Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 195 196 197 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Mamin | #144323 Üzenet | 2010-07-15 22:07:04 | Válasz a #144314. hsz-ra
Rendben, akkor néhány élmény :

A legjobban tetsző part talán Antisamos ami Samiból közelíthető meg legegyszerűbben. Hófehér kavicsok, döbbenetes kékárnyalatok, sok hal. Sajnos sok olasz is, de azért a kiépített részen túlsétálva lehet csöndességet, sőt néha árnyékot is lelni. Ide kétszer is visszamentünk. Csakúgy, mint a ezerszines kavicsú partra, ami vetekszik Antisamossal.
Skala után, Poros felé hajtva könnyen felfedezni a vízbe szórt "vékony nyakas" sziklákat. Bár teljesen jól megközelthető partrész, az elején sekély vízzel, szinte senki sem látogatja. Szép csíkos halakat láttunk itt. Óriási pillangók repkedtek néha körülöttünk, egyikük a kezemet választotta itatónak:) Fürödtünk még Fiskardó "alatt "FOKI BAY nevű strandon, szerettük, mert sok sok fa van a partján, kétoldalt zöldellő hegyek ölelik, nem túlzsúfolt. Fehér köves és gyorsan mélyül. Embilisi Fiskardo felett van, innen hamar továbbálltunk, mert viszonylag üres volt a víz, kívül azonban sok volt az "élőlény" :) De ez biztosan nincs mindig így, mert sokan a legszebb partnak tartották, s ez sem lehet véletlen. Ebből is látszik, mindenkinek más a benyomása egy helyről és ezt nagyon sok minden befolyásolhatja.
Assos meghökkentő kis falu, sok kacskaringóval közelíthető meg, s kellemes a fürdés a virágokkal körberohant házak tövében.
A hegyekben autózva több falu őrzi az időtlenséget, de a nagyobb városokban sajnos "mindentvisz" a turizmus. Ettől eltekintve bájos település a filmről is elhíresült Sami. Argostoli számunkra az óriás teknős miatt lett felejthetetlen, általában reggel 9-10 között úszkál a halászhajók között, potya haldarabokra vadászva.
A hajókíránduláson üvegfenekű hajóval utaztunk, de végül a delfinkíséret lett a legnagyobb látványosság. Bár a vörös Xi beach lett volna az egyik uticél, a szél másfelé sodort minket, így egy lakatlan szigeten fotózhattam a tetőtől talpig iszapban ácsorgó nem is kicsit vicces angol hölgyeket és urakat, míg néhányan viziröplabdáztak, az igazán görögös, nagyszakállú, pocakos kapitány jóvoltából.
Ezen a szigeten nagyon szeretik a kenyeret a halak. Parttól függetlenül érdemes megpróbálkozni az etetésükkel, már aki szereti a körülötte halpikkelytől csillámló víz látványát, vagy néha az érdes csípést egy-egy mohó falatnál.
Apartmanunkban jó szolgálatot tett az itthonról vitt ragasztható szúnyogháló, így nyitva volt egész éjjel az ablak, és egyáltalán nem használtunk légkondit. Szintén jó ötlet a napernyő vásárlás, (Vagelati, 5 euró), bárhol beszúrható. végül ott hagytuk.
Hirtelen még eszembe jut a Melissani barlang, varázsos élmény, kár, hogy hamar vége. Ha nem lenne olyan borsos ára (7 euró) , akár fél napig is csónakáztam volna hűvösében.
Miután öt és fél éves gyerkőcünkkel utaztunk, nem láttunk mindent, amit lehetett volna, más volt a tempónk. De jó volt így is. Egy hét úgysem elég a sziget igazi felfedezésére. Talán még kettő sem.
Üdv,
Mamin
  Casmir | #144327 Üzenet | 2010-07-15 22:19:29 | Válasz a #144323. hsz-ra Előzmény #144323
icon_smile.gif
Bizony kettő sem!icon_sad.gif

