Azért, mielőtt ilyen marhaságot világgá kürtölsz, máskor kicsit gondold végig!!!!!
Vegyél már visszább a lendületből, próbálj meg hozzászokni az emberi hanghoz...
Abból a szövegkörnyezetből annyi derült ki hogy egy anya vinné a gyermekét külföldre, ehhez pedig nincs szükség engedélyre.
Úgy látom nehéz dolog számodra a gondolkodás! Attól, hogy Te azt látod helyesnek, tisztán érzelmi alapon, hogy az anya az egyedüli jogos tulajdonosa a gyermeknek, a törvény erről egészen mást mond. Nem ártana kicsit tájékozódni mielőtt _marhaságokat_ beszélsz. A szövegkörnyezetből pedig egyáltalán nem derült ki semmi olyan konkrétum ami alapján el lehetne dönteni, hogy jogosan van-e az anyával az a gyermek!!!!!!!! Meglehetősen felelőtlen dolog a tények alapos ismerete nélkül ebben a kérdésben állást foglalni, miután a végeredmény akár bűncselekmény is lehet. Persze a kibicnek semmi sem drága!
De az is lehet, hogy csak a szabód a rossz, talán másikat kellene keresned.
-törölt nick 12762 | #113936 | 2009-08-13 08:38:03 | Válasz a #113933. hsz-ra
Konfekcióból öltözöm, triznyák... És tudod: már megkaptad a karácsonyi ajándékodat
Visszatérve a kérdésre, "engedélynélküli külföldreviteli botrány" csak akkor lesz, ha az "itthon maradt szülő" erről bejelentést tesz a hatóságoknál. A határon nem fogják "csak úgy" felelősségre vonni és igazoltatni vele hogy ez a sajátja-e.
Szerintem titi nem problémázik ennyit ezen a kérdésen, mint ti fiúk (Tibibaba és Triznyak)
ha az apja nevén van a gyerek, és apuka aláírta az okmányirodába a papírt, hogy útlevelet kaphasson a gyerek, akkor azzal hozzájárult az utazásához. egyébként, ha nagyon aggályos a dolog, akkor vigyétek el a gyerek születési anyakönyvi kivonatát, az igazolja az anyja nevét is (több nyelven is). de ha még mindig nincs megnyugtató válasz, akkor a gyámhivatalnál és az okmányirodában biztosan ingyen válaszolnak a kérdésre. én is érintett vagyok, mert nem élünk együtt a gyerekem apjával, és mégis meg lett oldva, a határon az útlevélen kívül a kocsi zöldkártyáját kérték, mást nem. senki sem kérdezte, hogy kié a gyerek, miért van ott.
szia én megpróbálok rendes apuka lenni ezért a két fiamat rendszeresen viszem magammal GR-be 8-illetve 7 hónaposan kezdték az autózást személyes tapasztalatom hogy a szerb és mac határőrök nagyon szigorúan ellenőrzik a gyerekeket az embercsenpészek miatt és igazuk van velem rendszeresen nyitatják az ajtót éjszaka is fénykép-kor- név alapján ellenőriznek.
-törölt nick 12762 | #113948 | 2009-08-13 09:28:01 | Válasz a #113940. hsz-ra
Én nem problémázok, sőt, örülök ha van téma... hálistennek elég sok időt tölthetek itt veletek, szeretek írogatni, de megkövetek mindenkit ha zavarok...
ha eltűnteket keresnek, azt lista alapján keresik, nem? Mert ugye az útlevélszámot bebillentyűzik a gépbe és ha nincs gáz, visszaadják Tehát rekurzív a dolog: konkrétakat keresnek, nem pedig mindenkivel bebizonyíttatják hogy nem egy eltűnt személy-e...
golyó: te tényleg nagyon rendes apuka vagy. érdekes, mert nálunk most is aludt a gyerek szerb-mac határon, és ráadásul (na ezért biztos el leszek ítélve) még nem is a gyerekülésben, hanem az ülés elé maszekolt fekvőhelyen (azért törekedtünk a biztonságra is, meg 3 éves gyereket hogy ültetsz tizenakárhány órán keresztül egy ülésbe???). szóval egyik határőr sem érdeklődött komolyabban a gyerek iránt. ottvan, jóvan, had aludjon, csá. ennyi volt az ellenőrzés.
Köszi mindenkinek a választ! Kriszta és Judit válaszaiból az következik, hogy gyakorlatban nem foglalkoztak a határon a kérdéssel. Nem akarjuk kicsempészni a gyereket az országból, nem körözik, az apja is tud róla, csak azt szerettem volna elkerülni, hogy értetlenkedni kelljen valamelyik határon. A születési anyakönyvi kivonat és a lakcímkártya tartalmazza az anyja nevét, de tudtommal csak magyarul. Ha a magyar határőr kéri kifelé, akkor gondolom elég lesz neki igazolásnak.
nem tudom mióta van olyan sz. anyakönyvi kiv. mint az én fiamnak, de azon 3 nyelven szerepelnek a feliratok. igaz, hogy az én anyakönyvimen még csak magyarul vannak a feliratok, igaz, hogy az még a múlt évezredben íródott már muzeális darab