egyszer én is berakattam kreditbe a repjegyem a wizzairnél, de nekem a lányom tényleg beteg lett, beküldtem az igazolást és egy évi kreditet kaptam és utána utaztam le
most láttam hogy nem is az árlista alapján kaptam az autót hanem még volt valami kedvezményem hozzá, lehet a korai foglalás is számított mert 206 euro a 13 nap nekem gyerekülkésestől mindenstől, de adra próbáld ki hátha online kedvezőbb neked is még
- van több olyan szállás is van, ahol nincs játszótér
- tudok több olyan szállást is, ahol abszolút nyugi van
- nem feltétlenül jár együtt/zárja ki a kettő egymást
Vourvourouban van az általam ismert görög nyaralóhelyek közül messze a legnagyobb nyugalom. A legtöbb szállás hatalmas, akár 1000 m2-es telken van, és 20-30 apartmannál ritkán van több egy szálláson. Az átlag szerintem 15 apartman lehet, max. 40-50 vendég, aminek max. fele gyerek.
Ha csendes helyet szeretnél, akkor válassz minél kevesebb apartmanból álló szállást. Nem baj, ha van van egy kis játszótér, nem attól van ricsaj, hanem a sok gyerektől egy helyen. Ezen kívül sokat sejtet, ha nem közvetlenül a főút mellett van, hanem beljebb levő telken, minél nagyobb a telek és minél kevesebb apartman van rajta.
Igazából zavaró zsivaj talán csak a Platanosban volt, de ott hamar összegyűlik 8-10 hasonló korú és nemzetiségű (általában görög, vagy szerb) gyerek. Volt olyan, hogy éjfélig szaladgáltak és kiabáltak az udvaron. Jelzem, hogy itt pld. nincs játszótér!!
Kifejezetten csendesnek találtam a Renát (ez a legcsendesebb), a Christarast és a Fanit (mindháromban van kisebb játszótér) és az Elenát. Valószínűleg csendes a Stamos is, de este nem voltam a környékén. Mindről írtam korábban többször is, az "egyéb, nektek kevésbé fontos", tulajdonságaikat ott megtalálod, de ha választasz szívesen megírom a véleményem!
Végül a legfontosabb: jól nézd meg, hogy mikor és hova megyünk, mert akkor és oda ne gyertek, ott nem lesz csend napközben!
Augusztus elején szeretnénk menni, de már most alig vannak helyek abban az időpontban Úgyhogy lehet, hogy július közepe lesz belöle...
Azokon kívül, amiket te mondtál, a következők tetszenek eddig:
Ta Pefka
Livari (ez nagyon kint van, de olyan szép ott a strand ^^)
Valasakis
Zisios
Edra
Akti-Psarogiannis
Aggelina
A Christarasról nem olvastam túl jókat, mondjuk mindenkinek más a heppje...
Nem várok el túl sokat csak annyit, hogy nyugi legyen és ne legyen büdös, koszos a fürdőszoba.Mindig az utóbbival szívtuk meg idáig.
Nem teljesen értelek: most a nyugi a lényeg, vagy az, hogy ne legyen büdös?!
Sajna a görögök valahogy másképp állnak a fürdőszobához, mint mi. Koszossal még nem nagyon találkoztam, de közel sem olyan színvonalúak, mint a szobák, vagy az udvar, szerintem erre kevesebbet adnak. Sok helyen van egy kis (vagy nagy) csatornaszag, de gyanítom, hogy ez inkább a lefolyó rendszer kialakítása miatt van, mint hanyagságból.
A Christaras szerintem a leginkább igényes volt az általam látottak között, nem igazából értem, hogy mi a gond vele! A feleségemnél egyedül a Fani verte ki a biztosítékot ebből a szempontból, nálunk Ő a tisztaságmániás.
Az általad felsoroltakat csak látásból ismerem, nem tudok nyilatkozni a fürdőszobáról és a nyugiról. Nem látok túl sok esélyt arra, hogy találtok helyet július közepétől. Azok közül, akikkel az elmúlt években leveleztem a Renát, a Livarit (ez szerintem kissé hangos lehet a főút miatt), a House Dimitrost, a Lampos House-t és a Villa Vasiliadit tudom elképzelni, hogy még van helyük. Sokan már másfél hónappal ezelőtt is tele voltak! Talán még a falu közepén, az úttól jobbra levőek között van több esély!
Aug. elejétől közepéig a leginkább necces szállást találni! Ha beszélsz angolul, akkor érdemesebb telefonálni, mint mailezni, az öregebbek kevésbé szeretik, és lassabban is reagálnak.
Szerintem Kamena Vourla is sokkal nyüzsgőbb, mint Vourvourou, bár túlzottam nem ismerem, csak egy vacsora és esti séta erejéig jártam ott, az is 14 éve volt.
Úgy tűnik, sínen van az ügy:-)
Köszönöm az autóbérléses ötletet rollo, a férjem el is intézte. Hihetetlen milyen árkülönbségek vannak, és ez az oldalt nem adta ki egyik kereső sem....
Nekünk a legnyugalmasabb ( és legszebb) nyaralásunk Karphatoson, Kyra Panaghián volt. Csodálatos az az öböl, no meg az egész sziget. Nincs olyan hét, hogy ne jusson eszembe, nagyon vissza vágyunk.
Vourvourou is nagyon szép, főleg ha csónakkal kicsit barangol az ember. Idén megpróbáljuk 2 napra legalább kibérelni.
Ár-érték-szépség arányban messze a legjobb Vour...
Mi úgy vagyunk Neos Marmarassal, mint ti Vourvourou-val, kb. hatszor voltunk már ott, de 2007-ben karamboloztunk ott egy kicsit és azóta nem jártunk arra. Van egy sajátos hangulata, nekem igazi görög falunak tűnik, dimbes-dombos, este lehet sétálgatni jókat, de a tengerpart inkább kavicsos-homokos.
Az én gyerekeim lassan kinőnek a homokvár építésből, és belenőnek az esti korzózásba. Én csak azt hiányolom Vourvourouból, hogy nincs egy tengerparti sétány, bazársor, egy szép tér ahol sétálni lehetne esténként. Neos Marmarason a Paradisos Beach környékén gondoltam körülnézni, ha jól tudom az homokos, és hasonló adottságú, mint Vourvourou, és sétatávolságra van a központi résztől.
Ki fogom próbálni kíváncsiságból, hogy télen írok azoknak, akik nem szoktak válaszolni. Akkor még csak nem foglaltak teljesen!
Mindkettő fontos Lenne...
Hát igen, ez így van, ahogy írod, a kertek gyönyörűek meg a házak is szépek, de az út széle szemetes meg nem ismerik a Domestost Szerencsére mindig viszek magammal.
Viszont az történt, hogy eddig három studionak írtam, ebböl kettő vissza is írt, az egyik nagyon tetszik, szerinted?:
http://www.villa-platanorama.gr/index.php/en/
A part miatt nem lesz gond, ott kezdődik a jó szakasz és jobbra teljesen az öböl végéig ( kb 2 km ) jó. Én ugyan jobbnak tartom a falu elején levő részt, de ez is tökéletes, homokos, csak helyenként keskeny, de itt szerintem ez sem lesz gond. Úgy látom a műholdas képen, hogy pont vele szemben van egy út a partra, ott széles a part is. Ha az a mégsem jönne be nektek valamiért, akkor az úton jobbra kell menni kb. 150 métert és ott is lesz egy lejáró. Ott biztosan jó és széles a part, pár éve mi is oda jártunk a Faniból. Ennek a környéknek annyi az előnye a falu elejéhez képest, hogy gyalog elérhető távolságra vannak a boltok ( a nagyobb kb 100 m) és éttermek. Magát az apartmant nem ismerem, de a képek és a hely alapján jó választás. Mivel közel van az úthoz nem lesz túl csendes, de azért Vourvourou főutcája nem egy sztráda...
Én is a csend, a part és a kevés ember miatt szeretek ide járni, pár naponta pedig át tudunk menni a környék nagyobb helyeire esti sétára, de azért nekem tetszene egy széles járda az út mellett, hogy a kis birkáimmal gyalog is el merjek menni vacsorázni, vagy palacsintázni, és egy tér, ahol tudnának játszani, szaladgálni.
Szó se róla, jobb így, hogy a nyüzsiért kell autózni egy kicsit, mintha a nyugalomért kellene minden nap!