na most aztán jól ki lett tólva velünk, mert kívánhatunk olyat amit magunknak sem kívánnák, hogy legyen mielőbb vége a nyaralásodnak hogy mihamarabb olvassuk a tanácsokat, javaslatokat, de....
részemről már csak azért sem
Ivan Velickovic-ot (Nis.i szállás) üdvözlöm, és megyek szept. 05-én 17-19 között
Mi aug. 6-án indulunk 4 motorral +1 autó Korfura. Már nagyon várjuk, hasznos volt amiket itt olvastam.
Ment már vki ide úgy, hogy Macedóniában Prilep-Bitola felé vette az irányt, és és úgy jutott el Igoumenitsaig? Mik a tapasztalatok az útvonalról? Motorral vállalható?
A pakolással kapcsolatban: sztem simán be lehet pakolni 1 hétre motorra is: hátsó doboz, két oldaltáska, tanktáska - mi párommal eddig mindig megoldottuk így a pakolást. Ha sátor is kell, akkor doboz tetejére megy, hálózsákok meg az oldaltáska/oldaldoboz tetejére.
Elvileg felkészültünk, nk. jogsink nincs, de viszünk Red Bullt + 5 eurós címleteket
Majd írok a tapasztalatokról az augusztus végén indulóknak.
először 2€-rósel probálkoz, ne kapasd el Öket
remélem csak pozitív élményeket olvashatnak azok akik augusztus végén utaznak, kár hogy én nem olvashatom, mert szept. elején megyek
Nagyon jó volt. Lefelé Szegedről Thessaloniki alá mentünk 1000 Km-rt. Kb. 200 Km-ként álltunk meg, és egészen kibírható volt. Ami a problémát okozta, hogy reggel 5-kor indultunk, de 8-ra értünk át a határon... ok, voltak törökök, mert szombaton mentünk, de visszafelé Röszkénél 20 autó állt előttünk (az uniós sorba) és az is 1 óra volt... ja és persze a magyaroknál... összegezve csak a magyar határöröknél éreztem balkánt, sehol máshol. (és akkor most nagyon finoman fogalmaztam) A görög határőr rám mosolygott, ránézett a moci rendszámára és intett, hogy mehetek. (útlevelemet el sem kérte)... Szerbeknél útlevél, Macedónok kérték a kötelező biztit, de ennyi. (se nemzetközi jogsi, se semmi probléma)
Ami fontos motoros szempontból - mivel sűrűbben tankolunk, mint a négykerekűek -, hogy ELP kútnál soha ne tankoljatok!!!!! Átlátszó benzin, fű szagú... és vagy 1000-el többet kellett pörgetnem a paripát, hogy ugyan annyival menjek és a fogyasztásom 4,5-ről 8-ra ugrott.... és ez pont Belgrád után volt, az emelkedőknél, kb. 35 fokban... azt hitem ott hasal ki a kawám... JP, Luk Oil, EKM, Mol, OMW mocibarát. ;)
Rendőrök csak hidak alatt vannak ilyen melegben, ha ott lassan mentek, a többi részen, mehet egy kis gyorsítás. ;)
Macedónia, dél Szerbia mesés motoros helyszín!!! Kellemes kanyarok, nagyon üdítő a motoron a sok Szerbiai egyenes után.
Visszafelé inkább ketté bontottuk az utat és Kissas kolléga által javasolt szálláson (Niska-Banja) pihentünk. (Amit köszönök mégegyszer. ;)) Csodálatos kis falu, 10eur/fő. Zseniális volt. Főleg a ház mögötti utcában, volt egy étterem. Nagyon olcsó és nagyon jó volt... ja és egy csopperes (drag star 650 ) csaj lakik szembe az étteremmel... még is csak motoros topic. :)
Most hírtelen ennyi, de kérdezhettek. :)
ui: Ja és Sartin, találkoztunk 2 másik magyar motorossal is.... pfff, nem csak mi vagyunk elvetemültek... :)
kérdések garmada jött elő belőlem:
a kapuknál a fizetés hogyan, mivel, és menyit a motorra?
a Niska-Banja-i szálláshoz való eljutást, ha 1 kicsit bővebben, esetleg egy skicc kíséretében.
Augusztus 17-én indulunk a csajommal Makrigialosba 1 hétre, majd utána Korfura még 1 hétre. Természetesen a HONDA XL1000V -vel.
Nincs valakinek beszkennelt térképe, amit ki tudok nyomtatni A4-es méretben, majd belaminálni, hogy a tanktáskában ne gyűrődjön össze mint egy sajtpapír? Mellesleg a laminálásban bírja a vizet is.
Ezenfelül megmondja valaki, hogy mennyi euro az autópályadíj szegedtől makrigialosig? euróban mennyi a benzin szerbiában és macedóniában és a görögöknél? előkalkulációt kell csinálnom, mivel először megyek a görögökhöz.
Szeki00: Macedóniában, csak a főutvonalom mentünk az hibátlan túramotorral is. (Nekem meg endurom van, jöhet földút is akár felőlem. ;)
kroly: sajnos térképem google maps volt (laminálva amúgy) és azt nem szívesen küldeném tovább, mert nem jó... szerbia pontatlan és hiányoznak utak róla... de görögországig, csak 3 betűt kell megjegyezni: E75 ;) Ez alapán eltalálsz görögig. ;)
Szerbeknél 100 dínár a benzin, bankkártyáról vásárolva 288 Ft volt most litere.
Kissas kollégának: Niska-Banja szállás, ahol Nisnél ketté válik az E75 és az E80, ott az E80-on 5 kilométer és jobbra le nis felé. Az első fali Niska-Banja és ott az első körforgalomnál balra fel a hegyre, az már az utca és onnan 400m a 33-as szám. ;)
Autópályát euroban lehet fizetni mindenhol (vissza is adnak, ha kell), annyi mint az autósoknak, 4-2,5-8-3 eur szerbiában, 1-1-1 macedónoknál. (Visszafelé ugyan ennyi.)
Niska-Banja szállás, ahol Nisnél ketté válik az E75 és az E80, ott az E80-on 5 kilométer és jobbra le nis felé. Az első fali Niska-Banja és ott az első körforgalomnál balra fel a hegyre, az már az utca és onnan 400m a 33-as szám.
azt nem tudtam pontosan, hogy 33m és a 400-as szám, v. .....
köszi az infót és jó hogy a visszafelére is u.a. a pályadíj mert teljesen megkeveredtem volna, ha nem, ugyan is a kompnál a vissza útra 20% kedvezmény van
kellemes hétvégét, jó motorozást
Görögország 1-2 részéről (Saloniki, Igoumenitsa és Athén) van szkennelt térképem. Szerbiáról és Macedóniáról is. Kinyomtatva A4-re, és belaminálva csodajó. ha kell valakinek jelezze, és elküldöm. 25Mb/db.
köszi, de olyanom nekem is van, főleg az érdekelne, h. a pályáról, h. jutok a kikötőbe
viszont "sajnos" még van rá 33 napom -na jó +1kicsi-, hogy megszerezzem, de állítólag eltévedni sem lehet he he, mondja ezt aki még nem ismer engem
Ki mennyire félti a motorját Görögországban? Milyen kiláncolási, lezárási, lakatolós megoldást alkalmaztok? Hol hagyjátok a motort éjszakára? Kicsit félek, hogyha pofánvágják a bringát, biztos megzavarodok.