Mi csak a bejárat elõtt filóztunk, végül nem mentünk
Itt idézném az ide vonatkozó részt a Mani bemutatójából:
"Mi tovább folytatjuk utunkat dél felé. Az elõzõ elágazástól újabb 5 km-re egy másik elágazás következik, ami a Dirú barlanghoz vezet. Pirgosz Dirút (Pirgos Dirou) jól kitáblázott út jelzi. A Dirú cseppkõbarlangok kb. 300 méterrel Áreopoli alatt fekszenek. A barlang fõbejárata egy szépséges öböl partján nyílik (belépõ 12 Euro) és maga a sziklafal is fehér és rózsaszínes árnyalatokban játszik, innen kapta nevét is. A barlangot a 19. században fedezték fel, de senki sem törõdött vele, majd 1949-ben kezdett komolyabb kutatásokba a Petrochilosz házaspár. Ma két nagyobb barlangot, a Glyfádát és az Álepotrypát és egy távolabbi kisebbet ismerünk, az összesen 5000 méter hosszú barlangrendszerbõl. A kutatások mindenesetre még ma is folytatódnak. A barlangokba evezõs csónakokkal visz a kísérõ minket. Mivel a csónakok száma korlátozott, melyek egyidejûleg a barlangban tartózkodhatnak, ezért nyári fõszezonban elõfordulhat, hogy kint kell várakoznunk, míg sorra kerülünk. Nyitva tartás: Júniustól szeptemberig naponta 8-17:30-ig, Októbertõl májusig naponta 8:30-15h-ig. A barlang területén végig csónakban ülve haladunk a cseppkövek között. Egy csónakázás ideje kb. 25 percig tart. A barlangban nagyon hideg van, készüljünk meleg holmikkal!
Az Álepotrypa (rókalyuk) barlang nevét onnan kapta, hogy úgy fedezték fel, hogy egy kutya egy rókát üldözött, aki a barlangba menekült, majd napokkal késõbb a szõrére száradt vörös sárral került elõ. Az eredetileg 10x60 cm-es bejáratot (melyet földrengések omlasztottak be) kitágították és szenzációs leleteket találtak a korábban ember lakta barlangban. A leletek között szerepelnek ékszerek, csontok, szerszámok és agyagedény cserepek. Ezek a Diroszi Neolitikus Múzeumban tekinthetõk meg."
Ezt tartalom/leírások részben találod meg, a fõoldalról.
Hy!
Diru barlang valóban felejthetelen, még a belépõk ellenére is megérte! (felnõtt, 2 diák, 1 gyerek, 45 EU)
Vathiaról nem lehet leírást adni, se lefényképezni, se videózni, ott kell lenni , érinteni kell, belélegezni...
Más nem adja vissza a milyenségét, csak a valóság...
Aki teheti menjen!!!
...
Vathiaról nem lehet leírást adni, se lefényképezni, se videózni, ott kell lenni , érinteni kell, belélegezni...
Más nem adja vissza a milyenségét, csak a valóság...
Aki teheti menjen!!!
...
milyen igaz... már több, mint 1 éve vágyunk oda vissza. van benne VALAMI ami vonz, és komolyan mondom, mi már néztünk arrafelé eladó házat...
Nézzétek, nem annyira vészesek ezek az árak (mármint a szobákra értem, nem a tradicionális hotelre). Járt valaki ebben a faluban? Bele vagyok szeretve a környékbe már előre
Újraolvasom Andi, mert több hete láttam, és akkor még a fejemben nem voltak meg a települések, még elég sok volt a fehér folt, azóta sokkal tájékozottabb vagyok. Irtó sokat kutakodtam, most más szemmel tudom olvasni. És hát már csak egy hetünk van indulásig
(Csak nem könnyű a kölkek mellett, nem nagyon tolerálják, ha netezek, pedig legszívesebben most egész nap kutakodnék)
Szia! Mi szept.4.-én indulunk kocsival egy hétre Zakynthosra, majd a következő egy hetet a Peloponészoszon szeretnénk eltölteni. Úgy gondoltuk, hogy szállást majd helyben keresünk. Olvastam, Te már nézelődtél ez ügyben. 4-en megyünk, pár éjszakát el tudunk aludni egy szobában is. Tudsz ajánlani apartmanokat, vagy olcsó szállodát? Amit fent belinkeltél, azt megnéztem, de jó lenne még mást is látni. Köszi!
A másik gépre mentettem el a dolgainkat, úgyhogy konkrétumokat most nem nagyon tudok mondani. Elég sok helyre írtam tapogatózó emilt, 50 és 100 euró közti árakat küldtek vissza 2 felnőttre és 2 gyerekre (a kicsi nem nagyon számít, ő még nincs 2 éves, meg viszünk is neki utazóágyat, tehát inkább 3 személyre). Nagyjából az a terv, hogy Korinthosznál megyünk be, Epidaurosz, Napflio, Monemvassia, Elafonissos, Githio (vagy a környékük) mindenképpen megálló és a végét a Manin töltjük, többre szerintem nem nagyon lesz idő. 60-65-nél többet nem szeretnénk szállásra költeni, de inkább kevesebbet, jó lenne, ha találnánk olcsóbbakat is. Kempingeket is néztem, mert a biztonság kedvéért viszünk sátrat, azon lehetne kicsit spórolni, meg a fiúk meg vannak érte őrülve, és esélyesek a kempingben a bungalók is. Nem tudom, mennyire vannak tele. Verka nemsokára hazaér, ő szerintem sok infót tud majd mondani első kézből, meg mi is július közepén.
Szia Kitty ! Olvasd el Vojandi által felrakott címeket a Peloponnészosz topicban, ezek nagyon jók! Ezek közül a www.zorbas.de/english/apps/apps3.php vagy a www.manitravel.de/english/peloponnes.html A Booking.com -on is érdemes körülnézni. Mi a Papanestoras apartmant választottuk Kardamyliben, mert tradicionális ház elfogatható áron, a falut és a környékét pedig imádjuk. Egy kis időt szeretnék apartmanok megnézésére is fordítani az idei nyaralásból. Ha érdekel a hazaérkezés után szivesen elmondom a tapasztaltakat. A Mani keleti és nyugati oldalát is beszeretnénk járni ,kevés falu van ami nincs fent a listán. Ha kinéztél valamit ,és arra járok szivesen vetek rá ,és a környékre 1-2 pillantást. üdv : kokszi