Köszi, hogy összefoglaltad, most kicsit veled utaztam. Bár az előző 3 órámat is agyban a szigeten töltöttem, mert a képeket már végre feltöltöttem, de még címkézni kell.
Nem tudom mikor fogok a végére jutni...2 hét alatt rengeteg képet készítettem....szelektálva is sok maradt, de hogy fogyasztható legyen, még jobban szűrnöm kell...már látom!icon_smile.gif icon_sad.gif

Sok-sok szín, sok-sok növény.....rengeteg élmény, ez lett ez a sziget nekünk!icon_smile.gif))))
  Kónyu | #144350 Üzenet | 2010-07-16 06:58:24 | Válasz a #144323. hsz-ra Előzmény #144323
Látod, mamin!
Már most kiderült számomra, hogy vissza kell egyszer menni, amihez Te is adtál tippeket icon_smile.gif
Fotók??
  Atosz | #144356 Üzenet | 2010-07-16 08:04:59 |
A minimum az egyszer,én ha tehetném még többször, pedig rengeteg helyen voltunk és még mindig az érzetem,hogy sok az a hely amiről lemaradtunk.Egyfajta hiányérzet.Rengeteg a fotó,de ehhez még volna egy pár hely amit még érdemes volna szépsége miatt a többihez tenni... icon_confused.gif
Ahogy elnéztem amár visszaérkezettek írásait, nem csalatkoztak Kefalónia szépségében. Ez egy jó dolog.
  Sarti | #144358 Üzenet | 2010-07-16 08:37:27 | Válasz a #144193. hsz-ra Előzmény #144193
Várjuk Marcsi tapasztalatait a zaki-i felderítő útjáról. Szerintem odáig lesz a gyönyörűségtől, és remélhetőleg ez az útvonal is bekerül a fakultatív repertoárba. Ehhez már csak Navajjio is elég-azt én is láttam, lentről is fentről is. icon_cool.gif
  Atosz | #144368 Üzenet | 2010-07-16 09:02:44 | Re:
sarti írta:
Várjuk Marcsi tapasztalatait a zaki-i felderítő útjáról. Szerintem odáig lesz a gyönyörűségtől, és remélhetőleg ez az útvonal is bekerül a fakultatív repertoárba. Ehhez már csak Navajjio is elég-azt én is láttam, lentről is fentről is. icon_cool.gif

Ez most melyik topik?
Ha én Kefára mennék nem tudna egy zantei fakultatív lekötni,mert még Ithaka az igen,mert szinte tartozéka Kefalóniának.
Igaz ez abból is adódhat,hogy Zantét már bejártam és az a két hét elég is volt.
Egy fakultatív kapkodós tempója meg szerintem nem kóser.
Ki, hogy van vele... icon_rolleyes.gif
  Casmir | #144369 Üzenet | 2010-07-16 09:07:58 | Válasz a #144368. hsz-ra Előzmény #144368
Mindenki másként van ezzel!icon_smile.gif))
Én Lefkadáról voltam fakultatívon Ithakán....most nem vágytam vissza, de nem voltam önző. Zakynthos meg nem volt még, így saját szervezésben, angolokkal nem akartam menni. Én is örültem volna egy ilyen fakultatívnak!! icon_smile.gif

Egyébként meg Zakynthosra a fakultatív szerintem nem rohanós....ugyanaz mint Ithaka, csak nem város nézés, ebéd van benne, hanem a két legfontosabb (tengeri) nevezetessége. Szemet gyönyörködtető! icon_smile.gif
  Zsebkuty | #144380 Üzenet | 2010-07-16 10:11:01 |
Sziasztok!
Köszi a tippeket kagylóéhségem fedezésére!icon_smile.gif
  Casmir | #144396 Üzenet | 2010-07-16 12:31:00 |
Mit találtam!???? icon_eek.gif

