Nem válaszoltatok a bankautomatás kérdésemre... Biztosan csak elkerülte a figyelmeteket!
Szóval van Pargán? Ha igen merre találjuk?
Köszi!
Zeusz lánya | #72716 | 2008-07-21 22:27:34 | Válasz a #72710. hsz-ra
Szia Csincsi!
Mivel én kétszer üdültem Korfun, ezért mondtuk az idegenvezetõnknek, hogy mi magunk bóklászunk. Így sajnos nem tudom, hogy csoportos séta volt-e. Bár, ahogy figyelgettem, mindenki kapott Korfu város térképet. Az alapján kiválóan el lehet tájékozódni a belvárosi részen. Kb. 5 óra szabdidõnk volt, így még egy ebédre is be lehetett ülni és a nevezetes látnivalókat megtekinteni.
Pargától kb. 2-,2- 1/2 órát hajókáztunk.
Zeusz lánya | #72718 | 2008-07-21 22:34:28 | Válasz a #72711. hsz-ra
Csincsi! Van bankautomata! Én használtam is A városban a templomnál, a posta mellett és még néhány helyen található. Az árfolyam szuper volt. Nyugodtan számíthatsz az automaták használatára, ha fogytán a költõpénz....
Sziasztok!
Milyen árak vannak Pargan? Mi voltunk már párszor Paralian, Neo Poriban és számíthatunk az ott megszokottakhoz? Gondolok itt az éttermekre, boltokra, robogókra, autókra!!!
mi is csak most készülünk, igaz nem Párgára, hanem egy kicsit feljebb Syvotára. Elég sok mindent olvastam már ez ügyben és úgy látom, hogy itt jóval magasabbak az árak, mint a fent említett helyeken de majd meglátjuk...
Szunyi! Bocsi, hogy megint belekontárkodok, bár én csak tavaly voltam Pargán. Sajnos robogó, autóbérlés ilyesmiket nem tudok, mert mi saját autóval voltunk, de mi úgy tapasztaltuk, hogy üzletekben azért lehet találni olyat, ahol hasonlóak az árak a többi szárazföldi részhez. Mi a Siren felé menet találtunk egy kis super-marketet, ahol mindennap be tudtunk vásárolni szerintem elfogadható árakon, és valahol a templom mellett is volt egy nagyon jó kis üzlet.
Tavernákban, bárokban kicsit magasabbak az árak, mint ahol eddig nyaraltunk, de azért hárman általában 35-40 euróból megebédeltünk. Gyrost 2.00 euróért kaptunk, az nagyon finom volt a 33 nevû kis "tavernában" és a fõút mellett egy kis bárban, annak nem tudom a nevét, ha jól emlékszem, ott csak 1.50 volt a gyros.
Mi általában kirándulások alkalmával tavernáztunk, délben és a két hétre kb. 650 eurónk volt költõpénznek, hármunknak, és mindenre elég volt, még apróbb ajándékokra is futotta. Szerintem ha úgy költötök, mint más nyaralások alkalmával, akkor itt is elég lesz a pénz!
Persze ez csak egy vélemény, pontosabbat biztos ír majd olyan, aki idén volt kint.
Szia Anikó!
Köszönöm megnyugtattál!
Remélem én is, hogy jól fog sikerülni, bár ez többnyire rajtunk múlik! Amennyiben lesz sok napsütés és sok Ouzo, akkor gond nem lehet! Köszönöm mindenkine ka segítséget!
Kedves Szunyi!
Én tudom még ajánlani a fõtértõl a buszmegállóhoz vezetõ úton az Internationál nevû szupermarket aljában lévõ Avis kölcsönzõt. Ott Kostast kell keresni, és ha megtudja, hogy magyar vagy biztos jelentõs kedvezményt fog adni. Kostas felesége magyar és, ha nyelvi problémátok lenne felhívja telefonon és õ leközvetíti a dolgot. Anthousában laknak. Tavaly hat napra vettünk ki egy vadonatúj klímás Nissan Micrát 35E/nap-ért.
Egyébként a szupermarketet is ajánlom vásárlásra. Az egyik legolcsóbb Pargán.
Biztos jól fogjátok érezni magatokat, mert Parga csodálatos hely.
Üdv: Josza
Szia Eszter!
Sajnos nem. Tudtommal csak autóval foglalkoznak. Azon a téren több helyen is van motorkölcsönzõ. Nagyon körül kell nézni és alkudni is kötelezõ. A legdrágább mindig az a hely, amit az utazási iroda kínál, mert abban benne van az idegenvezetõ jutaléka is.