Én bízom benne,hogy megtaláljuk azt ami nekünk jó!A képek és leírások alapján hihetetlenül hangulatos kis település!Rengeteg látnivalóval a környékén!Szerencsére a gyerekek sem a csak strandolás legyen kategóriába tartoznak!Szeretnek kirándulni.Lesz sólepárló meg minden ami csak belefér.Természetesen pihenni is fogunk!Igyekszem begyűjteni a térképeket GPS koordinátákat,hogy minnél könnyebben lehessen boldogulni!
Kedves Andi!
Kerestem a neten neked térképet ,de nem nagyon találtam Platamonast.
Egy van,de az nagyon gyenge (szerintem még a negyede sincs fent).
Rajzolok egyet
Üdv:Robi
Jöhetnek még képek!Majd én gyönyörködöm bennük!Nagy a csend errefelé!Sebaj,majd ha visszajövök elmesélem milyen volt!Talán más is kedvet kap!Olyan sok helyre lehet innen kirándulni!Én pont ezért választottam.Egy utazásba nem lehet mindent belesűríteni.Phenni is kell ám!
Pár szót irok Neked Platamonasról.Nekünk nagyon tetszett,nem valami nyüzsgős hely,de azért van élet.A strandolást az u.n. "homokos öblőknél" és Nei Poriba átsétálással oldottuk meg.A templom környékén nekünk elég köves volt a part.Kirándulást egyet fizettünk be a Paleo Pandeleimonas-it.Ez egy nagyon szép elhagyott falu,alig egy páran laknak csak.Nagyon szép volt sétálni az árnyas főtéren,megnézni a templomot,és kaptunk finom reggelit egy tavarnában.Aztán önálloan mászkáltunk,felültünk a vonatra/ugy láttam már nem ott van az állomás,akkor épitették másfelé a vasutat,ezt egy másik utunkon errefelé menve láttuk/ és elmentünk Larisszába 4o perc volt az ut.Maga a város nem görögös,elég modern,de van egy szinháza amit most tárnak fel,egy szép muzeuma,ami egy török templomba van,szép parkok,szökökutak,a Pinios folyó partja.Ezt a vasuti utat ellenkező irányba is meg lehet tenni Szalonikibe,sajnos már nem volt több időnk,hogy azt is beiktassuk.Aztán még ott van a vár ahová mindenképpen fel kell sétálni,végig a tengerparti uton kb.1/2 óra kényelmesen.Utközben is sok látni való van.Szép a vár tulfelén levő strand/Panteleimonas/ is.Ott van a hegyre felkuszó kis falucska a várnál az is nagyon szép.Ezek persze gyalogos turák,de ha van jármű még nagyobb a választék.Szép napokat Platamonason
Szia Manyi!
De jó,hogy néha valaki ír nekem!Mi autóval megyünk így igen rugalmasan és kényelmesen sokfelé el tudunk jutni.Végigolvastam a topikot és kiírtam mindent amit csak lehetett.Sok programmot terveztem,hiszen két hétre megyünk.Szerencsére egyikünk sem az parton punnyadós fajta így ha csak minden másnap kelünk útra,akkor is rengeteg helyre eljutunk.Két évvel ezelőtt mikor szintén Görögországban voltunk csak másfelé,akkor is sokat kirándultunk,de kihagytuk Edesszát és a Meteorákat hiszen 4-5 óra út lett volna.Most viszont sokkal közelebb leszünk és mindenképpen meg szeretném nézni ezeket a csodákat is!Bármi eszedbejut még szívesen fogadom!
Üdv:Andy
Hello! Mi is Platamonasba megyunk, junius 6-16 kozott...Egyszer mar voltunk, ket evvel ezelott. Akkor tokeletes nyaralasunk volt, eso egyik nap sem esett...Voltunk Nei Poriban, az Olymposi turan (Paleos Panteleimonas, Litohoro, Zeusz kadja). Sajnos a varba akkor nem jutottunk fel. Busszal mentunk, es nem tul sok zsebpenzzel - az iden pedig meg kevesebb lesz... A varat azert az iden mar nem szeretnem kihagyni. Mi a legegyszerubb modja oda eljutni? Gyalog tenyleg csak fel ora? A kisebbik fiam majdnem ot eves, szeretnem tudni, mire szamithatok...
Egyebkent, aki meg nem volt, van egy albumom itt a ket evvel ezelotti nyaralasrol, Platamonas 2008 a cime, ha jol emlekszem...
De szuper.hogy megint mehettek!Hamarabb mentek mint mi,így frankón elmesélheted majd a friss tapasztalatokat!Én még nem voltam Platamonason,de nagyon várom.Idén is busszal mentek?