Kedves volt vagy leendő utasaink ....irodánk a Grand Tours fotópályázatot hirdet "a nyaraláson készült legjobb fotó " címmel...a honlapunkon a www.grandtours.hu-ra ! Ügyfélkapun bejelentkezve feltölthetik a legjobb fotójukat / egy email egy fotó/és amelyekre nov 1-dec .20 között lehet szavazni!!! A legjobb 3 kép készítője, egy két személyes busz jegyet+apartmant egy hétre Görög vagy Spanyol útra nyerhet:) mit veszíthettek ? szerintem érdemes megpróbálni ..már így is nagyon sok tehetséges fotóshoz volt szerencsém...de szurkolok mindenkinek várjuk a szép képeket
Üdv:Marcsi
[quote="zsanna81"
Ez a sziget csak kanyarokból meg szerpentinekből áll??
[/quote]
Az útjaira lehet ezt mondani! Nem sok egyenes szakaszt találtunk.
De kiegészíteném....kanyar, szerpentin és csodás öblök!!!!!!!!!!)))
Tegnap "itthon" készítettünk egy isteni vacsit. Vettünk mirelit király rákot, megsütöttük és a boltban kapható piroskás tengeri ételekhez készített szósszal ettük, pitával. Valami isteni étel lett.
Megnyaltuk mind a 40 ujjunkat.)))))))))))))))))
Bátran ajánlom mindenkinek...próbálkozzon saját vacsit készíteni.
Sziasztok!
Hát ma hazajöttünk...
Az árakról és ilyesmikről amint látom már mindent tudtok, úgyhogy csak pár apróságot szeretnék leírni.
Az út kibírható, tényleg, én élveztem:) Főleg ha szeret az ember nézelődni.
A szállás szép, mi a Hermes 6os szobájába voltunk, a földszinten, utcáranéző erkéllyel. Éppen hogy csak egy kicsit de a tengert is lehetett onnan látni. Nem közvetlenül az utcára néz és nem rohangálnak el előtte emberek, tehát hiába utca felöli nagyon nyugodt.
Diákként spórolós nyaralást terveztünk, ez abban nyílvánúlt meg, hogy nem béreltünk semmilyen járművet, hanem az idő nagy részét Skalan töltöttük. Itt is nagyon jól el lehet tölteni egy hetet, unatkozás nélkül. A tenger kellemes, főleg ha azon a kevés nudizón túlsétálva a sziklák közé bemegyünk: nagyon kellemes homokos öblöket lehet ott találni.
Mi túráztunk egyet a hegyekben, elsétáltunk a közeli partok mentén jó messze búvárkodni esténként pedig a várost jártuk, beültünk ide-oda.
A szigeten egyedül Argostolit néztük meg. Na nem mintha nem lett volna kedvünk máshoz, de a grandos túra szigetkörútja zsúfoltnak tűnt a mi pihenni vágyó lustaságunknak (ennek ellenére remek programok vannak benne, tehát hajrá mindenki aki bírja a tempót) Egyszer majd bejárjuk talán egy szigetet, nyugisan mindenütt ellófrálva.
Szóval a grandos Argosztoli túra létszám hiány miatt nem indult, így a helyi Panem tourssal mentünk éjszakai vásárlásra. Busszal vittek és hoztak, angolul kis idegenvezetést tartottak és bőven volt szabad időnk mindenre, ezt fejenként 17euróért.
Hmm mi van még? Minden jó volt, a víz kellemes, a hazafelé út kibírható, azthiszem ennyi. Jó utat minden odaindulónak!
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy valakinek van e tapasztalata az Alexandra apartmanról Lassiban?
Ha minden igaz 25.én megyünk és érdekelne, hogy mennyire felszerelt?
Ha esetleg már levan irva valahova, bocsi, még nemolvastam végig az összes oldalt...
Illetve van valakinek tapasztalata arról, hogy egy 3napos autóbérlés benzinnel együtt mennyire jött ki? szívesen veszem a km adatokat is (mennyit mentetek vele naponta)!
A leghosszabb körutunk Skala-Fiscardo közben partokat, öblöket keresve, nézelődve egy egész napot elvett, és 240 km volt.
Átlag napi 100 km-et megyünk, az 1 000 km-en már túl vagyunk, igaz 11 nap alatt.
Már csak pár nap és itt kell hagynunk ezt a csodás szigetet.((((
Mi két hete jöttünk haza az Alexandrából, kérdezz nyugodtan!
Autóbérlés: mi 6 napra béreltünk, nem a legolcsóbb kategóriát, több mint 500 km-t mentünk, így volt a bérlés 170 euro, a benzin pedig 50 (de többel vittük végül vissza, mint amennyivel elhoztuk).
Milyen volt az apartman?, mert hallottam egy-két véleményt és kicsit elbizonytalanodtam... Mennyire volt felszerelt? Tényleg sok a szúnyog? A tulaj rendes?
