Szia Messinia.
Itthon elég sokat járok különböző tavakra, de Thassosra nem vittem semmilyen felszerelést, de azért megnéztem a horgászokat. Ezt a 9-napot csak kettesben pihenéssel szerettem volna tölteni. A kikötőnél voltak akik egész komoly szereléssel mentek ki éjszakára.
Ne haragudj, de csak most láttam, hogy kérdeztél tőlem, most is csak véletlenül keveredtem vissza.
Igen neki indulunk a kicsivel az útnak, csak sajnos nem Thasosra, mert oda már nincs hely a buszon. Úgy néz ki, hogy 13.án indulnánk Sartira, csak még nem döntöttük el, mert nem tududnk dönteni. Sartiról semmi infónk nincs, Thassost meg már úgy ahogy ismerjük. Most lett volna a 3. utunk ide, de sajna ez nem jött össze. Ti mikor mentek és hova?
Tényleg ne haragudj, hogy nem reagáltam, de valahogy szétszórt voltam és elkerülte a figyelmemet és csak a Kszifiasz válaszára reagáltam.
Szia Kszifiasz!
Ti horgásztatok is ott?
Én is mondtam a páromnak, ha esetleg gondolja vigyünk horgászcuccot, de ő most inkább kihagyná - pedig imádja. Pihenni szeretne, úgyhogy szerintem még a szomszéd utcába is autóval fogunk menni.
Szia Dei.
Szerintem feeder botot vigyél, ha lehet abból is csak egy kissebbet. Max 3 méterest. Potámia bal oldalán a sziklánál voltak srácok akik úszóztak. Szó szerint csak belógatta a hal szája elé a szereléket. A másik végén a kikötőnél fenekező módszert is láttam, max 20 grammos ólommal. A fenekezőt majdnem függőlegesen álitsd fel. A legjobb csali, ha meg tudod oldani a szállitását a fagyasztott csonti. Bár el kell mondanom, hogy elég kis halakat lehet fogni. Úgy 10-20 cm-es halak vannak csak partközelben. Ha a csontit nem tudod hűtőládába elvinni, akkor keresel egy sziklát a parton, amin vannak félhátu kagylók. Óvatosan leszeded a kőről, kiskéssel kikanalazod a kagylót, és már mehet is a horogra. Azt ugye tudod, hogy a tengeri horgászatra nem jó a hagyományos monofil zsinór, De egy jó horgászboltban lehet kapni sós vizre valót. Nem drágább mint a monofil. Ja és max 16-os legyen. Elég hosszu lett, de remélem tudtam segiteni.
Köszönöm az eddigi válaszokat eszembe jutott még egy kérdés! Szeretnénk horgászni, szerintetek milyen felszereléssel, csalival készüljünk? Egyébként Potámiában érdemes? Milyenek a tapasztalatok?
Köszönöm Zsuzsa, sejtettem, hogy valaminek az alapjai ezek, csak annyira tökéletes az a labirintus alap, hogy el nem tudtam képzelni mi lehetett az régen.
Beirom a megnézendők listájára ezt is!
Amit leirtál az a hely Metalica egy régi vaskohó romjai látható s a leirt "labirintus" és más kő kirakások, fent kell hagyni a kocsit és gyalog lemenni a partra nagyon érdekes és szép! Feltétlen megnézendő!
Igazad van Kristi én autós útban gondolkodtam. Akkor viszont kerülni kell. Szerintem motorral kevesen vállalják ezt be. Mi mentünk volna, ha nem a szüleimmel vagyunk. Egy másik alkalommal benne lehet a pakliban.
Ha a márványpart a cél, felesleges ekkorát kerülni.A hegyen át is elérhető az a partrész mondjuk ez csak motorral,és olyannak ajánlom aki azért nem most vezet először motort
Az egész szigeten iható a víz, nem kell aggódnotok emiatt.
Csak a Makryammosi strand fizetős. Elmentek majd a bejárata mellett a Márványpartra menet. A kapuja mellett kell a jobbra felfelé vezető földútra térni. Innen még kb. 6 km. De ki lesz írva hogy: Marble Beach
Melus 16 , köszönöm a képeket csodásak!!! Mi is ebben az apartmanban szállunk meg jövő héten, a képeid segítségével összeállt a kép ami bennem kétséges volt! Annyit kérdeznék: Tényleg Iható a víz? Az apartmantól kb. hány kilométerre van a márványpart?S oda van belépő,fizetős strand?
Köszi előre is válaszod!