a környéket térképeztük föl , s a végén lett egy " egy kutyafuttában minden " !!! Kavalán és Xantin is voltunk , de azt hiszem, h most alaposabban és több idő ráfordításával fogunk körül nézni ! Az viszont , nem is olyan biztos , h épp váltjuk egymást , mert mi 1 hetet Sartin leszünk , mire ti jöttök ! Üdv : Pintyő .
Jaj ,,,Emici !
Arról nem is írtam, h milyen szép hely Stavros ! Nagyon sok parkja van, sok a zöld és a virág ! Nagyon érdekes az benne , h különböző állat figurák , drót hálóból ki van " alakítva " és ez zöld növénnyel sűrűn befuttatva ! ( Miki egér , gólya , kutya , bárány ,,,stb,,,) Ne felejts el felmenni az ó faluban , az is nagyon szép ! Csütörtökönként , egyébként is van piac , amit nem érdemes kihagyni ! Különben , mi sokat átjártunk az Asprovaltai partra , óriási hullámok voltak, a gyerekek nagyon élvezték , de ott voltak igazán nagy kövek !
Köszönöm szépen a sok segítséget!
Nagyon lelkes vagyok. Ahogy leszűrtem, a víz is nagyon jó. Az a kis kavics az tényleg semmi, majd felkapok
egy kis tépőzáros,habkönnyű szandit,ami nem szív be sok vizet magába, aztán majd a térdig érő vízből kidobom a partra.
Persze előtte kitapasztalom szandiban a medret, csak utána!
Egyébként Paralián is sok lett a kavics,amióta elbontották a hullámtörőket, igaz ott csak 2-3 méteres sávban,de én a parton mindig rávetettem magam az
úszógumimra és beeveztem. A gyerekek megirigyelnék a tecknikámat. Én ott pl. kifelé jövet is kievickéltem így szinte teljesen a partra. Kb. fél méter maradt,azt meg kiléptem.
Amúgy is mindig matraccal fürdök, rendes készletem van belőlük. Anélkül nem is megyek be a vízbe,mert imádok valamire ráfeküdni,de van,h csak akkorát viszek be,h. jó legyen a fejem alá,aztán lebegek órákon át.
Ja, valaki kérdezte,h. kivel megyek.
Csajos buli lesz, barátnővel.
ja, igen, Vicosz, Neked külön köszönet,h. pár hete feltöltötted azokat a képeket.
Mivel mindketten betegesen imádjuk a tengeri ételeket,így már 1 teljes heti vacsit összeállítottunk a
JAZZ étterem kínálatából. Ebédre meg 1-1 péksüti vagy kézi gyros lecsúszik, ennyi elég is.
Tényleg,egy kérdés: az Alexandros messze van az Elenától? )Michalisban lakunk majd,ami ott van,ahol
az Elena)
Köszi!
Ja, igen, melyik gyroszost ajánljátok?
Olvastam 1-2-t,amik nem jók.
Azt a kérdést,hogy hol van a legjobb GYROS, már feltettem. Sajnos még senki nem írta meg! De, talán Bandes beszámol róla.
Ha a 178.oldalon a térképet kinagyítod, Iskola mögött 8. Elena. A patak mellett a templom előtti utca másik oldalán egy gazos telek van a következő Alex A fő út pedig a kettő között van, mint már korábban említettem sárga és fehér áruház a végén.
Ma, mi is visszatértünk Stavrosból. Első görögországi nyaralásom, és ottmaradtam volna Kevés az egy hét A busz út nagyon fárasztó de megéri! A Vasilis apartman nem a legjobb, mert zajos, nincs klima és a kertje ápolatlan valamint a kisebb "őserdő" takarja el a kilátást, de a célnak - aludni - azért megfelelt. Ez is a templom mellett van, ami nincs kész de nem volt zavaró. Nem dolgoznak a templomon.
Mi a JAZZ tavernában végül nem ettünk, mert amikor arra jártunk üres volt és olyan helyre nem szívesen ültem be. A Iannist merem ajánlani, ott bármit ettünk ízletes és bőséges volt, a gyros verhetetlen. Vacsora után ingyen desszeretet is kaptunk.
A Koraliban is finom falatokat kóstoltunk, és a tulaj nagyon jó fej, jól beszél magyarul. A Korali éttermi számlával (tulaj ráírja, aláírja, pecsételi) ingyen lehetett a Malibu beachen napágyat használni, és egy ital is jár mellé
A part a Malibu beachnél és attól Asprovalta, Vrasna felé homokos (apró kavicsokkal, kagylókkal) és vízbe egy kb. 1-2 méter széles kavicsoson keresztül lehet bejutni. Sünnel nem találkoztunk, én vittem tengeri cipőt, útitársam nem. Ha valaki Olympiada felé kirándul és az öblökben kedve támad fürdőzni, tengeri cipő nélkül ne tegye!!! Ott sok a sün, a Vasilis apartmanban két lakótársunk is belelépett, tenyerelt
Szép nagyok a hullámok, voltak szörfösök is. A víz nagyon meleg volt, és egy 1,5 órás esőzéstől eltekintve végig szuper idő volt. Amúgy Stavros azon részén (Olympiada felé kivezető útnál) nagyon klassz partok vannak, kevésbé kavicsos és van pár jó szórakozóhely. Mint a Kozi, a La Maison, a központban a Mondo ahol egyik este élőzenés görög est volt.
A Panorama étteremtől csodás a kilátás. Sajnos én a csütörtöki vásárról lemaradtam, mert aznap volt a Meteora kirándulás, ami lenyűgöző élmény volt. Kavala - Thasszosz is nagyon jó volt. Bár kicsit gyors a program, megéri.
Az idegenvezető lány nagyon kedves, segítőkész. (Dias Zeuszos Viki)
A Michalis és Elena apartmanról annyi infóm van, hogy hangos. Igaz egy ott lakó pár, két 4 fős csapatra panaszkodott főként, akik túlzásba vitték a lazulást.
Kifogtunk egy koncertet + tüzijátékot és a hal ünnepét is...görög zenével és tánccal.
Irigylem azokat, akik most mennek nyaralni, kívánok kellemes pihenést. Én már visszavágyom!!
Hello!
Na hazaértünk mi is a párommal Stavrosból, most először de biztos hogy nem utoljára!!!Ha tehetném még ma vissza indulnánk Görögországba,Stavrosra a Michalis apartmanba!Igen mi a Michalis apartmanházban voltunk és teljesen megvoltunk vele elégedve.Valóban volt 4 fiatal srác akik a kelleténél hangosabban buliztak de az minket egyáltalán nem zavart mert az apartman túloldalán voltak hozzánk képest!!! Maga az apartman KULTÚRÁLT,TELJESEN TISZTA és NORMÁLISAN FELSZERELT!!!A fő utcától mindössze 20m, a központtól 50m és a tengerparttól is szintén 50-60m van!!!Rengeteg bolt van az apartman közelében, közelében értem 20-30 m,super market,zöldséges,pékség,éttermek butikok,minden nagyon közel és RETTENTŐEN KEDVES ELADÓKKAL!!!A partról annyit hogy több km hosszú hol tisztább hol nem, de mindenhol szép és szinte össze nőve Asprovalta strandjával!A kavicsos kérdés:Maga a strand vagy 10-15m széles homokos part,de ahogy kezdődik a víz onnan kb. befelé 2-3m kavicsos amit 2-3 lépésből átlehet lépni, utána finom homokos ! Viszont nyugodtan lelehet feküdni a kövekre háttal és hassal is kellemes masszázs lessz a hullámokkal összevetve,nekem bejött meg még rengeteg embernek akiket láttam a bő 1 hét alatt pihenni a vízparton!!!A víz hőmérséklete annyira kellemes hogy akármennyit el lehet benne tölteni anélkül hogy rázna a hideg!!!Hát röviden ennyi bár könyvet tudnék írni a sok szép és friss emlékről!!!Egyetlen egy negatívumot tudok felhozni az egésszel kapcsolatban méghozzá azt hogy hamar eltelt és már itthon vagyunk,viszont ebből tanulva jövőre ugyan ide ugyan ilyen idő tájt minimum 2 HÉT lesz az idő amire megyünk!!!Ha van kérdése valakinek nagyon szívesen válaszolok legalább még többször felidézhetem az elmúlt 10 nap szépségeit!!!
ui: csináltam vagy 300 fényképet megpróbálom valahogy felügyeskedni őket!!!
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?Az árak milyenek most Stavrosban?/Éttermek,Dia discont.,Supermarket / A tavalyi árakhoz képest sokat emelkedtek?
Köszönöm a segítséget! !