Szijjasztok!
Uj vagyok meg itt, most regiztem, aug 9-en, vagis egy het mulva megyek Korfura. Nem jutottam el a regebbi beszolasokhoz, de bepotolom:) Addig is, ha lehetseges, legyszike irjatok par infot Benitsesrol!Nagyon szepen koszi!Valaki a mar emlitett periodusban Korfun? (9-16 aug)
Haaat....erdekelnenek a szorakozasi lehetosegek, milyenek az ettermek, mit ajanlanatok e tekintetben...ejszakai elet, az elelmiszer boltok...igaz hogy Corfu varos mellett van Carrefour? koszi elore is, beleolvasgattam a forumba, es kaptam par infot:) Te Benitsesben voltal?
Igen, kétszer is, és idén is ezt választottuk, úgyhogy mi szeretjük, de egyrészt nem vagyunk bulizós típusok, másrészt nem szoktunk egyhelyben ülni, hanem megyünk mindenfelé.
Benitses jó, mert központi helyen van, könnyen lehet túrákat, kirándulásokat szervezni onnan.
Vannak kisebb szupermarketek, szerintem néhány diszkó is, illetve sok étterem, bazár, ilyesmi.
A partja kavicsos, nem nagy szám, de nincs vele semmi gond. Mi általában elrobogunk más strandokhoz, szeretünk több helyet megnézni, kipróbálni.
Hali
Mi ma jöttünk meg Benitsesből, a strandján fél órát fürödtünk, nekem nem jön be a kavicsos part. A tavernázás nem olcsó sztem, de máshol sem, pl. görög sali 5.50 EU, 3 deci fresh orange 3 EU. Bulizási lehetőséget nem tudok, mi inkább kirándulgattunk. Nagyon hiányoltam Benitsesben legalább egy frankó pékséget.
Néhány info tőlem:
Múlt szerdán indultunk /1.4-es Ford Fusionnal /reggel 3/4 6-kor, Röszkénél, de a többi határon is sima átlépés, este fél 6-kor Makrigialoson voltunk. Pályadíjak Szerbiában korrektül EU-ban is kiírva, Mac-ban 3x1 EU. 20 percen belül találtunk egy éjszakára szállást 40 EU/2 fő. Tengerre néző szoba, légkondi. Másnap reggel indultunk tovább, kb. 3 órás Meteorás nézelődés és go Igounumetsia. 3-ra értünk oda. DE!! Odamentünk az Old portba, sehol semmi... Várakozó emberek, tanácstalanság. Átmentünk a new portba, tömeg, mérges, elégedetlenkedő emberek. Kiderült,hogy sztrájkolnak.
Hála Gégének, akitől telefonszámot kaptam és előtte 2 nappal Gabitól szállást foglaltam, szóval Gabi aki idegenvezető Korfun, javasolta, mivel mást nem tudtunk tenni, kocsi kikötőben maradt a sztrájk végéig, mi pedig negyed 11-kor egy hajóval tudtunk átmenni Korfura, Korfuvárosba. Nagy szerencsénkre Gabi kijött értünk a kikötőbe, ÖRÖK HÁLA neki, és elvitt minket Benitsesbe a szállásra. Így 3/4 1-kor éjszaka sikerült megérkeznünk. Frankó volt. 2 nap sztrájk, szombaton mentünk át az autóért, amire az egész napunk ráment. Tömeg, veszekedés, dúródás a jegyért, 3 óra ücsörgés a túloldalon a dugóban és délután 4-kor sikerült felszállnunk a visszafelé menő kompra, ami már Lefkimibe ment. Érdekes mert Igounumetsiában összesen 39 EU-t fizettünk a jegyért Lefkimibe, de Lefkimiből visszafelé Ig-ba 35 EU volt. Visszafelé reggel 8 előtt indultunk Benitsesből Lefkimibe, 9-kor ment a komp, az egy óra, tehát 10 óra után indultunk Ig-ból, Szerb belépés fél óra várakozás, amúgy Tompa irányába mentünk, éjfél után 22 perccel a lakásban voltunk.
Jártunk:Sidari, Ipsos, Paleokastritsa, Agios Georgios, Pelekas, Glyfada, Kassiopi,Korfuváros, Achilleon, Moraitika, Marathias, Messongi stb.
Nekem legjobban Sidari tetszett, homokos part, Paleo. nagyon szép, Glyfadai strand nagyon szép, homokos, de mikor mi voltunk csontig hatoló hideg volt a tenger. Issos beachen, Marathiasban tiszta tenger, Moraitikán szép part, de sztem elég hordalékos, vegyesen köves, homokos tenger, nem kristálytiszta. Ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok.
Jah! És az uram csinált nekem nádból egy horgászbotot, kenyércsali, és FOGTAM VELE HALAT,nem is kicsit.
Jah és még egy! Nem akarom leírni Korfut, vannak szép helyek tényleg, aranyos görög hegyi falvak, szép panorámák, rengeteg csodaszép virág, leander, stb.de nagyon sok helyen koszos, gondozatlan helyeket lát az ember. Nekem nem múlta felül a várakozásaimat, valahogy nem láttam szépségbeli különbséget Korfu és a Halkidiki félsziget között. Talán annyi volt a különbség, hogy Korfun már lát az ember citrom-narancsfát, sőt egy-két helyen banánfát is. Ettől függetlenül persze jól éreztem magam, és pár év múlva lehet vissza is térek még.
Vigyázz Ildikó,mert itt nem nagyon fogadják el a negatív kritikát.Most majd megpróbálják elhitetni veled,hogy rosszúl láttad
és nem volt sem koszos sem hordalékos a part.Én osztom a véleményed.
Katika, a vélemény nyílvánításnak is van egy esetlegesen elvárható módja, Te nem mindig úgy teszed szóval...és képek alapján a sarki boltnál nem jutottak sokkal messzebbre Sok minden a hozzáálláson múlik.
Lilura!Ha eddig még csak Parálián jártál,akkor más képei alapján nem tudod eldönteni,hogy az az adott helyen hol lehet.Ennyit arról hogy valaki kötekszik vagy sem........!