Félreértettem a soraidat, és nem akartam – szerintem a többiek sem – beléd kötni. Ne veszekedjünk, nem érdemes. Bármely görög szigten találunk olyan helyet, ami nekünk nagyon, másoknak meg egyáltalán nem tetszik.
Abban igazad van, hogy Moraitika nagyjából egy főutcából áll és sok látnivaló nincs a környéken. Korfun – minthogy már voltam ott – valóban vannak sokkal szebb helyek. Nem kell bizonygatni az igazadat, és senkinek sem kell, ez a fórum tapasztalcserére jött létre. Ha neked nem tetszett, legfeljebb nem mész oda többet, igaz?
Kucónak igazat adok, először a part kicsit kavicsos, néhány méter után pedig tényleg homokos volt és a víz áttetszően tiszta. És lehet, hogy nekem Tomasos-szal ellentétben szerencsém volt, de tényleg nem volt sem csikk, jégkrémes doboz, stb.
Sziasztok!
Mi tavaly voltunk Moraitikán, s nagyon jól éreztük magunkat. Az ófaluhoz laktunk közel, a templom vonalában. A tengerpart az apartmantól kb.3 percre volt, s nem volt különösebben koszos. Reggelente a napozóágy kiadó srác összeszedte a nagyobb szemetet, a csikkeknek adott hamutartót. A strandolókon múlott, mennyire szemetelik össze a partot.
Rengeteg vendéglő van Moraitikán, de mi az ófalu szerintünk legszebb tavernájába, a Village tavernába jártunk. Ez a templom felett van, s a tulajdonos Kosztas felesége a szakács. Először étlapról rendeltünk, de később már Kosztasz izlésére hagyatkoztunk, s nem bántuk meg. Aki arra jár,látogassa meg, kóstolja meg Vasziliku főztjét. (Lehet, hogy ajándék palacsinta is lesz) A Village taverna este 6-tól van nyitva, s talán a legvirágosabb taverna a faluban.
Különben érdemes sétálni az ófaluban, igaz, egy kicsit meredek a hegyoldal, de megéri. Gyönyörű a kilátás a hegyről.
Szerintem mindenki fel tudja találni magát Moraitikán. Apropó: a strandról egy öreg hajós, Jorgos is szervezett kis hajójával utat Kerkiráig és vissza, máskor pedig Kavos felé. Ő is korlátlan bor- és ouzó és ásványvíz fogyasztást ígért és adott 20 eur/fő áron (csak nem volt hűtött egyik sem)
mi is Unitravellel voltunk július elején Sidariban. Fakultatív kirándulások:
1. buszos szigettúra:
-Korfu város ez csak kb egy fél óra, arra elég, hogy eldöntsed ide vissza kell jönnöd egyénileg hogy mászkálhass az utcákban, felmássz az erőd tetejére stb
-Sissy kastély tényleg szép és legalább az idegenvezető mond egy két dolgot ezért érdemes szervezetten meglátogatni
-Koum quat lepárló, ez az igazi üzleti fogás, levetítenek egy 10 perces filmet majd mehetsz vásárolni, az idegenvezető elmondja hogy csak is itt sehol máshol lehet ez eredetit megvásárolni, én máshol is láttam ugyanezt a márkát
-Paleokastrica: itt lesz kb 1 óra szabadidő fürdeni-enni vagy a kék barlangokhoz elmenni kiscsónakkal
-Kolostor: a kilátás miatt mindenképpen megéri
-Bella Vista kilátó: igazából Palekastricát lehet fentről megnézni, valójában nem kilátó hanem egy dolmbodalba épült kávézó, hihetetlen a látvány
Szerintem erre a kirándulásra érdemes befizetni, az idegenvezetőtől sok érdekes történetet lehet tudni, és ha esetleg még autóval fedeznétek fel a szigetet talán segít egy kicsit a tájékozódásban.
2.Parga-Paxos: mi nem az idegenvezetőnél fizettünk be mert ott 40 Euro lett volna és még magyar idegenvezetés sem lett volna, így inkább mentünk egy angol csoporttal, a hajón úgyis van külön idegenvezető aki angolul, németül és franciául elmondja a fontos infókat, Parga város nagyon szép kb 2,5 órás hajóúttal lehet odaérni, ott 2 óra szabadidő van fürdeni-enni-sétálni majd a hajó átmegy Antipaxosra, itt sajnos elég kicsi a part ahol fürdeni lehet
3.BBQ hajókázás: nekem ez nagyon tetszett, erre is az idegenvezetőnél fizettünk be kb dupla áron és itt sem volt magyar nyelvű idegenvezetés, mondjuk itt elég sok magyar volt a hajón, elvisznek egy kis öbölbe ott kikötnek lehet fürdeni és közben a kapitány grillen elkészíti az ebédet, nekem ez nagyon tetszett, majd visszafelé még két helyen megáll ahol fürdeni lehet, és meg lehet csodálni a vízről a sziget egy részét.
Két napra autót béreltünk és magunk fedeztük fel a sziget egy részét, ezt csak akkor ajánlom ha magabiztos vezetők vagytok elég durván vezetnek a görögök.
Pl Sidariból szerveztek utat be Korfu városba(ezt nem az idegenvezetőnél lehet befizetni hanem helyi irodákban) 6 vagy 7 Eurért elvisznek és visszahoznak és kb 4 vagy 5 órád van Korfu városban nézelődni.
Autóbérlés:
mi két napra béreltünk egy suzuky jimmyt 30 eur/nap áron, az idegenvezetőnél is lehet autót bérelni dupla áron, bár azt elmondta ha valami baj van akkor tud segíteni, de ha nem rajta keresztül bérlünk akkor nem tud közben járni. azt tudni kell ha full insurencel is bérled az autót akkor is 250-300 Eur kérhetned tőled baleset esetén. Nálunk nem volt gond de oda kell figyelni mert a görögök elég vadul vezetnek, meg náluk az autónak nincs értéke. Pl mikor mi a busszal jöttünk szembe le a Sissy kastélytól(ami felfelé egyirányú de a sofőr úgy gondolta ha szembe megy a forgalommal akkor időt tud megtakarítani) akkor egy csaj egy bérelt Peugeottal nem tudott félre állni meg is húzott a tükrével egy másik autót és akkor egy tavernából kijött egy görög hapsi és letolatott helyette, ezt nem elrettentésképpen mondtam de az ilyen helyzetekre fel kell készülni, sokszor igen keskenyek az utak hogy két autó nehezen, busz és autó egyáltalán nem fér el egymás mellett, de ha tapasztalt vezetők vagytok és odafigyeltek nem lesz gond.
kedves zitaa
Nagyon köszönöm hozzászólásodat, pont ilyesmire voltam kváncsi. Tudom, hogy a szigettúra nem ad teljesen átfogó képet, meg hogy általában olcsóbban is meg lehet úszni, de arra gondoltam, hogy ha mindenből picit látunk, akkor tényleg érdemes eldönteni, hogy melyikre megyünk vissza. Azt is tanácsolták már, hogy kismocit nem érdemes bérlemi a meredekség miatt, inkább autót. De most kicsit elbizonytalanodtam, párom nem igazán szeret idegenbe vezetni..... Mindenesetre a szigettúra tuti, és még a tömegközlekedésről ugyan nem olvastam, de mintha valami olyan lett volna a prosiba, hogy Arillasból indul busz Sidari és Kerkyra felé is. Na ez még érdekelne. Budapesten is inkább tömegközelekedek, nem gond így a parkolás, stb. Az biztos, hogy Kerkyrába vissza akarunk majd menni, Paleokastritsa meg attól függ.... Sissy kastéylt mindenképpen idegenvezetéssel néznénk meg, Pargát meg mint lehetséges később uticélt szemrevételeznénk. Albánia meg azért nagyon vonzó, mert oda konkrétan tuti nem mennénk, de nagyon érdekelne. (Tavaly Spanyolországban voltunk, és átmentünk Marokkóba. S bár persze lehúzás, meg szőnyegvásárnézés stb. azért nagyon nagy élmény volt, mert konkrétan Marokkóba például nem mentünk volna el) Ja persze emellett szeretnénk pihenni is Majd meglátjuk hogy alakul. Szóval továbbra is szívesen venném, ha tömegközelekdés-autó-motor-fakultatív szervezetten/egyénileg témában esetleg valaki még tud segíteni. Köszönöm!
Mi pont ma foglatunk aug.17-én megyünk Sidarira repcsivel:) 10 napra, már nagyon ránk fér a pihenés. Eddig Görögországból még csak Paraliát láttuk-na azt mondanom sem kell, hogy nem győzött meg...de azért Korfu az más Mi ilyen kis menő-manók vagyunk, úgyhogy szerintem programdús nyaralásunk lesz . Valószínüleg autót és/ vagy robogót is bérlünk majd .