mi a Sakisban voltunk, de eredetileg a Diogenisben kellett volna laknunk, csak az utazási iroda azt lefújta, mert még valamit nem fejeztek be a Diogenisben. Ezért nagyon kiváncsiak voltunk, hogy hol van, és miröl maradtunk le. A Diogenis a Valtos part felett egy jókora dombon van , aránylag egész nyüzsgö forgalommal közvetlenül az út mellett. A part felé biztosan kellemesen lehet lemenni, de felfelé elég fárasztó lehet, föleg a strand cuccokkal együtt. Viszont a ház nagyon szép, felmerészkedtünk az udvarig is, ami igazából egy hatalmas terasz, benn sajnos nem voltunk, a szobákhoz való erkélyek is tágasak, éppen amikor ott jártunk májusban, akkor építettek hozzá egy új részt, ami már teljesen kész. Az egész szállás több részböl áll, mi a szomszédos utcából a felsö emeleti erkély magasságából néztük meg a kilátást, ugyanis a katalógus azt írja, hogy onnét a tengerre van a kilátás. Hát az igaz, hogy a tengerfelé néz, de az olivafáktól sajnos nem lehet látni a tengert. A Diogenestöl nagyon könnyen ellehet jutni Pargába, arra mentünk legalább háromszor, egy olyan utca vezet a várig, aminek a jobb felén a vár irányában gyönyörü kilátás nyílik a Valtos öbölre. Szerintem nem fogtok csalódi a szállás igazán szép, talán csak partról való járás felfelé fog megedzeni benneteket .
Parga viszont olyan szép, ahol teljesen mindegy, hogy hol laktok, az ottani nyaralást csak élvezi fogjátok
Sziasztok, köszönöm mindenkinek az infókat amiket itt szereztem az elmúlt egy hónapban! Mivel most utazunk elõször Görögországba ráadásul két gyerekkel, nagy hasznát veszem a tanácsoknak. Egyetlen bánatom hogy a Stella apartmanról nem találtam leirást, pedig olyan jó helynek tûnt az Aeolus katalógusában(biciklit is lehet bérelni...) A másik ami foglalkoztat, hogy a gyerekeket beengedhetem a tengerbe cipõ nélkül, vagy lesnek rájuk szúrós fenevadak?
a Sakisban a 10-es szobában laktunk, nagyon jó fekvése, az emeleten van, az erkély keletre néz, reggel napsütésre ébredsz, délben vagy este viszont jól esik az árnyék a nagy melegben. Nagyon sok helyen jártunk, természetesen elöször a Parga várát néztük meg, voltunk az Ali pasa várában, ahova kisvonattal mentünk, elgyalogoltunk a Lichnos beachre ahonnét vissza vizitaxival jöttünk, voltunk a Sarakino beachen vizitaxival, megjártunk egy kolostor romjait, ami a Valtos part jobb felén magaslik, kilátszik a tornya, voltunk hajókiránduláson Paxos-Antipaxoson, elsétáltunk Anthussaba az erdön keresztül, csak nem minden nap bementünk Pargába, és nagyon sokat sütkéreztünk és persze fürödtünk, sokszor, de rövidebb idöre, mert májusban még hüvös volt a víz, voltunk párszor "Dimitrisnél" a medencében lubickolni, biztos megtalálod , mert útba esik a Sakishoz vezetö úton, van neki "mini marketje" is jobb kéz felöl, mielött balra letérnél a Sakis felé, Dimitris egy nagyon kopasz férfi, nem lehet öt nem észre venni......folytassam még ??
