Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 185 186 187 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Majoca1982 | #104063 Üzenet | 2009-06-10 21:41:40 |
Végre sikerült talán összehangolni a hellasz.hu-t és a fórumot icon_smile.gif
  Glamdring | #104065 Üzenet | 2009-06-10 21:51:34 |
Ma hajnalban értünk haza. Nem mondhatnám, hogy nagyon vártam… 11 éve voltam először Görögországban és éppen Sartiban. Azóta vágytam vissza és most végre összejött és a kedvesemnek is megmutattam ezt a gyönyörű helyet. A Phyllisben volt a szállásunk. Szép helyen van, egy nagyon kedves görög-magyar házaspár vezeti (Zsuzsi és Theo). A szobával sem volt gondunk, kicsi volt, de barátságos és a tengerre nézett. Gyönyörködhettünk az Athosban, amikor éppen „otthon” voltunk. Szép nagy kert is van, úszómedencével, a gyerekeknek játszótér. Nem kellett sok idő, hogy a párom is szívébe zárja a helyet. Kb. 2 órája voltunk ott, amikor már maradni akart még egy hetet icon_lol.gif
Szóval ajánlom szeretettel mindenkinek a Phyllist, közel van a tengerparthoz, nyugodt környezetben. Igaz, hogy a központ viszonylag messze van, de bennünket nem zavart. Jó volt este sétálni vacsi után.
Van egy közért a közelben, amire azt mondták, hogy drága, de amire nekünk kellett – víz (1,20 euró/6 db), péksüti (0,25 euró/db), arra tökéletesen megfelelt. A paprikát, paradicsomot, dinnyét megvettük a faluban, nem volt nehéz hazavinni.

Az itt szerzett infók alapján ettünk gyrost az Ovelixben, hát tényleg isteni! 2,20-ba kerül és hatalmas adag. Törzsvendégek lettünk. Voltunk a Pirofániban, muszakát és valami paradicsomos fasírtszerűséget ettünk görög salival, 15 euró körül fizettünk itallal együtt. Nagyon kedves fiú a pincér, jól beszél magyarul és büszke is rá. A Plataniában is voltunk, ez fent van a parton, magyarok dolgoznak ott. Az Emanuelben ettük a legjobb görög salátát, ide vissza is tértünk. Petros is itt dolgozik és van egy tüneményes Hriszto nevű pincér, nagy maci. Ő is nagyon jól beszél és ért magyarul, viccelni is tud – az Üvegtigrist többször is látta és érti!
Sült kukorica 1,50
Óriás palacsinta 2 euró
Mini fánkocska 2 vagy 2,50 –már pontosan nem emlékszem, csak arra, hogy finom volt
Mythos étteremben 2-2,50
Olasz fagyi 1 euró/gombóc, de ez nem magyar adag…

Végig nagyon jó idő volt, vasárnap 37 fok, hétfőn „csak” 32. Volt két
reggel, amikor felhős volt az ég, de délutánra száz ágra sütött a nap.

Ha valaki mostanában akar előzetes szállásfoglalás nélkül Sartiba menni, bátran megteheti, mert rengeteg helyen kínálnak szállást.

Hirtelen más nemigen jut eszembe, csak hogy nagyon ott lennék még
icon_wink.gif
  Glamdring | #104066 Üzenet | 2009-06-10 22:00:32 | Re:
Majoca írta:
Oh, az jó. Nagyon aggódtam, hogy nem-e kellene más pénznemet is váltani. Mert hát egy lánynak aztán nem olyan egyszerű, mint egy fiúnak szükség esetén icon_biggrin.gif

Mivel utaztál? Busz vagy autó? Mennyi idő volt az út?

A wc használatáért csak Evzoninál, a duty free shopnál levő wc-nél kellett fizetni, 40 cent volt.
Egy helyen még valahol a makedónoknál egy szállodánál álltunk meg és itt is simán tudtuk használni a toalettet. Lehet, hogy nem nagyon örültek nekünk, de nem is szóltak.
Busszal voltunk. 19 óra volt oda és vissza is, de hazafelé Evzoninál volt 2 óra technikai zűrünk, elromlott a légkondi és próbálkoztak a javítással, sajna nem sok sikerrel icon_sad.gif ha ez nincs, már hajnali 2-kor itthon lettünk volna... Most még nem nagyon volt forgalom a határoknál, talán 2-3 busszal találkoztunk, igaz, hogy mi hétfőn indultunk oda, kedden meg vissza.
  Grg | #104072 Üzenet | 2009-06-11 00:06:16 | Sarti beach apartman
Sziasztok

A képek alapján nagyon megtetszett a Sarti Beach apartman, de van aki szerint német fiatalokkal van tele, van aki szerint meg tök jó? Most mi a helyzet? (kisgyerekkel + terhes feleséggel mennénk)
MÁS: az invia.hu -n találtunk nagyon olcsó last minute utat, van valakinek tapasztalata velük?
Köszi:
Gergő
  Macska | #104074 Üzenet | 2009-06-11 05:10:25 | Re:
grg írta:
Sziasztok

A képek alapján nagyon megtetszett a Sarti Beach apartman, de van aki szerint német fiatalokkal van tele, van aki szerint meg tök jó? Most mi a helyzet? (kisgyerekkel + terhes feleséggel mennénk)
MÁS: az invia.hu -n találtunk nagyon olcsó last minute utat, van valakinek tapasztalata velük?
Köszi:
Gergő

Az Invia az nem utazási iroda, hanem utazást közvetítő cég. Ami azt takarja hogy az ország összes utazási irodájának az ajánlata egyszerre van náluk. (Ibusz, Apollon travel, OTP travel stb) Tehát ha náluk foglalsz akkor nem az Inviával mész hanem valamely egyéb irodával.
  -törölt nick 9358 | #104081 Üzenet | 2009-06-11 06:37:55 |
szia Glamdring!

az a kérdésem hogy a jorgosz tavernába jártatok -e?ha ige milyen volt?
  Glamdring | #104084 Üzenet | 2009-06-11 07:25:21 |
norbert írta:
szia Glamdring!

az a kérdésem hogy a jorgosz tavernába jártatok -e?ha ige milyen volt?

Szia Norbert!

A Jorgoszban nem voltunk sajna icon_sad.gif

Szinte mindenhol beszélnek magyarul, van magyar nyelvű étlap és a bejáratok előtt a legtöbb helyen ki van írva a kínálat, ki van téve a képekkel ellátott étlap is.

Rengeteg naptejet vigyetek és mindig kenjétek magatokat, még a sétához is!
A páromnak a fülcimpája hámlik icon_lol.gif , nekem elsőre a lábujjaim pirultak meg, pedig kentem icon_lol.gif
Nagyon jó nyaralást nektek!
  Glamdring | #104086 Üzenet | 2009-06-11 07:28:19 | Re:
grg írta:
Sziasztok

Köszi:
Gergő

Most még nem voltak német fiatalok - talán vizsgaidőszak van icon_lol.gif
Magyar hangokat hallottam, a parkolóban is zömében magyar autók álltak.
  -törölt nick 9358 | #104092 Üzenet | 2009-06-11 08:23:35 |
köszi glamdring!

valamilyen fakultativon voltatok ?
  Grg | #104106 Üzenet | 2009-06-11 09:32:45 | Válasz a #104074. hsz-ra Előzmény #104074
Szia

Félreérthető voltam, az a kérdés, hogy megbízhatóak-e, szabad-e rajtuk keresztül befizetni, stb.
Bocsi:
Gergő
  Grg | #104107 Üzenet | 2009-06-11 09:35:03 | Válasz a #104086. hsz-ra Előzmény #104086
Szia

HOgy lehetne megtudni mikortól jönnek?
Amúgy mennyi séta a központ (normálisnál kicsit lassabban).
A Sarti beach közelében lehet jót vacsizni (ha aza ember lusta bemenni)?
A parton lehet bármit venni (van valami bár?).
Milyen volt?
KÖszi:
gergő
  Glamdring | #104109 Üzenet | 2009-06-11 09:45:47 |
norbert írta:
köszi glamdring!

valamilyen fakultativon voltatok ?

Mi most nem icon_redface.gif én nagyjából már végigjártam ezeket korábban, a páromnak meg nem volt kedve buszozgatni...
A toroneosi hajókirándulásra akartunk menni, az meg elmaradt, mert azt mondták, hogy a tenger viharos icon_sad.gif
Útitársaink voltak a Metoráknál, gyönyörű szép, de a busz hajnali 5-kor indul.
A Blue lagoon túrások rengeteget búvárkodtak, szépséges kagylókat gyűjtöttek. A görög estet is dícsérték. Az athosi hajóút is szép, de mivel csak távolról láthatjátok a kolostorköztársaságot, szerintem valami más hajós út jobban megéri. Van egy kalóztúra is, nézz utána a www.sartikiranduas.hu oldalon. 11-kor indulnak a kikötőből, este jön vissza a hajó, teljes ellátás van és mindez 28 euró/fő. Több helyen megállnak, van lehetőség fürdeni, nézelődni. Helyben kaptok infót a motorkölcsönzők utcájában a Kalóztanyánál. Este 8-tól vannak nyitva, de egy szőke lányzó ott volt korábban, készségesen elmondott mindent.
  Hekata | #104110 Üzenet | 2009-06-11 10:03:42 | Válasz a #104109. hsz-ra Előzmény #104109
Szia glamdring!

A tenger mennyire volt hideg? Mi 22-én indulunk, és a párom attól tart, hogy még nem lesz elég meleg a tenger a fürdéshez.
  Glamdring | #104111 Üzenet | 2009-06-11 10:12:01 | Re:
grg írta:
Szia

HOgy lehetne megtudni mikortól jönnek?
Amúgy mennyi séta a központ (normálisnál kicsit lassabban).
A Sarti beach közelében lehet jót vacsizni (ha aza ember lusta bemenni)?
A parton lehet bármit venni (van valami bár?).
Milyen volt?
KÖszi:
gergő

icon_lol.gif jó kérdés...esetleg telefonálhattok, ha megtaláljátok a szállás telefonszámát.
Nálunk lassabban biztosan nem mentek icon_lol.gif nekünk max fél óra, de ebben benne van az is, hogy nézelődünk-fényképezünk. Észre sem veszitek a távolságot, annyi látnivaló van, meg annyira szép minden.
Van a közelben egy étterem, de azt nem néztük meg icon_eek.gif terveztük, aztán elmaradt. Dícsérték itt a fórumon, meg amennyire láttuk, mindig voltak vendégek.
A parton vannak napernyős-napágyas bárok, ahol fogyasztás ellenében (6 euró bármilyen koktél) egész nap használhatod a napágyat. Mi nem próbáltuk, mert vittünk napernyőt, de útitársaink többször is voltak. A Sarti beachnél is van kettő ilyen, de a környék is tele van. Meglátod majd, ha már ott vagytok.
Lehet, hogy elsőre kicsit riasztónak tűnik a 800 méteres távolság a központtól, de nem lesz veszélyes icon_lol.gif
Nálunk a Phyllisben volt kávézó, koktélokat is kevertek, sör is volt (kávé, capuccino 2 euró, koktélok 4 euró, Mythos 2 euró). Nagy valószínűséggel nálatok is lesz, szerintem ez a medencéhez hozzátartozik icon_lol.gif
Ja, most jut eszembe, megjelent a parton a fánkárus is. Nem kóstoltam, de az illata fantasztikus volt.
Mindent lehet kapni, csak győzzétek icon_lol.gif Mi ettünk-ittunk, semmit sem vontunk meg magunktól és a 7 nap alatt 300 eurót költöttünk és ebben az ajándékok is benne vannak. És nem főzőcskéztünk.
A homok már most forró volt,a kicsinek vigyetek valami cipőcskét.
Nagy napernyőt is lehet kapni, 4-5 euró, ha esetleg nem visztek.
Mi nagyon élveztük az itteni egy hetet. Ha az égiek is úgy akarják, akkor augusztus végén visszamegyünk még egy hétre. De ez még titok icon_lol.gif icon_wink.gif
  Glamdring | #104112 Üzenet | 2009-06-11 10:20:17 | Re:
hekata írta:
Szia glamdring!

A tenger mennyire volt hideg? Mi 22-én indulunk, és a párom attól tart, hogy még nem lesz elég meleg a tenger a fürdéshez.

Szia hekata!

Elsőre döbbenetesen hidegnek tűnt icon_eek.gif aztán összeszedtem a bátorságomat, vettem egy mély levegőt és lemerültem. Amikor ezen már túl voltam, klassz volt. Kint dagonyáztam a térdig érő vízben, körülöttem az apró halacskák, fantasztikus volt! Mivel az úszni csak kicsit tudok, nem merészkedtem a mélyebb részekre, de a párom beúszott, ott is kellemes volt.
Mire ti mentek, már biztosan 1-2 fokkal melegebb lesz, most 22-24 fokot mondtak.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 185 186 187 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu