Köszönöm a tanácsokat
On: 24 óra buszozás annyira nem rossz, tavaly hatodszorra mentünk így. Sajnos egyetemista ösztöndíjam ennél drágább utazást nem bír ki:-( Mondjuk egyszer 28 órát buszoztunk, ha jól emlékszem pont Sartira. Vicces volt, mert mikor mentünk a félsziget oldalán a sofőr beszólt a rádióba, hogy gikszer van, mert Sartihoz balra kéne a tengernek lennie, nekünk meg jobbra volt. Ráadásul valami EU-s találkozó volt akkor arra, így vissza Thessalonikibe, és onnan vissza Sarti...
Amúgy vissza az elmagyarosodásra, elég durvának tartom a magyar nyelvű étlapot, a magyar pincért. Több mint 1000 km-t utazom, és valahogy nem erre vágyom. Elég lenne szerintem az angol.
Szia Macska! Nagyon jók a képeid!
Két kérdésem lenne ezek kapcsán:
1. Hol van az a Sykia, a négy öblével?
2. Hogyan fogtátok a polipot és hogyan készítetted elő?
Köszi előre is!
Hosszú tépelődés után úgy döntöttünk Sartira utazunk jövő héten pénteken busszal. A Makedon apartmanban fogunk megszállni. Hallott valaki róla esetleg valami infót?
Sziasztok! Vasárnap érkeztünk haza nagyon jó sikerült a nyaralás. A Walter travelnek elismerésem a szervezésért a söfőröknek az útért! 500km motoroztun 6nap alatt./ Napi 10euroért béreltük Sassotól. /Szinte az összes eérhető őblöket bejártuk. Fantasztikus volt minden tulzás nélkül. Átmentünk a hegyi úton Toroninál kötöttünk ki az nagyon klassz volt. Négy polippal többféle hallal tértünk haza ithon lessz a nagy vacsora. Ha valakinek kérdése van szivessen segítek.
Szia Macska! Nagyon jók a képeid!
Két kérdésem lenne ezek kapcsán:
1. Hol van az a Sykia, a négy öblével?
2. Hogyan fogtátok a polipot és hogyan készítetted elő?
Köszi előre is!
Sykia az Marmaras felé van Sartitól kb. 10km-re. Ez falu nem a tengerparton van de van egy tengerparti része ami a Sykia beach. Mielött odaérsz a homokos részre jobbra megy egy kacskaringós út a parton fel a dombra, na arra van a 4 öböl.... A polipokat szigonypuskával fogtam, több hal társaságában (amit a ház macskája evett meg).
Nagyon egyszerű az elkészítése:
Csak a "combjait" szoktam megcsinálni. Főzöm 1 órát fűszerezve majd lekaparom a bőrét és megsütöm olivaolajban. Ennyi. Ami nagyon fontos, hogy miután kifogtad a sziklához kell csapkodni még a tengerparton nagyon-nagyon sokszor (50-60 X)és erősen, ettől puhul fel a húsa!
Remélem segíthettem.
Sziasztok! Vasárnap érkeztünk haza nagyon jó sikerült a nyaralás. A Walter travelnek elismerésem a szervezésért a söfőröknek az útért! 500km motoroztun 6nap alatt./ Napi 10euroért béreltük Sassotól. /Szinte az összes eérhető őblöket bejártuk. Fantasztikus volt minden tulzás nélkül. Átmentünk a hegyi úton Toroninál kötöttünk ki az nagyon klassz volt. Négy polippal többféle hallal tértünk haza ithon lessz a nagy vacsora. Ha valakinek kérdése van szivessen segítek.
Szia ericsike69 üdv ujra itthon remélem minden szép és jó volt én is walter travellel megyek csak kicsit késöbb, első kérdésem melyik éttermet ajánlod,marketek közül szerinted melyik volt az olcsobb gyrost hol érdemes enni,ezek szerint walterék teljessen ok milyen busszal utaztatok az ami a honlapjukon van vagy esetleg másikkal de ha van képed róla ted fel légyszives elöre is köszi de még kérdeznék
Szia Meli!
Szerintem jól döntöttél, hogy Sartit választottad. A partja nagyaon szép, szerintem sokkal szebb mint Stavrosé. Erre sok a látnivaló. Nagyobb a program-választék is.
Szia Meli!
Szerintem jól döntöttél, hogy Sartit választottad. A partja nagyaon szép, szerintem sokkal szebb mint Stavrosé. Erre sok a látnivaló. Nagyobb a program-választék is.
Sarti sokkal de sokkal szebb a partja mint Stavrosé sőt az egész félsziget is gyönyörü
Megnéztem Macska képeit, és valóban gyönyörű hely! Találtam közben egy oldalt, ahol részletesen leírja egy ottjárt emberke a Makedon apartmant, szerinte szép tiszta és jól fel van szerelve edényzetekben, nekem ennyi a lényeg! Úgy is csak aludni járunk odam, alig várjuk, hogy felfedezzük a szép partszakaszokat!
Annak örülök, hogy megtudtam, hol van a Sykia nevű rész, de a többi: Kalamitsi beach, Porto Koufu merre található?
Teljesen lázba jöttünk! Már csak másfél hét!
Szia Meli21! Mind a két part Neos Marmaras félé található! Ajánlanék egy gyönyörű utat ami Toroni után hegyi úton található amin csodás partokra jutsz el ez egy fenyves hegyi út. Egész Marmaraszig vezet a főúttal párhuzamos csak a parton megy végig.
Mi Sassosnál kajáltunk két euro volt a gyros van főtéren 1,70-ért de a Sassonál nagyobb és finomabb volt. Van egy nagy szupermárkett nagy sárga épület ott a legolcsóbb az élelmiszer. A Walterékkal tényleg minden rendben volt minden tulzás nélkül. Igen azzal a busszal mentük ami a honlapon van. Az út is nagyon jól sikerült. Nyugodtan kérdezz!