Jaaaaaj, köszönöm a hozzászólásokat. Megnyugtattatok mindenben. Robogóban is, és kajában is. Mi is úgy gondoltuk, hogy egy két gyros, egyszer kétszer főzni, egyszer kétszer meg beülni valahová és végigkóstolni a kínálatokat. Már most jegyzetelek:) hogy mit vigyek majd!
Aki volt busszal már görögben, az biztos meg tudja nekem mondani, hogy mekkora és mennyi cuccal is lehet felszállni a buszra?
Görögországba(n)....bocsánat, biztos ez csak az én heppem.
Ez nem repülő....nem tudok róla, hogy kifejezetten kikötés lenne, max. az utazási iroda általános utazási feltételeiben a szerződés egyik pontjában szerepelhet ilyen.
De még egyszer nem láttam volna, hogy a sofőr valakinek azt mondta volna, hogy na ezt már nem viszi el, hagyja ott a Hősök terén (vagy a felszállási ponton).
Láttam már nagy bőröndökkel érkezőket hűtőtáskával + 1-2 karton víz + 1-2 karton tejjel, vízi felszerelésekkel megspékelve.
De nem is kell nagy pakkkkk....fürdőruci, türcsi, útlevél, pénz....és a többi már nem is olyan lényeges.
Persze a lentebb leírtak nem ártanak.....kis mosogatószer, mosószer, konyharuha, egy élesebb nagy pengéjű kés is néha jól jön.....só, cukor, olajat én nem szoktam vinni, mert veszek, igazi, extra szűz olivát helyszínen.
Varrós készlet, kisebb manikűr készlet.
Szia!
Mi a Forgó Travellal voltunk Sartin busszal! Legjobb iroda, legkedvesebb sofőrökkel és utaskísérőkkel!!! Na és ott benne volt az utazási szerződésben, hogy asszem családonként 1 hűtőtáska, 1 napernyő de a csomagokra nem emlékszem. Legtisztább, ha megnézed a szerződésetekben, vagy betelefonálsz az irodába, hogy náluk hogy volt ez. Mi 2 személyre vittünk: 1 kisebb utazótáska kaja, 1 nagyobb utazótáska a ruhákkal, cipő lábon, szandál csomagban (éjjel hideg van a buszon!!!) 1 napernyő, 1 úszódeszka, 1 strandtáska amiben a buszút kellékei voltak (kispárna vagy olyan felfújható "fog alakú" párna, pulcsi éjjelre, ásványvíz, üdítő, szendvicsek, olvasnivaló) meg a válltáskám a személyes cuccokkal. Kissé nehézkesen közlekedtünk a BKVn... visszafelé könnyebb volt a táska!
De jó is, hogy kérdezed, mert most másik irodával megyünk (forgóék csak Sartira szerveznek nyaralást) és még nem is jutott eszembe, hogy utánanézzek, de hát ugye még van 189 nap!!!
Nekünk álltalában egy bőröd egy nagyobb utazó táska+ hűtőtáska amit csak a csomagtérben lehet szállítani ez a csomagunk kettőknek. Azt sosem értettem minek kell a víz szállítást kartoszám ? Mondjuk ezt azért nem is szeretik! Ott is lehet kapni. A buszra csak a kis szendvicses táskát szoktuk felvinni amibe az uti kajánk van.
Ketten a párommal. Tavaly 100 cm3 robogót béreltünk 500Km mentünk hat nap alatt a Sithon félszigeten ahhoz már nagymotor josi kell. De Korfun 50 cm3-el jártuk be a szigetet. A bukosisakot használni szoktuk nemigazán szeretnék büntetést fizetni. Meg aztán nem árt az.
Nem találom a szerkesztés ikont... csak hogy online vagyok. Lehet, hogy csak pár percig lehet szerkeszteni?
Forgóéknál asszem benne is volt az utileírásban, hogy nem szabad kartonozott sört és vizet betenni a buszba, de nem biztos, lehet, hogy máshol olvastam. Mi a biztonság kedvéért vittünk vizet is meg üdítőt is fel a buszra, végülis majdnem 22 óra volt Sartia is az út, elkélt a folyadék.
Robogóval mi ketten mentünk, mert csak egyikünknek van jogsija, össztömegünk kb 180 kiló, egy erősebb robogót kaptunk. Bukósisak kell, (benne van az árban) azért büntetnek állítólag, vagyis azért, ha nincs!
Sz
A bukósisak kötelező, a görög rendőrök erre vannak ráállva, sisak nincs, keményen büntet.
Az viszont nem érdekli, hogy az 50 cm3 motoron 2 fő utazik.
Lányom 12 évesen már mögöttem ült, és 15 évesen is.
Szerintem azért a reggelis szállás jól jön,nem lehet túl jó azzal kezdeni a napot hogy kaja után kajtatunk,sőt ,mi utána szoktunk számolni,a félpanziós ellátással jobban jövünk ki mintha minden nap magam vásárolok a boltban.hajlamosak vagyunk mást is venni mint amire szükség van.
azért 1 hétig gyrost enni elég unalmas lehet,főleg úgy hogy annyira nem nagy szám az íze.
persze ez is csak 1 vélemény volt a sok közül.aki már megszokta az önellátást,+ a főzöcskézést az ezután is ragaszkodni fog hozzá.
én szeretek nyaralás alatt maximálisan pihenni.
De szerintem nincs annál jobb, mint reggel, még a hűvösebb, mediterrán illatokkal teli szellőben az ember betér a közeli pékhez és a friss még meleg pékáruk között bolyong ébredezik. Az illatok megcsapják az ember orrát és szemet gyönyörködtető kalács, pie, kenyér, zsemle között válogat.
Hozzá finom tejecske....hm...nyami.
Akkor reggelizek, amikor nekem jó...és eddig mindig kint a teraszon tudtunk reggelizni.
Félpanziós megoldásról meg már leírtam a véleményem.
Számomra a kényelem=szabadság!!!!!!!!