Segitsegre lenne szuksegunk. 22-en indulunk Gorogorszagba es sajnos nem tudunk a jol bevalt utvonalon (Szerbia, Macedonia) haladni, ugyanis mint kiderult az egyik utitarsunknak nincs utlevele. Mivel Romania es Bulgaria is EU tag igy azokon az orszagokon kell keresztulmennunk, hogy eljussunk Sartira. Bulgariarol mar talaltam leirast, mivel sokan mentek ott keresztul Szerbian at Macedonia helyett, de Romaniarol nem tudunk semmit. Ha valaki tudna informacioval szolgalni errol az alternativ utvonalrol az nagyon nagy segitseg lenne. Elore is koszonom. (nincs ekezet a billentyuzetemen )
Segitsegre lenne szuksegunk. 22-en indulunk Gorogorszagba es sajnos nem tudunk a jol bevalt utvonalon (Szerbia, Macedonia) haladni, ugyanis mint kiderult az egyik utitarsunknak nincs utlevele. Mivel Romania es Bulgaria is EU tag igy azokon az orszagokon kell keresztulmennunk, hogy eljussunk Sartira. Bulgariarol mar talaltam leirast, mivel sokan mentek ott keresztul Szerbian at Macedonia helyett, de Romaniarol nem tudunk semmit. Ha valaki tudna informacioval szolgalni errol az alternativ utvonalrol az nagyon nagy segitseg lenne. Elore is koszonom. (nincs ekezet a billentyuzetemen )
Az útlevél 5 munkanapon belül kész, ha sürgõsséggel kéri.
Nekem olyan gondom van, hogy most vacilálunk a Macedón és bolgár út között, mert a két oldallal ezelõtti írás szerint Stavros a bolgár-görög határon átlépve közelebb is lenne, viszont a térképet nézegetve Seresstõl csak egy nagy kerülõ út vezet Stavrosba, szinte ugyanolyan távolságban, mintha Szaloniki felõl közelítenénk.
Akkor viszont nem érdemes kerülni Bulgária felé. Jól láttam a térképen, vagy esetleg másik térkép kellene? Ez még tavalyelõtti!
Köszi elõre is.
Ha az eredetiútvonalon haladsz, akkor majdnem végig autópályán mehetsz (mármint a görög határtól Stavrosig). Szóval lehet hogy picit hosszabb az út, de ennyivel gyorsabb.
Egyébként Serres környéke nagyon szép, érdemes ott körülnézni.
És Bulgária is! A Rillai kolostor mellett mentek el, ami önmagában is egy csoda, de a táj is kellemes, balra a Muszala, jobbra inkább lankás a vidék. Isteni éttermek is vannak, megkockáztatom érdemes egy napot rászaánni a vidékre.
Ratio | #76941 | 2008-08-14 13:59:26 | Válasz a #76933. hsz-ra
Elküldtem a képet emailben.
Nekem szinte egyenesen megy Seretõl oda.
Ja, és Stavros jobban utcaszintû, mint Makry.
Azt tudjuk, de ezt lehetetlen elintezni mar, nem reszletezem...a lenyeg hogy mindenkepp csak Romanian tudunk keresztul menni.
Otthon hagyni nem tudjuk ocsem baratnoje, es ugy megyunk 4en, hogy en es a baratom meg ok.
Oke biztos hosszabb az ut meg kinlodni is fogunk talan, de Gorogorszagert megeri, es nekem csak egy utvonal informaciora lenne szuksegem vagy esetleg, hogy mire figyeljunk kulonosen. Koszonom
Szilvi bármelyik határátkelõn átlépve Romániába vegyetek román matricát.
Temesvárig út jónak nevezhetõ, forgalom nagyon durva. Temesvártól útépítések nem igazán száguldozásra termett út Caransebesig. Eddig ismerem az utat. Lakott terület kezdete tábla sok helyen hiányos viszont sebességet mérnek. A többirõl talán másvalaki informál
Ezekszerint jól felkészült az utazásra és emiatt kell nektek bonyolítani az útvonalat...
Mint mondtam, 5 nap alatt kész az útlevél, 5 évre sürgõsséggel = 12.000 Ft
Ajaj!
Az ilyen problémás csajoktól jobb mielõbb szabadulni
Ha viszont így áll a dolog akkor javaslom az Arad, Temesvár-Calafat-(komp)-Vidin-Szófia-Kulata útvonalat, ez Bp-Sarti távon 1240 km, de nem lesz könnyû. A román szakaszon ahogyan már mások is írták rengeteg településen megykeresztül az út, sokat mérnek a zsaruk, Calafatnál legalább 2-3 órát szobrozhattok a kompnál. Lassan fogtok haladni.
Javaslom megfontolás tárgyává tenni egy tranzit szállás beiktatását, pl Bulgáriában Blagoevgrád után (Bp-tõl 900 km) pont tíz km-el az út jobb oldalán van a MONCA motel, 10€/szoba a kétágyas, de jó a konyha és a kocsi zárt, õrzött parkolóban áll. Szófia és Kulata között egyébként rengeteg jó kajálda van, gasztronomiai gyönyör azt az utat végig zabikálni
Timur | #76998 | 2008-08-14 18:22:30 | Válasz a #76803. hsz-ra
Szia Marzio!!
Köszi a részletes beszámolót.
Én 2004-ben voltam Paralian kocsival és arra mentem, de az alagutak szerbiában pocsék állapotban voltak, ahogy írtad, tengelytörõek voltak. A bolgár-szerb határtól szófiáig elég sz@r volt az út, tele kátyúval. Viszont Blageovgrádtól a határig (görög) sima volt a haladás, leszámítva a rengeteg kamiont. Jövõre meglátom, hogy mit írnak a többiek, mivel macedonia tagjelölt akar lenni, talán összekapják magukat?! Lehet, hogy megint erre megyek.
Mondom, én is elcsodálkoztam rendesen amikor átértem Bulgáriába, annyira jó az utak! A határtól Szófiáig az elsõ pár km. egy sávos aztán 2X2 középen záróvonallal!