5 legszebb görög part

Ezek nem voltak még Görögországban, de Kefalonián biztos nem!!!!!!!!!!!!!!
Kiverte nálam a biztosítékot.....Sarakiniko (Elafonisos sziget) beach-t, hogy lehet a legszebb partokhoz sorolni!?
Érdekesnek, érdekes,ritka, egyedi....de legszebb!???????????? icon_eek.gif icon_rolleyes.gif
  Kónyu | #144409 Üzenet | 2010-07-16 13:56:10 | Válasz a #144396. hsz-ra Előzmény #144396
Ízlések és pofonok - de azért a Sarakiniko-t én is az első 5-be sorolnám!
De kérdezzünk meg egy szemtanút, pl. Babar pajtást! Hátha hozzászól a kérdéshez.
  Verka | #144441 Üzenet | 2010-07-16 16:45:44 | Válasz a #144396. hsz-ra Előzmény #144396
Hát aki ezt az összeállítást csinálta, az tényleg nem járt ezeken a helyeken, de nem azért, mert az ízlése megkérdőjelezhető, hanem azért, mert a Sarakiniko, ahogy a videón is látszik, Miloson van és nem pedig Elafonissoson... icon_razz.gif

Kb. ennyire érdemes komolyan venni az ilyen listákat icon_wink.gif

Amúgy az elafonissosi Simos szerintem megérdemli a legjobb strandok közé való besorolást, csak az ebben a listában éppen nem látható... icon_wink.gif
  Casmir | #144446 Üzenet | 2010-07-16 17:32:04 | Képeim
Aki kíváncsi a képeimre: icon_smile.gif

Kefalonián készült

(igaz, még törölgetek belőle, de már fenn van)
  Mamin | #144474 Üzenet | 2010-07-16 23:26:06 | Válasz a #144350. hsz-ra Előzmény #144350
Ez meglep KÓNYU, hogy én tudtam tippeket adni neked, úgy vettem észre, igen alaposan felderítitek a nyaralásaitok színhelyét. De örülök, ha így van :)
Tavernáról még nem írtam: Lassi vége felé a Makrys Gyalos strand után van a ZORBAS vendéglő. Két fiatal görög fickó és egy nagyon szuggesztív görög lány ad táncos műsort bizonyos napokon, többször egy héten. Bár nem spontán megmozdulás, (mint Thassoson volt a görög család tánca) de azért kedves emberek és jó hangulatot teremtenek.
Amolyan "görög halászok tánca" szerű műsor, csak a legvégén van össznépi vonatozás, de ez elöl elszöktünk.
Azonban hihetetlenül finom a két személyes hal-tál, 25 euróért.

Fotók lesznek, ígérni pontosat nem tudok, mert szeretem betartani...de hamarosan.

Ámbár KÓNYU és KRISTI képei után nem valószínű, hogy újat, pláne szebbet tudok mutatni. :)

Üdv,
Mamin
  Babar | #144498 Üzenet | 2010-07-17 12:29:18 | Válasz a #144409. hsz-ra Előzmény #144409
Sziasztok!

Valóban, valaki ezeket a videokat jól összekavarta!
Én nem nyilatkozom a kérdésről addig, míg minden szigetet és zegzugot nem láttam Görögországban. Kb. 15-20 év múlva térjünk vissza erre a kérdésre. Egyébként Elafonissoson is van egy Sarakinikó beach, de ami a video állóképén látható, az Miloson van. Milosnak pedig nem Sarakinikó a legszebb strandja. (szerintem)

Üdv: Babar
  Zsebkuty | #144511 Üzenet | 2010-07-17 14:18:02 | Válasz a #144446. hsz-ra Előzmény #144446
icon_lol.gif Kedves Casmir!
Csendes szemlélője vagyok ennek a topicnak,de nagyon tetszik Kefalonia,igy mindegyikőtök képeit megnéztem,de a te albumod aztán mindent visz!!!Olyan partokat is lefotóztál,amelyekről még nem is hallottam,külön köszönet a Svoronata-i Lassi-s képekért!!!
Köszi mégegyszer az élményt!Ne törölj belőlük,ebből a szigetből semmi nem elég!!! icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 195 196 197 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu