Ha ténylegesen be akarod járni Krétát,hát ahhoz valóban úgy rendesen legalább 4x2hét kell.
Mi 2x2hetet voltunk eddig Krétán,de lényegében csak a keleti részt jártuk be
északtól délig,pedig hassüttetéssel nem nagyon foglalkoztunk.De a keletet
bejártuk rendesen. Kréta az nagyfalat...
Sziasztok!
Végre sikerült képet feltöltenem és egy nekem csodaszép részt szeretnék
veletek megosztani. Matala sokszor fényképezett oldala és a másik oldal.
Ezt Dél-Krétáról sem hagytuk ki, mert csodaszép
én azt hiszem, hogy "mindent" nem is szeretnék látni, megelégszem azzal, hogy a legszebb helyeket felkeressük - így talán elég lesz az összesen pár hét is. Nem hiszem, hogy a "mennyiség" a fontos, meg hogy a sziget minden porcikája fel legyen térképezve, inkább az, hogy mindenki amolyan "neki való" helyekre látogasson v. olyanokat fedezzen fel.
Chrissi szigetén nem voltatok véletlenül...? Olvastam a neten, hogy van, akinek nagyon tetszett, van aki szerint pedig nem olyan nagy szám, ráadásul sokaknak elmegy a kedvük az oda igyekvõ hajók láttán.
Tavaly a társaságunkból átment Chissire egy fiatal pár és nem voltak elájulva tõle. (Ismerõsök és én hiszek Nekik). Mi többek között ezért nem mentünk és én nem szeretek egész nap egy helyben lenni, és innen nem tudsz elmenni csak akkor, ha mennek a hajók. Ezt vedd azért figyelembe!!!!
Teljesen egyetértünk! Én is csak azt nézem meg mindíg ami felkeltette az érdeklõdésemet, de ebbõl Krétán nagyon sok van! Nem tudom, hogy olvastad-e "Az álmok szigete Kréta" címû könyvet Tõzsér Jánostól. Na abban olyan sok látnivaló van leírva szép képekkel illusztrálva, hogy bizony azokat végigjárni nem kevés idõ, és mint mondtam én bizony útálok rohanni, mert akkor semmi nem marad meg a buta agyamban és "szõke nõ" leszek (egyébként természetes szõke vagyok)!
Ahogy tudom Kalyves az Ny-Kréta közepére annak is az északi részére esik közel a Szamaria-szurdokhoz.Mi nem hagytuk el Krétát egyszersem,a közeli szigeteken egyikensem voltunk,de nem is akartunk
kihajózni.Nektek jó alkalmatok lesz egy "kis" sétára a szúrdokban,azt ne hagyjátok ki.Ha egyszer nyugatra mennék ezt a kirándulás megcsinálnánk. Keletrõl nagyon messze volt.
Chrissi szigetén nem voltatok véletlenül...? Olvastam a neten, hogy van, akinek nagyon tetszett, van aki szerint pedig nem olyan nagy szám, ráadásul sokaknak elmegy a kedvük az oda igyekvõ hajók láttán.
pedig pont a Samariát akarom kihagyni, sztem 36 fokban döglesztõ progi lehet... És ki kellene hagyni miatta más dolgokat, amikre nagyon-nagyon kíváncsi vagyok! Egyébként csak az elsõ héten lesz Kalives a szállásunk, utána átköltözünk Ierapetra közelébe egy másik faluba (Koutsounari).