Szia Andi!
Olvastam még február környékén a beszámolódat, sajnos ezt a részt elfelejtettem, úgy tûnik. Köszönöm, hogy kimásoltad. Mindenképpen megnézzük közelebbrõl a lehetõségeket.
Mamin
Megnéztem a képeidet, a lélegzetem is elállt. Nem akarom ismételni magam, pár képhez már odaírtam, amit kiváltottak belõlem. Nem csak gyönyörû helyeken jártál, hanem tökéletes fotós is vagy, idáig a te képeid tetszettek a legjobban (elnézést másoktól). Abszolút profin csinálod. Nekem is nagy hobbim a fotózás, de assszem kisnyúl vagyok csak melletted. Amint tudom, elolvasom a beszámolódat is, csak éppen még az enyémmel sem vagyok kész. Nagyon kíváncsi vagyok rá!
Jajj, hát nagyon kedvesek vagytok! Egyébként ezek csak elsõ blikkre kiválasztott képek, összesen kb 650 kép készült + 1,5-2 óra videó + még vagy 100 kép a videókamerával. Még én sem tudtam teljes mértékben feldolgozni
Egyébként a http://mona-lisa.freeblog.hu/ címen is alakul a beszámolóm, még nem sikerült teljesen feltölteni, de talán ott van még pár olyan fotó amit itt nem láthattok.
Kedves Monalisa. Nagyon profi fotós vagy, végignéztem a képeidet. KÖSZÖNÖM az élményt.... igazán sok mindent visszaadtak belõle a képek... ez adottság, vagy tanultál fotózni?? esetleg mûvészi vénával vagy megáldva? Szóval Santorinit látmom kell....
Ferrari, ezek szerint sikerült döntened, mármint az uticélt illetõen. Azt hiszem te írtad egyszer, hogy nehezen tudsz dönteni, és szinte az õrületbe kergeted magad amíg a végleges döntést meghozod. Az idén én is így jártam, két hónap hezitálás után választottam Korfut.(Majdnem Mallorcán kötöttünk ki) De megérte. Irigykedem ám rendesen Santorini miatt. Majd kifaggatlak ha visszatértél.
Ne kövezzetek meg érte, de Santorini szigete nem egy kies , kopár forró sziget, növények nélkül? Tudom, hogy a caldera melletti kis városkák, Oia, Fira stb.. olyanok mint a kis ékszerdoboz,lélegzetelállítóan szépek de kíváncsi lennék , hogy maga a sziget milyen?
Jövõre Santorini lehet egy esetleges uticélunk, és azért körbe szeretném járni, hogy valójában milyen is a sziget? kb.mekkora a sziget? Kamariban milyen a strand? Lassan ,vagy hirtelen mélyül a part?
üdv. Helgusak
Antero | #12777 | 2006-07-27 13:58:54 | Santorini szigete nem egy kies , kopár forró sziget.........
" Santorini szigete nem egy kies , kopár forró sziget "---NEM
Ha visszaolvasol , keresgélsz ; rengeteg hasznos dolgot találsz !
Szantorini a napsugár és a láva földje c. idegenforgalmi kalauzból idézek:
Szantorini 76 km2 területû, 7000 lakosú sziget. Partvonala 70 km.
Hossza az északi Mavropetra foktól a legdélebbi Exomitisz fokig 18 km. Szélessége 2 és 6 km között ingadozik.
352 templom és kápolna található.
Legnagyobb hegye a Mesza Vuno az 550 m magas Profitisz Iliasz csúccsal.
A lenyûgözõ nyugati oldal partjával ellentétben a déli és a keleti oldalt hosszan fövenyes part szegélyezi, fekete homok, fekete kavicsok. Perissza, Pori, Kanaraki, standjai igen kellemesek.
A szigeten kevés forrás tör felszínre, a sziget száraz. Esõvizet gyûjtenek és újabban hajóval is hoznak vizet.
A termékeny vulkáni talaj és a lakosság szorgalma révén messze földön híresek Szantorini borai. A szõlõtõkéket kosár formára kötözik, hogy a levelek minél több harmatot fogjanak fel és ne tépázzák a tengeri szelek.
A Nykteri nevû bor olyan mustból készül, amelyet nem préselnek, hanem csupán a szõlõ saját súlyának nyomására folyik elõ, igazi nektár. (Nálunk is kapható!)
A helyi apró paradicsomból lesz a bertesz nevû paradicsompüré. Kecsketejbõl készül a hloro nevû kiváló sajt.
Sajnos én Krétáról csak egy napra jöttem át erre a fantasztikus szigetre...
Ne aggódj, nagyon jól fogod magad itt érezni!!!
hajol