Autót a közelben lehet bérelni vagy odébb kell menni?
Köszi a válaszokat, mindent irj le ami eszedbe jut, majd még kérdezek!!
Én is kérdezni szeretnék Tőled az Alexandra apartmanról. Mi jövőhéten mennénk, de még nem foglaltuk le az apartmant, szintén a rossz vélemények miatt. Vinnénk a 3 éves kisfiunkat és éppen ezért én is szeretném tudni, hogy milyen az apartman: tisztaság (szoba, ágynemű, törölközö?), felszereltség, légkondi, szúnyog??? Mennyire van közel a strand(ok), illetve bevásárlási lehetőség? A kertje milyen? Csöndes-e ?köszönöm
Mi a kettes szobában voltunk, így arról tudok nyilatkozni, állítólag a 4. szobától jobbak (itt olvastam), de nálunk azokat már lefoglalta egy nagyobb társaság. Egyébként, ha jól tudom, mi voltunk ott az első turnus (talán ez számíthat a takarítás szempontjából, hogy volt rá bőven idő).
Szóval, ne aggódj, egyáltalán nem olyan rossz. Egyszerű az igaz, de tiszta. Ennek kicsit ellentmondhat, hogy 4 db csótányt fogtunk 1 hét alatt (5* szállodában is előfordulhat), de sok helyet bejárt, tapasztaltabb útitársaink szerint ez az egyik legjobb apartman, azok közül, ahol eddig jártak pl. Görögországon belül is. Én gyűlölöm a csótányokat, de legközelebb is ezt az apartmatman választanám (gondolom most azt kérdezed, miért?)
Nem a főúton van, mint a többi, ezáltal nagyon csendes, de 2 perc alatt eléred a főútat (a szomszédban pl. egy üres telek van, bár arra néha hoztak sittet), minket semmi sem zavart az alvásban. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy nagyon csendes utastársaink voltak.
2-3x takarítottak, 1x ágyneműt cseréltek. Mi főzni nem nagyon főztünk, de volt minden, ami nekünk kellett (tányérok, poharak, evőeszközök, 2 edény).
Szúnyog, na az rengeteg volt. Ha elfogadsz 1 jótanácsot, ne ott vegyetek riasztót, még itthonról vigyétek (konnektorba dughatót). Nekünk az első éjszaka sikerült 2-3 órát aludni miattuk. Csípni nem csípnek annyira, mint most az itthoniak, de nagyon hangosak.
A tulajjal nem sokat találkoztunk, de az nem volt túl biztató. Angolul nem nagyon tud, és mikor 3. nap kértük a klímát, ott helyben kifizettette velünk a köv. 5 napra a 25 eurót, de ebből csak 2-2.5 napot használtuk, mert esett az eső. Hát kössz...
Kocsit mi az ETAM-nál béreltünk, ahogy már írtam itt korábban. Lassi főútján min. 5-6 kölcsönző van.
Húh, kicsit sok lehet, bocsánat a többiektől, de kérdezz még nyugodtan.
Veletek fog aludni, mert nem tudom, hány ágyasba mentek, mi két ágyasban voltunk, de ott tuti nem fért volna el egy pótágy? Bár ahogy írtam a 4.-től felfelé számozott szobák állítólag jobbak, nagyobbak (talán ott nem egy légtér a konyha és a szoba).
Én tisztának találtam a csótányokat leszámítva.
Ágynemű…annak nem nevezném: a takaró is csak 1-1 lepedő volt, bár a szekrényben volt 2 pokróc. A strandok nagyon közel voltak (a közelben, kb. 2-5 perc sétán belül legalább 4 strand van), de ezeket csak futólag néztük meg, mert mi autót béreltünk…az igazán szép strandok azzal érhetők el.
Lassi tele van supermarketekkel, de bevásárolni érdemes elmenni a Lidl-be (csak autóval lehet, mert gyalog messze van). Ha csak friss kenyér, gyümölcs kellett, akkor mentünk a supermarketekbe (ők hívják így). Csendesnek nagyon csendes, a kertjét nem nagyon használtuk, csak autóbeállásra, de szép volt, tele leanderekkel, a házak mögött pedig van füves terület, ahol napozóágyak is vannak.
Ja, és a wc mindenhol rossz, folyik, a többi apartmanházban is panaszkodtak!
Remélem, mindenre válaszoltam, vagy megtalálod az előző hozzászólásban.
Hangsúlyozom, valószínűleg újra ezt a szállást választanám, mert nekem a csend mindennél többet ér (olyan helyen lakom, ahol nem nagyon van benne részem).
Sziasztok!
Nagyon jó időnk van Skalan és lesz is egész hónapban..28 fok árnyékban .......25-26 fokos a víz és a forró nyári napokat a langyos szél hűti kellemessé mindenki már csoki barna:)
üdv:) Marcsi