...Az athéni tüneteséket nem úgy kell elképzelni mint nálunk vagy sok más országban. Nagyon nyugisan transzparensekkel vonulnak hangosbeszélőbe "kántál" valaki, a tömeg meg ismétel...
Na persze... Nem is egyszer volt, hogy törtek-zúztak... Mai hír:
"Utcai ütközet Athénban
Tüntetők összecsaptak a rendőrökkel a görög fővárosban.
FN.hu, MTI
2010. április 29. 21:59
A görög rendőrség csütörtök este könnygázzal igyekezett megfékezni a megszorító intézkedések ellen tiltakozó tüntetőket az athéni pénzügyminisztériumnál - jelentette egy újságíró a helyszínről.
Mintegy ötszázan tüntettek a görög főváros központjában, és többen megpróbáltak áttörni a minisztérium épületét védő kordonon - közölte a rendőrség.
A görög parlament épülete előtt is összetűzések voltak: a tüntetők műanyag palackokkal dobálták meg a rendőröket, akik könnygázgránátokkal viszonozták a támadást."
...és szerintem a java még hátra van, de ne legyen igazam!
Igen, és a benzin 1,70 és 2 euró!!! ha ha ha
Nem azt mondtam, hogy itt nem lehetnek "durvább" részei egy tüntetésnek, de nem a jellemző!
Igen és én pont ott voltam a Szintagmán az éve első szombatján, vártam a villamost, a mikor rengeteg rendőrautó megjelent, lezárták az Amaliaszt és a parlament környékét, minket lezavartak a tér lenti részére...
És igen robbant az a bomba, igencsak megremegett a föld és a szemem előtt potyogtak egy épület kitörött ablakai...
Hát belém inalt az a bizonyos...
De ezek után sem mondanám, hogy Athén háborús övezet, rendőrök rendszeresen összecsapnak a szélsőséges tüntetőkkel...
És még inkább nem mondom senkinek, hogy a tüntetések miatt ne látogasson el ide...
Ne menjek a parlament környékére, mert egyszer nem vaklárma volt a bombariadó???
Ne menj ki a napra, mert egyszer napszúrást kaptál, stb...
Én otthon sem megyek ki a hasonló "megmozdulásokra" és itt sem teszem. Véletlenül meg a "tűztérre" tévedni lehetetlen, mert a rendőrök jóval nagyobb körben lezárják az ilyen területeket, és csak aki szánt szándékkal akar részt venni az megy át a kordonon... ennyi
Megint nem érted, mit akarok mondani, miről van szó. A tüntetés az tüntetés, a sztrájk meg sztájk, ha békés, ha nem! Ha valaki Athént szeretné látni, alaposabban megismerni, s élvezni is a látottakat, az azt kockáztatja, hogy estleg a lefoglalt szállodai szobájában lesz kénytelen ücsörögni a tüntetések, vagy sztrájk miatt, s talán még az Akropolisra sem mehet fel. Senki nem mondta, hogy háborús övezet... De bízzuk már ezt az utazókra; hallják a híreket, mejd eldöntik. Téma részemről lezárva.
Folytatva azt amit tegnap abba hagytam,hogy a magyarság egysége, ha mostanában még volt ilyen,még jobban szétesett.Ahogy a kormányok és azok"vezetése" változott úgy fokozatosan épült le az ország minden szempontból. A parlamenten belül csak egymás káromlásával, az ülésekről történő kivonulásokról,egymás ledegradálásáról szólt, minden úgy szépen és fokozatosan omlott össze a társadalom, szép példát mutatva nekik a vezetés.
Ez a vezetési káosz idővel és mára meg is hozta tragikus eredményét,felaprózta ez egységeket,tönkre tette a társadalmat a gazdaságot és ez nagyon súlyos baj, a legkisebb egységet, a családokat is.Ez már nem megbocsájtható BŰN! Ez a mi belépőnk eredménye a kapitalista világba.
Ebbe nagyon sokat segítettek a nyugati barátaink, némi kárörömmel nézve egy volt "kommunista" ország "mennybe" menetelét.Amit ők titkon reméltek, ahhoz mi készségesen hozzá is segítettük őket. Csodálatos eredményeink mind ezt prezentálják... És szegény görögök akiket most sajnálunk azokkal együtt állhatunk a siratófalnál...
szerintem igenis fontos azt tudnunk, hogy miféle tüntetés vagy sztrájk van a görögöknél, és hogy csak a nagyvárosokat érinti-e a dolog.
anyukám pl, aki csak a híradóból értesül a dolgokról, kétségbe van esve, hogy mi "pooont oda" akarunk menni, ráadásul két kicsi gyerekkel, és úristen mi lesz. az ilyen utazókat, mint amilyen anyukám is lenne, elrettent nemcsak az athéni, de bármilyen görög uticélt érintő nyaralástól, az egész ország félelmetes számára, hiába volt ott a "kicsi lánya" (ez én lennék) már tízszer, hiába mondom neki hogy jaajanyu, nem kell aggódni! és biztos vagyok abban, hogy sok száz, sőt többezer utazó van, akik a híradások miatt mást választanak idén, nem Görögországot.
kis szösszenet, ami nem görög téma... 2 évvel ezelőtt az öcsémnek volt egy balesete a 10-es főúton. a baleset úgy történt, hogy szépen jött hozzám (frappézni ), sor haladt az úton, legelöl egy lassabb kis személyautó, mögötte egy pótkocsis kamion, mögötte az öcsém egy kis rozoga kettes golffal, mögötte egy mentőautó (nem szirénázva), mögöttük pedig egy tartálykocsis kamion (osztrák rendszám, szlovák sofőr). a sor elején lévő személyautó indexelt balra, letért az útról, a sorban mindenki megállt, kivéve a tartálykocsist... összetolta az előtte lévőket úgy, hogy a mentősöket konkrétan ki kellett vágni (!) a mentőautóból, egyikük még a mai napig sem épült fel. az öcsém csodával határos módon karcolásokkal és enyhe agyrázkódással úszta meg, per még a mai napig nem volt az ügyből... nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a híradóban, netes hírekben úgy szerepelt a dolog, mintha az öcsém lett volna a baleset okozója, egy fiatal férfi belerohant.... így kezdődött minden hír és cikk. és mutatták a roncsokat, hogy a tűzoltók dolgoznak a feszítővágókkal. na ennyit lehet hinni a tévés-rádiós-netes híreknek.
Szerintem, mire a szezon beindul, addigra a görög nép is lecsillapodik. Nem buta emberek, a túrizmusból élnek.
A híreket úgy nézem/olvasom, hogy néggyel osztom az elhangzottakat. A férjem mindent elhisz, ezért már siratja Görögországot és temeti az eurót.
Azt is vegyétek figyelembe hogy a görög nép nem olyan gyáva mint a magyar (tisztelet a kivételnek), nem lehet mindenféle megszorító gyurcsánycsomagot lenyomni a torkukon mint ennek a birka magyar népnek, mi sem itt tartanánk már ha 2006-ba elzavartuk volna őket a p...ba. Hasonló a helyzet a görögöknél is most csak ők nem hagyják magukat és igazuk is van.
Azt is vegyétek figyelembe hogy a görög nép nem olyan gyáva mint a magyar (tisztelet a kivételnek), nem lehet mindenféle megszorító gyurcsánycsomagot lenyomni a torkukon mint ennek a birka magyar népnek, mi sem itt tartanánk már ha 2006-ba elzavartuk volna őket a p...ba. Hasonló a helyzet a görögöknél is most csak ők nem hagyják magukat és igazuk is van.
Nyugodj már le kispajtás...! Othhon a kocsmában; talán ott megengedik...
Csutek, egyetértek!
Én nem is nagyon nézek híradót, inkább elolvasom neten 2-3 oldalon, ami érdekel és abból leszűröm a lényeget.
A görögországi nyaralás szempontjából én nem aggódom, esetleg az árak alakulása miatt. Szerintem a nyaralóhelyekre nyugodtan utazthat mindenki idén is.
(Mondjuk ha Thaiföldre készülnék, meggondolnám, az már kicsit más kategória...)