Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 19 20 21 ... 60 61 62   >
Üzenet
  Jorgos | #81387 Üzenet | 2008-09-19 21:09:12 |
mamo írta:
Sziasztok!
A párom 50-ik születésnapjára meglepetés "vacsit" tervezek Athénban. A repülõjegyet megvettem, 2009.04.09-04.12-ig leszünk Athénban. Az elõzetes tervek szerint a Hotel Plakában szállnánk meg. ( Syntagma tér környéke, a Mitropoleos és Kapnikareas utca sarkán. )Szeretném megkérdezni, van valakinek tapasztalata, véleménye errõl a hotelrõl, illetve a környékrõl? Ötleteket, javaslatokat szeretnék kérni azzal kapcsolatban is, van olyan étterem a közelben, amely megfizethetõ, és jó hangulatú ünnepi vacsorát rendezhetnék ott?
Köszönöm szépen!

Felhivtam a Plaka szallodat, es azt mondtak hogy aprilisban 145 euro naponta a ket agyas szoba, marciusban pedig 95 euro naponta.
Interneten talaltam 113 euro naponta a ket agyas szobat, marciusban csak 66 euro.
TV, hutogep, legkondi van benne.
Video a szallodarol: https://www.greekhotel.com/video/athens_plaka_hi.wvx

Ez egy harom (3) csillagos atheni szalloda.
Annyiba kerul mint egy öt (5) csillagos budapesti szalloda, mint a Marriott vagy a budapesti Hilton.
  Mamo | #81533 Üzenet | 2008-09-22 06:33:10 |
Kedves Jorgos, AgniTolo, Maggie!
Nagyon köszönöm, hogy segítetek a döntésben! Gondolom, kicsit korainak tûnik a szervezkedésem, de hát nem árt felkészülni a kiadásokra sem, azt is össze kell rakosgatni titokban...( Húúú,mindjárt itt van április...) Azt hiszem, jónak tûnik az elsõ benyomás a szállodával kapcsolatban, és emellett döntök majd. Azért továbbra is minden információt, javaslatot szívesen fogadok! Köszönöm szépen, szép napot kívánok Mindenkinek!
  Mamo | #81628 Üzenet | 2008-09-23 07:02:17 |
Szia Jorgos!
Tegnap hajnalban nem igazán mélyedtem el abban amit írtál, csak örömködtem, hogy ilyen rendes vagy, és telefonon is érdeklõdtél! Aztán rájöttem, hogy nem nagyon értem, hogy az interneten más árat találtál. A szálloda honlapján vagy máshol? Akkor most nem érdemes közvetlenül a szállodában foglalnom? (Mondtam, nem csináltam még sosem ilyet, az angol tudásom sem tökéletes, bocs, ha kicsit nehézkes vagyok!) Az biztos, hogy áprilisban megyünk, 9-én, mit csináljak, ha ez a jóember áprilisi??? ( Ó, jó kis olcsó márciusi árak....) De ártól függetlenül, azért remélem, szerinted is jó választás a szálloda! Köszönöm.

- Jorgos: Az interneten talaltam olcsobbat, 113 eurot naponta: www.hotelscombined.com
  H.apci | #81648 Üzenet | 2008-09-23 11:48:23 | Válasz a #81628. hsz-ra Előzmény #81628
mamo írta:
…Aztán rájöttem, hogy nem nagyon értem, hogy az interneten más árat találtál. A szálloda honlapján vagy máshol? Akkor most nem érdemes közvetlenül a szállodában foglalnom? (Mondtam, nem csináltam még sosem ilyet, az angol tudásom sem tökéletes, bocs, ha kicsit nehézkes vagyok!) Az biztos, hogy áprilisban megyünk, 9-én, mit csináljak, ha ez a jóember áprilisi??? ( Ó, jó kis olcsó márciusi árak....) De ártól függetlenül, azért remélem, szerinted is jó választás a szálloda!...

Légy nagyon körültekintõ, ha ilyet még nem „csináltál”, fõleg, ha az angol sem megy igazán! Azon ne lepõdj meg, hogy különbözõ helyeken ugyanarra a szállodára különbözõ árakat találsz; ez természetes, csak figyelni kell, hogy mik a feltételek (pl. jutalék, nem lehet visszamondani, elõre ki kel fizetni, stb.).

