Júni végén, még a pontos napot nem tudom. És nem is ott kezdünk, hanem talán Pargán és majd onnan megyünk. Nem foglalunk szállást, de leginkább Agios Nikitast szeretném, meglátjuk.
Nekünk is nagyon tetszenek! Ti akkor már voltatok, mi most megyünk először. Milos lesz nekünk a legközelebbi nagy strand, ha sikerül Agios Nikitas, de persze a többit is végignézzük majd szép sorban
Süni | #131490 | 2010-04-18 21:09:15 | Válasz a #131487. hsz-ra
Igen, már négyszer voltunk Lefkadán. Tudom, hogy Nidri nem sok embernek jön be, de nekünk szállásilag a legjobb hely. Nem vagyunk ugyan fiatalok, de azért este szeretjük a nyüzsis helyet, fürödni pedig úgyis minden nap más partra megyünk. Kocsival ez nem távolság.
Mi meg a csak nagyon kicsit nyüzsiset szeretjük Magyarul, lehessen kajálni néhány helyen, legyen hangulat, de ne jöjjön nekem senki az utcán, ha este sétálni megyünk és ne hagyjuk el a kölkeket a tömegben És tudjunk aludni, leginkább ők.
Tudom, hogy kocsival nem távolság semmi, de azért a másik érv az volt, hogy a gyerekek miatt legyen a közelben is strand, ha csak úgy le akarunk ugrani, vagy fel kell menni ezért azért vagy amazért a szállásra, és ennek a városkának pici, de szép strandja van.
Süni | #131496 | 2010-04-18 21:52:58 | Válasz a #131493. hsz-ra
Megértelek, teljesen más a helyzet gyerekekkel. Nálunk már csak felnőtt "gyerekek" vannak. Végül is nem rossz választás Nikitas, biztosan tetszeni fog.
Végülis nem tudhatjuk, mert bár az internet alapján már itthonról nagyon sok minden kiderül, de a végleges az mindig csak ott dől el, amikor az ember a saját szemével látja és támad egy érzése, ami remélem, pozitív lesz . Ha nem, akkor továbbmegyünk. Jártatok Agios Nikitasban? Mi volt a benyomásotok?
Süni | #131522 | 2010-04-19 11:02:05 | Válasz a #131497. hsz-ra
Végül is az az előnye ha nem foglaltok szállást, ahogy írtad, ha nem jön be a hely, tovább mentek más településre. Nikitas partja nem rossz, de van sokkal jobb is, ez csak az én véleményem. Amikor mi voltunk, nagyon sokan voltak.
Gyönyörü helyek vannak, de nekem a legkedvesebb Agiofili. Utána jön Kathisma, Egremni, de szivesen strandolunk Perigiali partján is, ami nem sok embernek tetszik. Ide akkor szoktunk menni, ha nem akarunk autókázni, ez a szállásunkhoz 1,5 km-re van, és nekem mindíg itt volt a legmelegebb a víz,szép, rendezett a part.
Porto-Katsiki is nagyon tetszik, az egyik leglátványosabb, de csak délelőtt tudtunk egy kicsit úszkálni, már délután a hullámok miatt nem.
A világító toronyhoz ha időtök engedi menjetek el, fantasztikus az út végig.
Vasziliki sem lenne rossz, lehet rossz időben voltunk, de nagyon hideg volt a víz, még július elején is, pedig jól bírom a hideget.
Meganissi pedig gyönyörü, fantasztikusan szép öblökkel, szinte emberekkel alig találkoztunk, azok is görögök voltak és nagyon barátságosak.
szirom! Sünivel egyetértve Ag. Nikitas a mi ottjártunkkor is zsúfolt volt, de nekem nagyon tetszett a település és az öböl is. És átsétálva ott van a hegyen Milos, ami mindennek mondható, de zsúfoltnak nem (akkor legalábbis).De jóval nyugisabb hely, mint Nidri.
És (szintén egyetértve Sünivel) Aghiofili valóban fantasztikus!
Egyelőre úgy tűnik, hogy öten utazunk. Bízom benne, hogy találunk egy 5 fős apartmant vagy két kisebbet. Én mindig a booking.com-on szoktam szállást foglalni, bárhova is utazok, de lefkadai szállás valamiért nincs túl sok. Tavaly nagyon jó szállásokat találtam a booking.com-on keresztül Santorinire, Naxosra és Parosra is, de idén nem tudok előre foglalni. Előtte megyünk pár napra Montenegróba és egy kis időre Albániába is, nem tudom, hogy mikorra érünk oda, ezért nem merek előre foglalni, inkább bevállalom a helyszíni szálláskeresést.
Süni, nagyon szépen köszi a képeket, tényleg fantasztikus, csak már látnám
Akka, bár mi nem akarunk foglalni, én azért nézelődtem és találtam is ezt-azt. Támpontnak ezek jók lehetnek. Például itt sok van és árakat is lehet látni: