Ugyan riasztó a tény, hogy Laganas az angol ficsúrok tivornya helye, de nem hiszem, hogy az utazási irodának a legdrágább, központi fekvésű apartmanok kellettek.
Vélhetőleg település széli(bb) szállásotok lesz, akkor viszont nem gond, mert max. elkerülitek Laganas központját.
Tavaly előtt Korfun jártunk így.
Kavos volt megadva településnek, később olvastam csak a fórumon, hogy azt mindenki elkerüli.
Hm....féltem is tőle, de mint kiderült csak a hotelben megszállt utasok voltak Kavos szélső utcájában, az apartmanok pedig Kavos mellett (0,5-1 km) lévő kis településen voltak, csak annyira egymásra épült, hogy nem jelölték a térképen sem. Ennek köszönhetően csak az éjszakai motor és a buli zaját hallottuk.
Nem is indultunk el abba az irányba...de a kölcsönző csak ott volt. Hát...fényes nappal is olyan sminkben, és öltözetben voltak, amitől éjszaka is pislogtam volna, hangulat felfokozott....gondolom sejted, hogy nem csak a nap és a tenger hatása révén.
Szóval jobb elkerülni, nagy ez a sziget is, lehet Laganason kívül is találni boltokat, strandokat.
Mert én úgy hallottam, hogy a Georgina apartmanból nem lehet rálátni a tengerre
Bár szerintem az apartmanban nem sokat fogunk tartózkodni. Reggel egy picit és este egy picit!
Ja, értem. Ha jó lesz az idő mi sem sokat tervezünk bent tartózkodni. Szóval remélem, hogy nem lesz eső, és tudunk mindennap fürödni, meg robogózni, másik strandokra fürödni. Világot látni, stb!
Sz
Igen én is így gondoltam. Nem sokat szeretnénk bent tartózkodni. Jövő menősök vagyunk:) Még az éjszakát is tudnám a tengerparton tölteni:)))))
Bízom benne, hogy augusztus elején nem nagyon lesz esős borús az idő. Addig is imádkozok ezért!
Nem mondod??? Én is nánási vagyok, ott születtem, nagyszülők a mai napig ott élnek:) Milyen kicsi a világ!!!
Valószínű akkor nem egy busszal megyünk, hanem külön, max. Szegeden összepakolnak minket. Ma beszéltem az utazási irodával, és hogy tuti helyünk legyen a buszon 3.000,-Ft/főt be kell fizetnünk. De inkább befizetem, mint úgy járjak mint nyolc évvel ezelőtt, hogy a hátsó ajtó előtti helyet kaptuk meg. Mindenki döntögethette az ülését, mi meg ott ültünk derékszögben, mert ott volt mögöttünk a wc:(((
Ja még egy kérdésem lenne! Még van egy pár oldal amit nem olvastam el de folyamatosan haladok vele. Eddig még nem nagyon olvastam a quad bérléséről. Gondolok itt árra, milyen papírok kellenek hozzá. És mivel nem nagyon ismerem őket, ezekből vannak két személyesek is, vagy lehet rajta ketten is utazni? Mivel könnyebb mászkálni a szigeten, mocival vagy ezzel a szerkezette. Tudom, autóval a legkönnyebb, de mi ezekből szeretnénk választani.
Hű, a QUAD BÉRLÉS engem is érdekelne, ha esetleg arról szólt a privi? Különben mennyivel fogyaszt többet, mint egy 2személyes robogó?
Biztos erősebb a motorja afel-le mászkáláshoz!
Csak az a baj, hogy egyszer béreltünk Korfun egy quadot és kb fél órányi utazástól majdnem megsüketültem, annyira zajos, sokkal hangosabb, mint egy robogó, majdnem halláskárosodást kaptam, de komolyan.
Sz
Közben már találtam is egyet: Argasiban (mi Laganasba megyünk)
Találtam infót helyi buszjáratokról, sajna nem tudok pontos árat mondani, de örvendetesen sok járat van! Azt, hogy ez mennyire pontos és 2010ben hogy vannak nem tudom, de tájékoztató jelleggel elfogadhatjuk, hogy egész jó a közlekedés!
Sziasztok!
Zakynthoson az utak sajnos helyenként olyan merdedekek, hogy ha nem vadi új és 100%-os a motor, vagy a Quad, akkor előfordulhat, hogy néhány helyre nem lehet eljutni két személynek. Többen jártak úgy, hogy egyiküknek le kellett szállniuk hogy feljussanak valahová. Görögországban nem szólnak, ha ketten ülnek egy 50cm3 motoron, de csak vízszintes terepen, vagy enyhe emelkedőn bír így menni.
A motorhoz és a quadhoz is "A" jogosítvány+ bukósisak kell. Nagyon ellenőrzik Zakynthoson a rendőrök! Néhány helyen elfogadják a "B"-t is. A bukósisakot vinni kell mindenhová, mert lopják. (nem a görögök)
Az autó alig drágább, vagy olcsóbb, mint a quad. Biztonságosabb, négy-öt személyes és erősebb. Mi Laganasban találtunk 5 napra 25E/nap áron egy 1.4-es Citroen Saxo autót. Mindenhová fel tudtunk menni vele.
Ugyanott 50cm3 robogók 1 napra 20 E, 7 napra 18 E/nap
125cm3 motor 1 napra 27 E , 7 nap 100 E/hét
Suzuki Jimmi terepjáró 1 napra 45E egy hétre 35E/nap.
Kétszemélyes quad 1 napra 35E hétnapra 200E Alkuval Alkudni kötelező! Fontos még, hogy csak full biztosítással szabad kivenni bármit, mert a legisebb karcolást is horribilis áron megfizettetik. A mi esetünkben ez napi 3E pluszt jelentett naponta.
Ajánlom a figyelmetekbe az avatarom alatti "Beszámolók" gomb megnyomásával elérhető "Kék öblök szigete" című beszámolómat. Itt megtaláljátok hozzá a képeket is: http://picasaweb.google.com/sz.cilla/Zakynthos#
Jó készülődést!
Üdv: Josza