Én nemrég foglaltam szobát közvetlenül Piraeusban 50 Euro/nap/szoba áron. Rengeteget keresgéltem, mire ez mellett döntöttem (garantálták a parkolót, adtak reggelit és engedtek 20 %-ot az árból, s a közelben volt egy metrómegálló). Minden eset más! Azóta voltam is ott; minden olyan volt, ahogy hirdették, nem csalódtam. Ez sem mindig van így…

Athénban óriási a kínálat, de meglehetõsen drágák a szállodák. Miután nem kell parkoló, könnyebb a helyzeted. Ha megelégszel egy szerényebb, de jó (kétcsillagos) belvárosi szállodával, akkor az Omonia tér környékén metróközelben biztosan találsz. Elsõ nekifutásban én egy magyar irodát - Chemoltravel - javasolok, ahol most pl. a Hotel Aristoteles április 9-tõl 4 éjszakára két fõre büféreggelivel 54 014.- HUF, de van más ajánlatuk is. Itt – ismereteim szerint – a teljes összeget ki kell fizetni foglaláskor.

Második nekifutásban (nekem nagyon bevált!) a BOOKING.COM magyarnyelvû szlovák partnerirodája a topdestination.hu a javaslatom, ahol most pl. az Epidavros Hotel április 9-tõl 4 éjszakára két fõre büféreggelivel 188 Euro, de van olcsóbb is. Interneten rendelhetõ; dombornyomott bankkártya kell hozzá, de nem emelnek le semmit a számládról csak ha nem tartod be a szabályokat (nem jelensz meg, késõn mondod vissza, stb.).

Ezek csak példák! Jó keresgélést és persze sok szerencsét! icon_wink.gif icon_razz.gif

Nem tudom, tudod-e, hogy olcsó a metró és a tömegközlekedés Athénban; 50 cent egy másfél óráig érvényes jegy, s 3 Euró a 24 órás, de ezt nem mindig lehet kihasználni, mert a legfontosabb látnivalók többsége gyalog bejárható, vagy kevés utazással.
  H.apci | #81649 Üzenet | 2008-09-23 11:55:48 | Válasz a #81648. hsz-ra Előzmény #81648
kel = kell icon_redface.gif
  Mamo | #81662 Üzenet | 2008-09-23 15:00:39 | Válasz a #81648. hsz-ra Előzmény #81648
Ajaj! Úgy látom, nem is lesz ez olyan egyszerû, mint ahogyan én azt elképzeltem! icon_lol.gif Nagyon jó ötleteket adtál a keresgéléshez! (Tán sikerült elsõre a legdrágábbat kiszúrnom???) Szép apránként átnézem õket, segítségetekkel biztosan megtalálom a legjobbat! A bankkártya dolgot már a múlt héten elkezdtem intézni, mert látom, anélkül nem nagyon megy. 2-3 hét, amíg elkészül, addig még sok mindent találhatok. Köszönöm a tippeket!
  H.apci | #81673 Üzenet | 2008-09-23 16:35:47 | Re:
mamo írta:
Ajaj! Úgy látom, nem is lesz ez olyan egyszerû, mint ahogyan én azt elképzeltem! icon_lol.gif Nagyon jó ötleteket adtál a keresgéléshez!... Szép apránként átnézem õket, segítségetekkel biztosan megtalálom a legjobbat! A bankkártya dolgot már a múlt héten elkezdtem intézni, mert látom, anélkül nem nagyon megy. 2-3 hét, amíg elkészül, addig még sok mindent találhatok...

Nem bonyolult ez, ha belejössz, csak kicsit macerás. icon_wink.gif icon_lol.gif Elég a forintkártya, csak dombornyomott legyen! Ha nem világos valami, vagy kell segítség, írj akár privit; ha tudok, segítek. icon_razz.gif
  Asteri | #81711 Üzenet | 2008-09-23 21:36:33 |
Szia mamo!

Érdeklõdj szerintem a Sia&leo irodánál is, én meg voltam velük elégedve. 2 éve náluk foglaltam apartmant amikor Krétára utaztam. Egy telefont megér!