a Stella apartmán még messzeb volt a parttól , mint a Sakis, a katalógus cca 750m-t ír, szerintem több is, ezért kölcsönözik a bicikliket is, voltunk megnézni, merre van, mert volt a Sakisban mellettünk két hisztis nöci, akik átkéredzkedtek a Sakisból, mert hangyákat találtak a szobában, ök voltak a Stellaban, ök dicsérték, hogy újabb és szép tiszta, mert nincsenek hangyák. Nekünk nem igazán tetszett a fekvése, egy mélydésben fekszik, mellette dombra felfelé éppen egy utat építettek, és valójában utána már nem is láttunk házat, viszont az elöny, hogy mindjárt mellette vezet az erdei út Anthussaba, ahonnét gyönyörü kilátás van az Anthussa étterem hatalmas teraszáról az egész valtosi öbölre. Útközben a Stellához találtok a közelben 2 mini marketet is, és ha messze tünne a part van közelben kettö medence is, ahova ital fogyasztása ellenében mindenkinek szabad a bejárás, remélem azért nem vettem el a kedvedet, mert Pargában minden gyönyörü...
még valami, a gyerekeket nem kell féltened a vízben a tengeri sünöktöl, a Valtoson sünik csak a vár alatti szikla tövében voltak, a szép homokos parton a Tangó club tájában nem voltak, tükör átlátszó a víz, még csak kagylók sincsnek, esetleg kavicsok, a gyerekeknek biztosan tetszeni fog
Sziasztok!
A Sakis közelében van a közelben bolt, ahol a reggelit meg lehet vásárolni?...esetleg pékség?
Szia Akata!
A Sakis bekötõútjának sarkán úgy öt-nyolc percnyi járásra van egy kis bolt, de nekem nem túl jó tapasztalatom van vele. Igaz én tavaly utószezonban voltam ott. Kenyér szinte sohasem volt és egyébként is igen kicsi volt a választék, piszkosul drágán. Ráadásul a tulaj sem volt túl barátságos, szinte fel volt háborodva, hogy élelmiszerboltban kenyeret próbálok vásárolni. Mintha atom tengeralattjárót akartam volna venni. Sajnos a környékbeli boltokat sem tudom ajánlani hasonló okok miatt. Valamiért ott sem kaptam kenyeret. Nem tudom persze, hogy ez az utószezonnak tulajdonítható, vagy egyébként is így van e. Én csak azt tudom javasolni, hogy a városban a nagyobb szupermarketekben, / International, Coop, Dallas stb./vagy a fõtéren lévõ pékségben érdemes vásárolni és bizony haza kell cipelni. Reggel friss pékárút nem igen lehet/ett kapni a környéken. Mindezek mellett és ellenében Parga a legcsodálatosabb hely a szárazföldön. Nagyon jól fogjátok érezni magatokat.
Üdv: Josza
Sziasztok! A kérdés az lenne, hogy lehet-e banánozni, fánkozni vagy ejtõernyõzni? Mert a párommal már régóta ki akarjuk próbálni. Ha igen kb. milyen árban?
a Valtoson van egy csomó vizisport, a városi strandon nem láttunk, de ott csak egyszer voltunk. a Valtos midkét végén vannak vizisport "központok". Biztosan van banán, és ha a fánk az egy köralakú vizjármü, akkor az is van. De lehet még vizisíelni is, viszont ejtöernyö nem volt, de mi korán voltunk, lehet hogy a szezonra elöhuzzák azt is. A banán 10 euro/fö, a Valtoson a várhoz közelebb pedig nagyon szuperul ki vannak rakva az árak, jól láthatók, ja és lehet kajakozni is, az 1 órára 5 euro, de a többi árat sajnos nem jegyeztem meg. Néhányan még vitorlást is béreltek, de úgy érzem az nem a mi árkatégóriánk
Szia Josza. Szomorúan olvasom, hogy pékáru hiányban fogunk szenvedni.Ezt alig tudom elképzelni, mivel már többször voltam Görögbe és még sosem volt ezzel kapcsolatos problémánk. Ha korábban kelünk azért talán lesz esély egy kis kenyérkére?
Ha korábban kelünk azért talán lesz esély egy kis kenyérkére?
Kedves Gaby!
Ami rajtam múlik, én megszavazom nektek, de tehetetlen vagyok az ügyben. Szerintem beszélni kéne az üzlet tulajdonosával, hogy hozasson nektek kenyérkét. Valószínûleg akkor azért nem hozatott akkor, mert félt, hogy a nyakán marad. Aztán az is lehet, hogy fõszezonban már nincs ez így.
Üdv: Josza