www.sialeo.hu

1122 Bp. Városmajor u. 1
tel.: 06 1-212-2513
  Mamo | #81752 Üzenet | 2008-09-24 10:16:20 |
Sziasztok!
Köszönöm az újabb ötleteket! A Sia&leo-nál egyenlõre még nem jártam sikerrel, de próbálkozom.
H.apci! Nagyon jó dolgokat találtam az általad javasolt Chemol-nál!! Az már biztos, hogy mindenképpen a Plakán szeretném a szállodát és nem a legolcsóbbat, mert azt is fontosnak tartom, hogy ízléses, szép,tiszta legyen.(Na jó, nem kell Hilton lakosztály... icon_lol.gif ) Most az Amazon is tetszik, olcsóbb, mint a Plaka, de kb.ugyan azt kínálják. Az biztos, szép élményeket szeretnék magunknak, még ha kicsit többe kerül is. Bár azt gondolom, már önmagában az, hogy Görög földön lehetünk, fõleg Athénban, ahol még sosem jártunk, ez már garantálja a jó hangulatot.
Azt pedig külön köszönöm, hogy ismeretlenül is ennyien segítetek! Így már biztosan nem lesz gond!
  AgniTolo | #81754 Üzenet | 2008-09-24 10:41:39 | Válasz a #81752. hsz-ra Előzmény #81752
Erdemes megnezni az octopustravel honlapjat is..
  H.apci | #81761 Üzenet | 2008-09-24 11:22:39 | Válasz a #81752. hsz-ra Előzmény #81752
Van idõ bõven, s ha ilyen igényes vagy, ne kapkodd el! Érdemes alaposan körülnézni elõször akár ártól függetlenül, s aztán megkeresni, hogy a kiválasztott szállodát hol kapod meg a legocsóbban. icon_wink.gif Én nem feltétlenül ragaszkodnék a Plaka városrészhez, inkább a szobából (és nem csak a tetõkertbõl) a szép kilátáshoz az Akropolisra, a metro közelségéhez, ha kicsit távolabb van, no meg persze az amerikai reggeli sem "piskóta". icon_rolleyes.gif icon_razz.gif Rangsorold a szempontjaidat! A BOOKING.COM-nál ha rákattintasz a térkép opcióra, mgjelenik a szálloda, de a többi környezõ is, s az egérrel keresgélhetsz! (A foglalásnál majd az igényeidet - pl. kilátás, tájolás, stb. - pontosan rögzítsd!) Sok sikert! icon_razz.gif
  Maggie | #81832 Üzenet | 2008-09-24 21:08:50 |
Szia mamo!
h.apci rengeteg hasznos és megfontolandó tanáccsal, ötlettel látott el téged, így nem is nagyon tudnék már a dolgokhoz hozzászólni. Annyit azért mondanék, hogy az Omonia és a Victoria tér környéke nem a legtisztább és nem a legbarátságosabb,legcsendesebb környék Athénban ( a bevándorlók-fõként színes bõrûek- erre laknak).Ezért ezen a részen valamivel olcsóbbak a szoba árak mint Athén más részein.
Athén egyébként még mindíg Euróba egyik legbiztonságosabb fõvárosa.
  Mamo | #81854 Üzenet | 2008-09-25 06:48:19 | Válasz a #81832. hsz-ra Előzmény #81832
Nagyon sokat segítenek ezek az információk, köszönöm! Azt gondolom, ennek alapján akkor tényleg a Plakán kell keresgélnem.
Szûkül rendesen a kör icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Sajnos, most csak 2 teljes nap áll majd rendelkezésünkre, mert csütörtök 4-re érkezik a reülõgép, vasárnap pedig 3 körül indul vissza, így szerintem jó lesz, ha a központban leszünk...
( Teljesen be vagyok sózva,pedig csak 4 hete jöttem vissza Rodoszról icon_redface.gif Meg persze már hónapok óta gyûjtögetek,tervezgetek és most még meg sem oszthatom a párommal ezt az izgalmat. Bocs, ha ez off volt! )
  Mamo | #81855 Üzenet | 2008-09-25 06:49:04 | Válasz a #81854. hsz-ra Előzmény #81854
repülõgép
  H.apci | #83121 Üzenet | 2008-10-14 14:14:39 | Plaka
mamo írta:
Sziasztok!
A párom 50-ik születésnapjára meglepetés "vacsit" tervezek Athénban… Ötleteket, javaslatokat szeretnék kérni azzal kapcsolatban is, van olyan étterem a közelben, amely megfizethetõ, és jó hangulatú ünnepi vacsorát rendezhetnék ott?!

mamo írta:
…A meglepetéshez azonban még éttermet is kell találnom, mivel azt tervezem, hogy csak egy meghívót adok át ..... étterembe, egy vacsorára. (Aztán ha nagyon érdeklõdik, rá fog találni az interneten az étteremre, akkor fog kiderülni, hogy Athénban van!)

Ezt így együtt valahogy nem fogtam fel, amikor a bejegyzés született… icon_eek.gif Remélem, nem változott semmi, s azóta talán már a szállást is sikerült megtalálni!? icon_confused.gif

Tetszik a dolog; egy meghívó átadása akárhova… icon_razz.gif De azt nem javaslom, hogy a távolból kötelezd el magad egy taverna mellett. Lehet ez egy kedves blöff is, s aztán majd a helyszínen kiválasztjátok a megfelelőt. icon_wink.gif A blöffhöz itt egy cím: Fisherman’s Taverna. Ha ezt beüti a párod a keresőbe, lesz mit nézegetni; az első helyen jelenik meg a taverna weblapja ( https://www.psaras-taverna.gr/en )! icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 19 20 21 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu